מולי חולה

דגדוגית

New member
מולי חולה

למולי שלי היו נקודות לבנות וטיפלתי בו לפי ההוראות. הנקודות הלבנות חלפן והוא התנקה ופתאום ראיתי שיש לו כתם לבן ענק באחד הסנפירים והוא שוחה בלי להזיז אותו. מה זה ואיך מטפלים?

במבי 2004

New member
על הסנפיר?

לא יודעת....לדעתי זה פטריה..שהתפתחה מהנקודות הלבנות,הרי הטפילים אוכלים את הדג,אז הם מתו-הפצע נשאר פתוח-הזדהם-ופטריה זו התוצאה. תקני תרופה נגד פונגוס,(תרופה טובה אבל,כי פונגוס(פטריה)זו מחלה סופנית!)ושימי מלח.(תגידי את גודל האקווריום אני אגיד לך כמה מלח) להבא,כשיש לך נקודות לבנות,שימי מלח,תרופה ומיד אחר כך תרופה נגד פונגוס(גם אם את לא רואה,זה לא בהכרח התפתח) בהצלחה!!!

דגדוגית

New member
מלח?

תודה. שמים מלח רגיל? מלח בישול? האקווריום בנפח שישה עשר ליטר בערך.

במבי 2004

New member
מלח גס.(מלח בישול אני חושבת

זה גרגירים עבים כאלה..3 מ"מ...בערך..)שימי כפית שטוחה של מלח כזה,מדי 3 ימים,החליפי חצי מהמים(ככה אני טיפלתי בדג שלי והוא הבריא)והוסיפי חצי כפי(וטיפה יותר)מלח. שלא יהיה יותר מידי/פחות מידי מלח. יותר מידי-עלול להרוג(אפשר לקחת סיכון,כי צריך ליהיות אהבל כדי לשים יותר מידי בכמות כזו שהדג ימות)וזה עלול יותר מידי לכאוב-אבל לרפא במהירות וביעילות... בקיצור,תעזכני על כל צעד!

דגדוגית

New member
אז ככה

נקבות של דג קרב, גורמי ועוד שישיית דגיגונים ששכחתי את שמם... הם קטנטנים וכתומים כאלה עם זנב אפור

למעלה