שאלת את שאלת המיליון דולר, אני
מאמין שזו תשובה שרבים מאוד מחפשים תשובה אליה. חלק לא מצליחים להשיג אנרגייה כדי ל"החזיר טלפון לחבר", וחלק לא מצליחים להשיג אנרגייה כדי להתמודד עם הבוס כדי לקדם עצמם בעבודה וחלק לא מצליחים להשיג אנרגייה להתמודד עם הילד או בן הזוג או הלימודים שהיו רוצים ללמוד. בקיצור לכל אדם בעולם כמה שלא יהיה פעיל, יפה, עשיר, חתיך,הורה נפלא וכולי - תמיד יהיו לו תחומים בהם הוא איננו פעיל מספיק לטעמו (אני מדגיש לטעמו). יש אנשים שאולי כפי שאת מתארת שהם חסרי איזון ויש להם יותר מידי תחומים בהם הם חסרי אנרגייה (לרובנו יש אנרגייה לא' ב' ג' וד' ואין אנרגיה לה' ו'). עכשיו לשאלת המיליון איך אדם מגייס אנרגייה לתחומים בהם אין לו אנרגייה ? מהניסיון שלי (ואני לא ממש בטוח ב100 אחוז) יש מספר דברים שגורמים לאדם לנוע : 1. הבנה יותר טובה של המצב. הבנה עוזרת למנוע ייאוש, זה כמו מסע בצבא. הקצין מכיר את תוואי השטח וקל לו לעמוד ב20 קילומטר, החייל איננו מכיר ולכן כל קילומטר נראה לו כנצח. 2. לקיחת אחריות מלאה על המצב. 3. חבר, מטפל, קואצ', יועץ שעוזר לדחוף ברגעים הקשים (כמו אוטו עם מנוע חדש זקוק לעזרה בעלייה). 4. הבנה של התוצאות. אנשים מאמינים שהחיים יסתדרו לבדם, הם לא מבינים שחוסר איזון היום הוא המחלה של מחר. כשאני אומר מחלה אני מתכוון למגוון אפשרויות זה יכול להיות מחלה פיסית או מחלה נפשית או סתם בדידות לא נעימה. יש להורים שלי חברים שלא שקדו על חינוך ילדיהם יותר מידי, היום הם אוכלים קש מאוד מאוד רציני מהילדים והנכדים - בעיני זו גם מחלה, לא חייבים ממש להיות חולה. אני מניח שיש עוד גורמים, אבל אני מניח שהבהרתי את הפואנטה.