מוטציות

מוטציות

מה זה בדיוק מוטציה? פגם גנטי? שגיאה בהתפתחות העובר? ומה בדיוק גורמת חשפיה רדיואקטיבית שגורמת לאנשים(וחיות) להיוולד מוטציות? זה תורשתי? יש סיכוי שלאיש עם 6 אצבעות יוולדו ילדים\נכדים\נינים עם 6 אצבעות גם? ראיתי בטלויזיה איש שנולד עם כף רגל שלישית(מחוברת לקרסול) אז ממה זה נגרם? תודה על התשובות.

Caligola

New member
מוטציה היא שינויי בחומר התורשתי

(DNA או RNA) ויכולה להתרחש או כתוצאה מטעויות העתקה במהלך חלוקת התא או כתוצאה מחשיפה לקרינה/וירוסים/כימיקלים שונים. קרינה אולטרה סגולה היא תוצר של גל אלקטרומגנטי מסוים, כאשר שדה חשמלי משתנה יוצר שדה מגנטי משתנה ובזה אחר זה השדה האלקטרו מגנטי יוצר שדה חשמלי שוב וכו', וזה דבר שיוצר גל אלקטרומגנטי.. אני מניח שהסיכוי של האדם בעל 6 אצבעות להביא לעולם בבוא העת ילד עם ששה אצבעות הוא לא 100%, חלק מהיתרונות של רביה מינית היא בכך שאם לאחד מבני הזוג קיים גן-פגום קיים סיכויי שלאחר יש גן תקין ושלאחר תהליך ההתמזגות בין הביצית לזרעון זה יתוקן. לענין השאלה כיצד נוצרת רגל שלישית? זה ענין של שינוי בגן הבקרה (קרא כאן את ההסבר של Levos על גן בקרה)

...

מה זה טעויות העתקה? שה- DNA מעתיק את העצמו כמה פעמים בשביל ליצור תאים? וראיתי בטלויזיה את הדוגמא על הזבובים שנתת בקישור. אפשר לעשות את זה לכל יצור חי? ליצור כלב עם זנב על הראש?

שכחתי כמה מילים:

מה זה טעויות העתקה? שה- DNA מעתיק את העצמו כמה פעמים בשביל ליצור תאים ובשלב מסויים יש לו טעות בהעתקה?

Caligola

New member
תאורטית ניתן לעשות כל מיני

מניפולציות גנטיות בבע"ח, מעשית איני יודע אם זה נוסה על חיה גדולה יותר מאשר זבוב פירות.

נצל"ש הסבר על מוטציות

שלום, יש לי שאלה נוספת באותו עניין - לפני זמן מה דיברנו במשפחה על איזה מקרה שבו מוטציה מסוימת בצמח בננה מאפשרת עמידות לוירוס מסוים. אחי הקטן התערב בפליאה גדולה : "איך זה יכול להיות? למה מוטציה בכלל רוצה להלחם בוירוסים?" כשביקשתי ממנו להסביר את עצמו הוא הבהיר, שמאחר שגם מוטציות וגם וירוסים הם רעים, הם בטח צריכים לשתף כוחות (מידע שנקלט ללא ספק מסרטי מדע בדיוני בהם אדם עם קרניים של תיש משתלט על העולם מתוך ארמון הרשע שלו, ויוצר קואליציות עם כל מזיקי העולם). מיד פתחתי בהסבר על מוטציות וחומר תורשתי, אבל הסתבכתי מייד במושגים מדעיים, וסיבכתי גם אותו, ובסוף, לא הצלחתי להסביר לו כלום. קליגולה נתן כאן הסבר נהדר על על מהי מוטציה. האם יש לכם רעיונות איך ניתן לפשט את ההסבר, כך שיתאים גם לילד בן ארבע עשרה, שרוצה ללמוד אך אינו מבין את המושגים ? סליחה על האורך, ואני חדשה, ד"א, תהיו עדינים איתי...

Wolverchenus

New member
חבל שלא היה "החיים" בתקופתו

בפשטות. מוטציות הן לא רעות או טובות. הן פשוט שינוי מסוים שקורה. וירוסים הכי קל לתאר בתור "חומר" שמשתמש בנו בשביל להמשיך להתקיים. הוא לא נחשב ל'חי' בכל מובן. כאשר קורית מוטציה היא יכולה להיות טובה לאורגניזם, רעה לאורגניזם או לחלוטין חסרת חשיבות (באותו רגע). אין לה רצונות ואין לה ערכים. זו בפירוש תקלת העתקה. אם _במקרה_ יש מוטציה לבננה שעושה אותה חסינה לוירוסים זה טוב לבננה. אבל זה מקרי באותה מידה כמו מוטציה שגרמה לבננה להרקיב מהרגע שהיא נוצרה, פשוט על זה לא ישמעו בחדשות כי זה לא מעניין.

תודה על התגובה המהירה

רעיון בכלל לא רע, לגשת להסבר מהצד הזה, דהיינו, איך מוטציה באה לידי ביטוי ביצור, ולא מה היא מוטציה מבחינה מוליקולרית. בשיעור הבא אני אנסה את ההסבר הזה (השיעור הלא מוצלח שלי התחיל מהסבר על שינוי בחומר תורשתי, ואז הסבר מה זה חומר תורשתי, ואז הסבר מה זה שרשרת DNA, ומה זה מוליקולה, וכן הלאה וכן הלאה, עד שהשאלה המקורית נשכחה לגמרי). חוץ מזה, "החיים" זה כבר אימפריה. הדמויות הידועות מככבות בסדרות על מדע וממציאים, אנשים מפורסמים, הסטוריה ("היה היה" המיתולוגית), וגם התוכנית "החיים" מופיעה מדי פעם בשידורים חוזרים.

למעלה