מויכוח פוליטי הקשור לפורום שלי

shershku

New member
מויכוח פוליטי הקשור לפורום שלי

בשבוע האחרון הויכוח הזה פרץ בין שני מחנות - התנועה הקיבוצית והקשת המזרחית הדמוקרטית - על נושא הקרקעות במרחב הכפרי בין היישובים הכפריים המסורתיים לבין המועצות המקומיות.
אמנם הויכוח הוא על נקודה אחת מהנושא הרחב, אבל הוא מלמד אותנו כמתכננים על קהילות ותכנון בין אזורי (לא zoning).
האם לדעתכם קיימת האפשרות לדיאלוג מפרה ולפיתרון שיקדם את שתי הקהילות הללו?

ש מים

New member
השאלה פשוטה. התשובה ממש לא

בעבר כתבתי סמינר מחקר באונ' (תואר 2) על נושא הקשת המזרחית, אז אני חושב שאני יכול לראות עצמי כמישהו שמבין ומכיר מעט יותר מ-"רוב הציבור".
אני לא רוצה להלאות אותכם בפרטים (והאמת שגם אין לי את הזמן להכנס לזה. בטח לא כשיש לחץ בעבודה), אז אנסה ממש בקצרה:
במהות הפער שבין הקשת המזרחית לתנועה הקיבוצית מצוי לא "תפיסה חברתית שונה", אלא בעיקר תהום פוליטית, המצוייה בין הציונות לאנטי/פוסט ציונות. לכשיפתר הסכסוך הישראלי-ערבי על ארץ-ישראל אולי תיעלם גם התהום הזו.
ואגב, לצערי גם רבים מפעילי ותומכי "הקשת" (או בשמה הנכון והרשמי: "עמותת שיח חדש") אינם מכירים ויודעים את כל אבני היסוד הבונים את אידיאולוגיית ומטרות האירגון הזה, ככה שכאשר אני כותב "הקשת" אני מתכוון לא לאותם פעילים ותמכים שאינם יודעים, אלא למנהיגי וראשי התנועה, מנסחי האידיאולוגיה ומנסחי הבגץ המפורסם.

למעלה