מויזת עבודה לגרין קארד...

מויזת עבודה לגרין קארד...

היי, יש לי ויזת עבודה H1B ואני עובר בקרוב לקליפורניה. אני יודע שההנחה של INS היא שמי שמגיע על ויזה כזו מתכוון להשתקע בארה"ב (לכן לא צריך להוכיח כוונה לחזור לישראל, משפחה או רכוש פה וכו'). מה בדיוק התהליך? איך ומתי אפשר להוציא גרין קארד אם אני כבר עובד חוקי? האם צריך מקום עבודה שיעשה sponsorship? ובשלב מאוחר יותר - האם השנים שנמצאים בארה"ב תחת H1B נחשבות איכשהו כחלק מהפז"מ הנדרש לקבלת אזרחות? או שבכל מקרה צריך 5 שנים מקבלת הגרין קארד? תודה!

יש לי ../images/Emo13.gif

אבל המעסיק הנוכחי שלי אינו מתכוון בהכרח להשאיר אותי לנצח בארה"ב אלא למספר שנים בלבד על H1B, כך שאינני בטוח אם הוא יהיה מעונין להיות sponsor לגרין קארד. מלבד זאת, אם הבנתי נכון, sponsorship לגרין קארד דורש מהמעסיק להוכיח שאין עובד אמריקאי שיכול לבצע את העבודה באותה רמה, בעוד שלהוצאת H1B אין צורך בכך. או שאני טועה?

Boston Guy

New member
גם כדי להשיג לך H1B המעביד צריך

לקבל LABOR CERTIFICATION... אבל כמובן שאין דין דינו של אישור לויזה זמנית כמו H1, כדינו של אישור לתמיד כמו גרין קארד. לפיכך צריך להוכיח נחיצות שוב, וביתר פרוט.

Boston Guy

New member
המרת סטטוס מ H1B לגרין קארד

ניתן לבצע תהליך שנקרא ADJUSTMENT OF ATATUS - ובקיצור AOS - כדי לעבור מויזת עבודה מסוג H1B לסטטוס של "פרמננט רזידנט" - הלא הוא הגרין קארד. כדי לגשת לתהליך הזה, אתה זקוק לספונסר - במצב שאתה מתאר, אכן הספונסר הוא המעביד שלך. הוא צריך להגיש את הבקשה. יש שני שלבים עיקריים: ראשית צריך לקבל אישור של "משרד העבודה" - מקום העבודה שלך צריך להוכיח להם שיש להם צורך מתמשך בכישורים הספציפיים שלך, ושאין אף אזרח מקומי שיש לו את אותן יכולות וכישורים. זה תהליך שלוקח לא מעט חודשים. רק אחרי שמקבלים את האישור הזה, ניתן לעבור לשלב 2- להגיש את הבקשה ל AOS. הטיפול בשלב זה לוקח גם הוא זמן - חדשים רבים ואפילו שנים. הבעייה - בזמן הטיפול בבקשת ה AOS אסור לך לצאת מארה"ב... וזו יכולה להיות בעייה לאנשים שנסיעות הן חלק מעבודתם. לכן רבים מגישים מייד עם הבקשה ל AOS גם בקשה ל WAIVER על הגבלת הנסיעות. זה מה שנקרא בשם המאיים ADVANCE PAROLE. תוקף ה PAROLE הוא לשנה אחת, ויש להאריך אותו אם הטיפול הגרין קארד לוקח יותר זמן... הייתרון - אם יש לך בני משפחה שמגיעים על סטטוס H4 - והם חלק מה AOS - הם יכולים להוציא בשלב הזה בקשה לאישור עבודה זמני עד שיגיע הגרין קארד. זה נקרא EAD - EMOLOYMENT AUTHORIZATION DOCUMENT. גם התוקף של ה EAD הוא שנה אחת, וגם אותו יש להאריך אחרת מאבדים את היכולת לעבוד. לגבי ותק לאזרחות - שנות ה H1 לא נחשבות. התאריך הקובע לאזרחות הוא תאריך הענקת הגרין קארד - משם תספור 5 שנים, ואז ניתן להגיש את הבקשה לאזרחות. הטיפול באזרחות היום לוקח כשנה - אז יוצא שלוקח כ 6 שנים לעבור מגרין קארד לאזרחות.

yofi student

New member
שכחת שלב חשוב באמצע !

לעבור מ H1B לגרין קארד צריך שלושה שלבים: 1. LC 2. הבקשה לגרין קארד עצמה (IMMIGRATION PETITION) נדמה לי שזה I 140 3. רק כשה- I140 מאושר אפשר להגיש בקשה ל AOS.

למעלה