מוטרדת מאוד, בני לא גמול

מוטרדת מאוד, בני לא גמול

הוא בן 4 וכמה שאנחנו מנסים ללמד אותו לעשות פיפי בשרותים, הוא לא מבין,או שאינו מעונין להבין...(pdd גבוה) בגן שלו טרם היתחילו עים תוכנית גמילה. כאשר אני אומרת לו "בוא נלך לשרותים לעשות פיפי" הוא מיד רץ לכיוון מוריד מיכנסיים + טיטול עומד מול האסלה ואומר "לעשות פיפי בשרותים" אולם, הוא עומד מ"ס שניות מיסתכל ולא עושה כלום. ומיד דורש לשים לו טיטול חדש. מה לעשות? יש למישהו עצה ???

החורזת**

New member
אני לא מכירה את הילד ולא יודעת

אם אכן הוא לא מבין, אבל אם כך הדבר, אין טעם ללחוץ עליו עד שלא יגיע לקישור בין הטלת הצרכים למקום. ויש ילדים שאצלם זה קורה בשלבים מאוחרים יותר. וגם כדי לא לבלבל את הילד כדאי לדעתי שתתייעצי עם הצוות בגן ותסכמו לגבי מועד בו עובדים על גמילה במקביל בבית ובגן.

הגיוני אבל...

ידוע לי על הרבה ילדיי pdd בגיל 4 אשר כבר גמולים. לכן, אני דואגת מכיון שיש לו הבנה ופה קשה לי לקבל את זה שהוא מיתקשה.

גלסטאר

New member
אנחנו גמולים מפיפי אבל לא מקקי ...

הדרך הכי יעילה לגמול מפיפי ... פשוט לתת לילד להסתובב "חופשי" בבית. אצלנו זה עבד, בהתחלה היה נכנס לתוך האמבטיה (שם לא צריך לכוון) ואחר כך העברנו את זה לשירותים. כמובן שהתקופה המתאימה לכך היא בקיץ ועכשיו זה יהיה קצת יותר מסובך. היום, הילד עם תחתונים ורק שהוא רוצה קקי הוא מבקש חיתול, ואז דקה על השעון ומורידים. אני אשמח לשמוע הצעות איך מעבירים את זה מהמצב הנוכחי לגמילה מלאה. (בלילה עדיין עם חיתול, אבל זה פחות בוער).

liatdan

New member
גמילה

המצב שלנו דומה מאוד למצב של היחידה (רק שהילד בן 3 ) גלית - כשנתתם לילד להסתובב ולעשות באמבטיה - הוא קודם ביקש , נכון ? אצלנו כשהוא מסתובב ערום בבית , הוא עושה צרכים בכל מקום פרט לשירותים גם אם הסיר במקום זמין , בעיקר מאחורי העציץ (הוא מבין מצויין...) , ניסינו פיפי פרס הילד כל הזמן שואל איפה הפרס אם הפרסים זזים מהמקום שלהם הוא מתעצבן אבל זה לא מביא אותו לעשות משהוא (לשבת ולא לעשות כלום אין לו בעיה). מנסיוני הלא מוצלח , לחץ חברתי הכי עובד - לראות ילדים מהגן גם עושים הבעיה שגם אצלנו הקבוצה שלו עדיין לא גמולה (הוא בקבוצה של 2.5 - 3 ) ולכן לחץ חברתי יש רק במפגשי אחה"צ. הערה נוספת - אני בהריון מתקדם וזה לא גורם לו אושר ... אם למישהוא יש עוד רעיונות , אשמח לשמוע

גלסטאר

New member
הילד לא ביקש לעשות פיפי באמבטיה

למזלי הגמילה היתה שטיילנו 3 חודשים בארה"ב, ואז נתנו לו להסתובב ערום בחדרים במוטלים (שגרירים של רצון טוב
). בהתחלה הוא פשפש בכל מקום, ואחר כך (בגלל גם שהחדר היה קטן) היינו תופסים אותו באויר ומעבירים אותו לאמבטיה ואז בגלל שהוא לא אוהב שתופסים אותו הוא ביקש לבד !!! זה היה שלב מאוד מצחיק לראות אותו מטפס על האמבטיה ולומד לשלוט בהתאפקות. היום כפי שציינתי הוא הולך לבד לבית שימוש, מוריד מכנסיים ותחתונים ... אחר כך מרים לבד תחתונים ומכנסיים ו... הפתעה ... גם מוריד את המים בסוף !!! כל פעם שהוא מבקש חיתול לקקי אני שואלת אותו "אולי נעשה קקי בבית שימוש" ותמיד הוא עונה "לא בבית שימוש, בחיתול". כמובן ששבית יש 3 סירים 2 מושבים לבית שימוש ואמא מתוסכלת אחת. הוא יכול לשבת חצי שעה על הסיר אבל כשזה באמת מגיע הוא דורש חיתול. הוא רואה עוד ילדים עושים קקי בשירותים (וכמובן גם אותנו) אבל זה לא משכנע אותו. אני חושבת באמת שזה יגיע מעצמו, אני לא דוגלת בשיטה של פרסים, ובכח בטח שלא, זה יכול להשפיע על כל האישיות שלו בעתיד (לפי הפסיכולוגים).

LeonardoDV

New member
שאלה קצת עדינה

אבא הדגים לו מה לעשות? האם ניסיתם להוריד לו את הטיטול לחלוטין? אם כן כיצד הוא מגיב כשבורח? האם יש מקום כלשהו, אולי בחוץ בו הוא כן מטיל את מימיו מחוץ לטיטול? אני לא מכיר את הילד אבל אולי הוא לא יודע מה קורה כשמשתינים ללא חיתול, כלומר אולי הוא מעולם לא התוודע לתחושה?

למעלה