מולטיויטמין ב PACK לעומת כדור ביום

• פותח הנושא falz
  • פורסם בתאריך

falz

New member
מולטיויטמין ב PACK לעומת כדור ביום

הערה: אני שואל דווקא פה, ולא בפורומים לתזונה, בגלל הפופולאריות של Animal Pak ומוצרים דומים אצל מתאמנים בחדר כושר

אני מנסה להבין האם יש באמת יתרון ללקיחת מולטיויטמין בצורת Pack, כלומר שבכל יום יש שקית עם כדורים שונים המכילים ויטמינים ומינרלים שונים,
לעומת לקיחה של מולטיויטמין "רגיל" שבו לוקחים בכל יום כדור אחד או יותר, שהם זהים, ומכילים את כל המרכיבים באותו כדור.

הטיעון של בעד ה Pack הוא שכך הם יכולים לשים כדורים מסוגים שונים, שמתמוססים בתזמון שונה וכו', בהתאם לסוג הויטמין, וכך זה נספג יותר טוב וכו'.

חיפשתי הרבה בגוגל ולא הגעתי למסקנה אם הטיעון הזה נכון או שהוא רק שיווקי.

http://www.bodybuilding.com/store/univ/animalpak.html

איטלקי8

New member
בוא נשאל ככה..

אלה שנגד הPACK.
האם הם טוענים שעדיף לאכול את מרכיבי הפשטידה במקום הפשטידה?
כי כל חלק בנפרד יספג טוב יותר?

הטיעון האמיתי נגד ה PACK הוא שהמינונים שם אינם זהים למינונים כמו לקחת כל כדור בנפרד. שנית, לפעמים חשוב מאוד לדעת מה המקור של הויטמין.
קח ברזל למשל. זה שכתוב על האריזה ברזל זה נחמד.
אבל איזה ברזל זה? ממה הוא הופק? האם זה מצמחים או מבשר?
יש סוגים מסוימים של ברזל שגורמים לעצירות.

ב PACK אין לך שליטה על מה אתה מכניס וגם אין לך מושג מה אתה מכניס.. אתה יודע רק שזה ברזל. לא מעבר. כשאתה קונה בנפרד יש לך הרבה יותר שליטה.. מצד שני, זה יותר יקר.

זה בערך הגישות.

שורה תחתונה - אם אתה לא באמת צריך את כל המליון דברים שיש ב PACK, אל תקנה PACK.

falz

New member
נדמה לי שענית על שאלה אחרת :)

נדמה לי שענית על שאלה אחרת - האם עדיף מולטיויטמין שמכיל את כל הויטמינים, או שעדיף לקנות כל ויטמין בנפרד - לקנות קופסה של ויטמין A וקופסה של ויטמין B2 וקופסה של ויטמין B6 וכן הלאה...

השאלה שלי מתייחסת ללקיחת מולטיויטמין מסוגים שונים.
רוב הפירמות מציעות מולטיויטמין שבו לוקחים כדור אחד או יותר ביום, המכילים את כל הויטמינים.
מעט חברות מציגות יתרון (שיווקי? אמיתי?) ללקיחת מולטיויטמין שאינו מגיע בכדור אחד אלא ב 5-6 כדורים שונים, שכל אחד מהם מכיל מספר ויטמינים ומינרלים.
(זה בעצם מקרה פחות קיצוני מהמקרה הקיצוני שאתה התייחסת אליו, של לקיחת כל סוג של ויטמין בכדור נפרד, מה שיצריך לקיחת מיליון כדורים ביום)

אני רק מנסה להבין אם מדובר בטיעון שיווקי שלהם או בטיעון אמיתי. חיפושים בגוגל לא העלו מסקנות לכאן או לכאן.

איטלקי8

New member
אם אתה צריך 150 גרם חזה עוף ביום.

זה משנה אם תאכל בצהריים רק את העור של החזה עוף ובערב את השאר?
&nbsp

falz

New member
הנה אנלוגיה יותר מתאימה :)

אנלוגיה יותר מתאימה: אם אתה אוכל ארוחה עם סלט ומרק וחזה עוף ושקדים, האם לאכול כל אחד בנפרד (4 מנות) או להכניס את כולם לבלנדר ולעשות מהם שייק ולשתות את כולו.

טענה אחת תהיה: תעשה שייק, ממילא בבטן הכל מתערבב :)
טענה של חברה שרוצה למכור לך 4 מנות נפרדות: עדיף לאכול כל אחד מהם בנפרד, כדי שהחומציות של העגבניות בסלט לא תפגע בספיגה של החלבון מהחזה עוף... (סתם המצאתי טיעון בשביל האנלוגיה)

MidNight Flame

New member
אם אתה לוקח סטרואידים על בסיס קבוע אולי...

יש למוצר רלוונטיות אליך. לאחד האדם? מיותר ואולי מסוכן.

amirline

New member
למי שמתאמן 5-6 פעמים בשבוע (משקולות וריצה של 5-7 ק"מ)

כמות הויטמנים שיש ב-2 עגבניות, 2 מלפפונים, גמבה, אגוזי מלך ושקדים מספיקה לגוף ?
&nbsp
חוץ משאר הארוחות שיש בהן עוף\אורז\ביצה קשה\טחינה וכו' ?
&nbsp
גם אני חשבתי לקחת מולטי ויטמין אבל ויתרתי בעבר בגלל שקראתי את דעתך בנושא

MidNight Flame

New member
דעתי בנוגע למולטיויטמין אמביוולנטית...

אני לא משוכנע בנחיצות שלו, בוודאי לא במינונים גדולים אבל תיסוף מידי פעם בחצי מהמינון המקובל על האריזה נשמע לי סביר. אני לא אוטוריטה לנושא.

amirline

New member
איפה משה ? ,שנים שלא שמענו ממנו, עדיין מגיע לפורום מדי פעם ?

MidNight Flame

New member
יש שני משה, אם אתה מדבר על זה שאני חושב...

אתה יכול למצוא אותו בפורטל של LBS

amirline

New member
משה המכונה flaming Lamborghini או משהו כזה

מבחינת תזונה אני מקשיב לכל מילה שלו

MidNight Flame

New member
אז כדאי שתקשיב טוב כי הוא לא הפסיק לדבר מאז

למעלה