מומחה IT - האם יש עבודה בתחום הזה באוסטרליה?

CHATS GHOST

New member
מומחה IT - האם יש עבודה בתחום הזה באוסטרליה?

הרבה שנים של נסיון בתחום..
יש כאן מישהו שניסה?

JaneLame

New member
כן, אבל אל תצפה ליוקרה של ישראל

לפני כמה זמן בא אליי הביתה טכנאי לתקן את הקו טלפון. אחרי שהוא יצא הוא השאיר כרטיס ביקור והיה כתוב שם שהוא סיים תואר ראשון במה שזה לא יהיה שהוא עושה. לא זוכרת מה השם. של התואר, אבל הפואנטה היא שבעלי מקצוע פה הם לא חאפרים וזה תמיד תחום מאוד מוסדר ומאורגן, הכל עם רשיונות, תעודות וכו'. חשמלאי זה לא פחות איש ספר ממנהל רשתות. צריך להתרגל לזה שפה הייטק זה לא הפיסגה של סולם הדרגות החברתי, אינסטלטור או מורה בתיכון יכולים להרוויח יותר.

CHATS GHOST

New member
זה ממש לא בעיה :)

אני מנהל רשת מוסמך (עם ההסמכה הכי עדכנית שקיימת היום בשוק MCSA 2012 ואני לקראת מעבר של 2 מבחנים וקבלת תואר MCSE עם התמחאות במחשוב ענן)... וגם יש לי תעודה שעברתי השתלמות בוינדוס 8 :)...
&nbsp
&nbsp

JaneLame

New member
אלו לא התעודות הסופר-מבוקשות פה.

אולי תלוי איפה, אבל במקום העבודה שלי, היו רוצים ממנהל רשתות לראות CCNP או CCNA פלוס שנתיים נסיון מקומי לפחות. מי שיש לו הכשרה של מיקרוסופט לא יהיה זה שמתעסק בליבה של הרשת שלנו, שרובה מכשירים של סיסקו, ג'וניפר ולינוקס למיניהם, עם איזה SUN SPARC, BSD או יוניקס אחר כלשהו פה ושם. ווינדוז יש בעיקר אצל משתמשי הקצה. יש צוות לא גדול (בהשוואה לכל השאר) שמתחזק אותם, ביניהם אחד שהתפקיד שלו הוא בעיקר לומר לעובדים הלא-טכניים לעשות ריסטרט כשמשהו משתבש. הוא ענה לטלפונים בתמיכה שנתיים כדי להגיע למעמד הזה.
&nbsp
הכל שאלה של כמה טובה האנגלית שלך ועד כמה אתה מוכן להתפשר על תפקיד, עד לרמה של לרדת מתפקיד של ארכיטקט רשת ללענות לטלפונים בתמיכה טכנית אפילו. תשקול להרחיב אופקים וללמוד עוד פלטפורמות שהן לא מיקרוסופט. אם אתה מתעניין במיחשוב ענן, תעשה VCP אולי. כל ההייפרוויזורים שלנו, בלי יוצא דופן שידוע לי עליו, זה ESXI.
&nbsp
ושוב, כמו שעניתי פה לאחרים - הכל אינדיבידואלי. באוסטרליה, יש הרבה עניין של שיווק עצמי וכמה כריזמה יש לך בראיון (באנגלית, כן?). אני לא מכירה אותך אישית. יש לי ידיד ותיק שהוא מהנדס אלקטרוניקה מבריק ואנציקלופדיית IT מהלכת, לא למד יום באוניברסיטה מחייו והתעודה היחידה שלו זה תעודת זהות. לימד את עצמו לעשות דברים באינטרנט והתמזל מזלו למצוא מעסיק שהאמין בו.
&nbsp
קח בחשבון שאם יש לך MCSA, ואין תואר אקדמי במקצוע נדרש, אז גם לא תקבל ויזה לאוסטרליה.

Margaret River

New member
עם כל הכבוד,

איך בדיוק הוא מהנדס אלקטרוניקה אם הוא לא למד אפילו יום אחד באוניברסיטה? עד כמה שידוע לי מהנדס זה מישהו שסיים תואר בהנדסה. יכול להיות שהבנאדם גאון בדורו, אבל מהנדס נשמע שהוא לא.
חוץ מזה, אינטרנט זה לא בדיוק אלקטרוניקה.

JaneLame

New member
That's his exact job title, without the degree

Legally, a person could man the role of an engineer without having the formal qualifications - unlike a doctor, for instance.

Sweet Hereafter

New member
2 הערות:

1. אם איזשהו מעסיק החליט לשים טייטל "מהנדס אלקטרוניקה" על איזשהו פוזישן (שלא ברור כמה הנדסת אלקטרוניקה באמת יש בו), ולאייש אותו במישהו שאולי הוא גאון ומעולה לתפקיד, אבל פורמלית מהנדס אלקטרוניקה הוא לא, אין שום דבר שאני, או כל אחד כנראה, יכול לעשות בקשר לזה. באותה מידה גם יכלו לקרוא לתפקיד "מנתח מוח" ולאייש אותו באותו אדם.

2. יש תפקידים שחוקית אתה לא יכול למלא באוסטרליה בלי הסמכה פורמלית כמהנדס + רישוי שמקבלים מ-EA (ואין סיכוי לקבל אותו בלי תואר או הכרה פורמלית כמהנדס). למשל, יש מבנים שחוקית חייבים חתימה של chartered structural engineer.

למעלה