מוטרדת וצריכה עזרה

שולי ג

New member
מוטרדת וצריכה עזרה

ילדה שלישית, בשניים הראשונים הנקתי הנקה מלאה בקלות ובלי שום בעיות.
הילדה בת 3 ימים, היום השתחררנו מבית החולים. הנקתי בחדר לידה הכל היה נראה בסדר, אבל אחרי 24 שעות בלי פיפי (אבל עם פעמיים קקי) האחיות התחילו להלחיץ אותי בבית החולים שאולי היא לא יונקת בכלל.
לקחתי את העניינים לידיים, ובגלל שלא היו יועצות הנקה בגלל השביתה, ישבתי וניסיתי להבין מה הבעיה, הגעתי למסקנה שהיא לא תופסת טוב, שהיא לא פותחת את הפה מספיק גדול, ולא תופסת את העטרה כמו שצריך, עם הזמן ראיתי שגם כואב לי, והיא פוצעת אותי, ואני מקפידה עכשיו מאוד על התפיסה ומנסה מאוד להגדיל לה את הטווח.
בנתיים בבית החולים, נתנו לה 8 סיסי של פורמולה רק כדי לראות שהיא עושה פיפי, ואכן היא עשתה אחרי זה פעמיים פיפי, ואני המשכתי את ההנקה, ועכשיו, כשאנחנו בבית, מאז 8 בבוקר החיתול ריק... ואני כבר בלחץ נוראי.
אני מפחדת שהילדה לא מקבלת כלום, ואין לי דרך לבדוק. בסחיטה אני רואה שיוצא כולסטרום, האמת שחשבתי שכבר יגיע חלב עד עכשיו אבל לא נראה לי שזה קרה בנתיים.
אני אובדת עיצות, מפחדת לתת פורמולה ולהרוס סופית הכל, ומצד שני מפחדת שהילדה תתייבש....
מה עושים???
לפי עיצה של חברה ניסיתי להוציא בסחיטה כמה כפיות כדי להשלים לה, אבל זה מפרך, ואחרי עבודה קשה יוצא לי בקושי כפית ולא נראה לי שזה מה שיעשה את ההבדל...

Revili

New member
קבלי עזרה מקצועית

כמובן שלא ניתן לדעת כיצד התינוקת יונקת ומה הבעיה דרך הפורום ויש צורך להפגש בהקדם עם יועצת הנקה מוסמכת.
בינתיים, סחיטת חלב לכית בהחלט משמעותית.
לאחר ההנקה, כאשר את מקפידה שהתינוקת תהיה פעילה במהלך ההנקה), סחטי עוד קולסטרום והוסיפי לה בכפית.
העירי אותה להנקות אם היא לא מתעוררת בטווח של שלוש שעות, העירי אותה במהלך ההנקה, החליפי לה צדדים ובסוף נסי לתת עוד כפיות.

זה כמובן לא תחליף לייעוץ מקצועי (ניתן להעזר ביועצת הנקה גם בסופשבוע), אלא רק "עזרה ראשונה" וכללית.

בהצלחה.

למעלה