מוליכי על..

ofir3dvb

New member
מוליכי על..

שלום לכולם, אני בא מתחום המחשבים ובקרוב עלי לעשות פרויקט בנושא. בתיכון יצא לי לעשות עבודת הגשה לבגרות בתחום מוליכי העל ועלה במוחי רעיון לשלב בין השתיים. הבעיה הראשונה שעולה לי לראש היא האם זה דבר בר ביצוע לאדם ללא גישה לחומרי מעבדה לקרר מוליך? אני כבר לא זוכר מה הzero field , לזכרוני העמום קופץ 77k או 120k, כבר אין לי מושג מה אומר הk(קאלווין אולי?), אך האם יהיה ביכולתי להגיע לטמפרטורות כאלה? כיצד? אשמח לקבל תשובות ואולי עוד מידע בנושא. תודה רבה.

TotalCommnader

New member
כל אדם יכול במקרר הביתי לעשות את זה ולשים את

המוליכים במכונה שבעזרתה ישתלט על העולם. מוהההה! הכנעו בפני!

TotalCommnader

New member
פרנויה היא תכונה נדרשת לשליטי עולם.

"מנסים לשגע אותי", "יש לי משדר בשיניים". אתה רק צריך מוטיבציה

אחמס1

New member
נא לא להספים שירשורים לגיטימיים

יש שירשור של עצבר ואפילו off topic אחד בנפרד

אחמס1

New member
תצטרך לכל הפחות חנקן נוזלי

אני גם לא מהתחום אבל לפי הבנתי על-מוליכים עם Tc >> 77K נדירים ובטח יקרים (וגם ככה לא עובדים בטמפרטורה של מקרר ביתי), אבל על-מוליכים בטמפרטורות גבוהות (יחסית) כמו YBa2Cu3O7 עובדים כבר בטמפרטורה של חנקן נוזלי. שזה ד"א אחד הנוזלים הזולים ביותר... נדמה לי שזה עולה עשר אגורות לקוב או מחיר מגוחך כזה.

ofir3dvb

New member
תודה רבה..

גם אם הנוזל עצמו זול אני מניח שלהשיג אותו יהיה קשה, יש לך מושג איפה קונים דבר כזה ? וכשאני חושב על זה עכשיו יהיה צורך במיכל איכסון יקר ועוד לא הזכרתי את הצינורות שאצטרך שבהם הוא יעבור, אצטרך למצוא פתרון זול יותר. על כל פנים תודה, עזרת לי מאוד.

אחמס1

New member
במקרה יש מפעל לניזול חנקן 20 מטר מהמשרד שלי..

לצערי לא הצלחתי למצוא מספר טלפון... בטח במרכזיית הטכניון יודעים, קוראים למקום "מפעל ההליום" או משהו כזה. כשמבקשים כמות סבירה הם דווקא נותנים בחינם, אפילו אם אתה מביא מיכל של 50 ליטר. אבל הנקודה שאתה באמת צריך מיכל + עגלה ומתוך המיכל שופכים לדלי קטן יותר (גם כן די מיוחד). נסה לתפוס אותם בטלפון, הם בטח יודעים יותר ממני על הפרוצדורה של מכירת חנקן נוזלי לחיצוניים, יכול להיות שאם תבקש יפה ימכרו / יתנו לך דלי כזה. לא הייתי נסחב באוטובוס עם דבר כזה בכל מקרה...

דברים לא אמורים להתנפץ בטמפ' הזאת ?

איך מחזיקים אותו בלי שהמיכל יהפוך לשביר כמו זכוכית ? ועוד דבר שמעניין אותי , אם אין לבחור מערכת קירור , כמה זמן החנקן ישאר אצלו קר .. לי נשמע שכבר אחרי יום הכל יהפוך לגז. (והמיכל יתפוצץ עקב הלחץ העצום ? )

אחמס1

New member
קודם כל, הדליים שאליהם מעבירים את הנוזל לא

סגורים הרמטית, וגז / אדים בורחים משם כל הזמן. למרבה הפלא דלי כזה יכול להחזיק כמה שעות טובות, למעשה לא יצא לי שהייתי צריך מילוי חוזר בגלל התאדות (רק בגלל משחקים מיותרים, כמו לשפוך את זה על פרוקי רגליים חסרי מזל). עוד דבר שמפתיע אותי, ואולי מומחים בתחום גם יודעים למה - כשמעבירים את החנקן הנוזלי ממיכל למיכל אחר - הוא מפסיק לרתוח לכמה דקות, כלומר הטמפרטורה שלו יורדת קצת מתחת ל-77K. אחרי כמה דקות הוא חוזר למצב הרגיל והמבעבע שלו. מיכל המילוי עשוי מתכת ונראה לי אטום, אבל אולי יש שם שסתום שמשתחרר אם בפנים נבנה לחץ גדול מידי. בעיקרון יש מיכלים להובלת גז שמחזיקים לחצים גבוהים ביותר. מה שאני קורא "דלי" נראה לי עשוי מאיזשהו פולימר דמוי קלקר (אולי יש איזשהו ציפוי בפנים שטבעו לא ידוע לי), עבה למדי, ובהחלט עמיד בטמפרטורות האלה (לא נסדק או מתעקם).

gilpor

New member
מקורות מידע אפשריים

בעבר הדרכתי בחווידע בחולון, ולעתים רחוקות היה לנו שם חנקן נוזלי. אתה יכול לנסות לשאול שם איך הם משיגים אותו. אני ממש לא מבטיח לך שיתוף פעולה, לא ביקרתי שם כבר שנתיים ואני לא מכיר את המדריכים הנוכחיים... מספר הטלפון של החווידע בחולון הוא 03-5582394. חוץ מזה, הניסוי של ריחוף מגנט מעל מוליך-על כאשר שופכים עליו חנקן נוזלי מבוצע באופן שגרתי במסגרת קורסים בפיזיקה באוניברסיטת תל-אביב. אתה יכול לנסות ליצור קשר עם צוות מעבדת הניסויים של ביה"ס לפיזיקה, כדי לברר לגבי מוליך-על מתאים, אבל גם שם אני לא יודע אם ירצו לעזור... בהצלחה!

milloarnon

New member
באו'נ תל אביב

יש ניסוי של על מוליכות במעבדה ג' זה האתר של המעבדה \ ניסוי ויש שם את הפרטים של המדריך. מההכרות שלי איתו הוא ישמח לעזור לך אם הוא יוכל. בכל מקרה, לדעתי הם משתמשים במימן נוזלי..

בטטהמן

New member
התכוונת להליום נוזלי

ונדמה לי שמסביב לקריאוסטט ההליום יש גם חנקן נוזלי.

למעלה