מוט כיסא גולש לשלדה

elkanakohn

New member
מוט כיסא גולש לשלדה

שלום לכולם:) יש לי אופניים מזה שנה וחצי (סקוט ז"ק) ובזמן האחרון הכיסא גולש לי לתוך השלדה, עד שבגובה מסוים הוא נעצר (כלומר לא יורד עד הסוף). הגלישה היא איטית מאוד, תוך כדי רכיבה באיזשהו שלב אני מרגיש שהכסא נמוך מדי. הידקתי כבר את השחרור המהיר כמה שאפשר, ועדיין זה גולש. למישהו יש רעיון? תודה

eitanob

New member
לחרוץ את מוט הכיסא

בעדינות כמובן, הדבר יגביר את החיכוך בין המוט לשילדה

xX Parsi men Xx

New member
אולי נכנס לו שם משהוא שומני

תנסה לנקות טוב טוב ולייבש ואז תבדוק שוב.

oren_hershco

New member
האם המוט מקורי../images/Emo35.gif

אם כן, ייתכן ויש פגם במידת המוט או במידת הצינור בשילדה. קודם כל בדוק מה הקוטר שאמור להיות בשילדה. 27.2ממ היא המידה הנפוצה, אבל קיימות מידות נוספות. אם המוט שלך אכן תואם להגדרת הייצרן, ואם החבק באמת תופס חזק מספיק, נסה מוט אחר בעל קוטר זהה. עכשיו יש שתי אפשרויות: א. לא מחליק => הפגם היה במוט המקורי ב. עדיין מחליק = > צינור השילדה במידה החורגת במקצת מזו אליה התכוון היצרן. לא שמעתי על מקרה כזה, אבל כן שמעתי על צינורות עם קוטר לא מדוייק מספיק (למשל צינורות ראש היוצרים בעיות התאמה עם ההד-סט). ההסבר של "משהו שומני" לא משכנע אותי, כי אמורים להכניס את המוט עם שכבת גריז דקה (פרט למוטות קרבון) אורן

glory boy

New member
תנסה,

להוציא את המוט כיסא ולנקות אותו אם אלכוהול וגם את הבפנים של השילדה... לי זה עזר.. וכמובן יש את האופציה שעובדת אבל לא מומלצת שזה לחרוץ את המוט כיסא.

האם התופעה חדשה?

האם התופעה של גלישת הכסא היא חדשה או שאתה סובל מזה מאז שקנית את האופניים? אם התופעה חדשה, יש לשלול את האפשרות של אי התאמה בין מוט הכסא לשלדה (אחרת, לא ניתן להסביר למה בעבר הכל היה בסדר). אני נתקלתי במקרים, בהם הגורם לתופעה היה חוסר טיפול במנגנון הפתיחה המהירה: כאשר לא מנקים ומגרזים את המנגנון, תפעולו נעשה קשה יותר ונדרש כוח גדול יותר כדי לסגור אותו טוב. יכול להיות שאם תנקה ותגרז אותו - הבעיה תסתדר. אולם, אם מנגנון הפתיחה המהירה נשחק, אין מנוס מלהחליפו באחר (במיוחד אם מדובר במנגנון גנרי שבא עם האופניים, אשר בדרך כלל כולל גומיה/תותב פלסטיק שנשחק די מהר). טיפ נוסף: נסה לשפשף את מוט הכסא עם קצת חול עדין. הכוונה היא לא לנסות לחרוץ את מוט הכסא (גם אפשרות טובה, אך עם מחיר אסטטי כבד...), אלא לתת חספוס קטן לשטח הפנים של המוט (משהו שאפילו לא רואים בעין) - עוזר מאד מנסיון אישי. בהצלחה.

elkanakohn

New member
תודות לעונים:)

א. כן, המוט מקורי- של סקוט, קיבלתי עם האופניים. ב. למוט הכיסא יש כבר חריצה עדינה במקור. יכול להיות שהחירוץ נשחק ולכן הכיסא גולש פנימה? ג. לא נראה לי שיש בעיה עם השחרור המהיר, אבל אני אבדוק. ד. אני אנסה דגריזר על המוט ובתוך השלדה (בזהירות שלא ינזול לציר המרכזי). תודה רבה לכולם אלקנה

למעלה