אלו לא התעודות הסופר-מבוקשות פה.
אולי תלוי איפה, אבל במקום העבודה שלי, היו רוצים ממנהל רשתות לראות CCNP או CCNA פלוס שנתיים נסיון מקומי לפחות. מי שיש לו הכשרה של מיקרוסופט לא יהיה זה שמתעסק בליבה של הרשת שלנו, שרובה מכשירים של סיסקו, ג'וניפר ולינוקס למיניהם, עם איזה SUN SPARC, BSD או יוניקס אחר כלשהו פה ושם. ווינדוז יש בעיקר אצל משתמשי הקצה. יש צוות לא גדול (בהשוואה לכל השאר) שמתחזק אותם, ביניהם אחד שהתפקיד שלו הוא בעיקר לומר לעובדים הלא-טכניים לעשות ריסטרט כשמשהו משתבש. הוא ענה לטלפונים בתמיכה שנתיים כדי להגיע למעמד הזה.

הכל שאלה של כמה טובה האנגלית שלך ועד כמה אתה מוכן להתפשר על תפקיד, עד לרמה של לרדת מתפקיד של ארכיטקט רשת ללענות לטלפונים בתמיכה טכנית אפילו. תשקול להרחיב אופקים וללמוד עוד פלטפורמות שהן לא מיקרוסופט. אם אתה מתעניין במיחשוב ענן, תעשה VCP אולי. כל ההייפרוויזורים שלנו, בלי יוצא דופן שידוע לי עליו, זה ESXI.

ושוב, כמו שעניתי פה לאחרים - הכל אינדיבידואלי. באוסטרליה, יש הרבה עניין של שיווק עצמי וכמה כריזמה יש לך בראיון (באנגלית, כן?). אני לא מכירה אותך אישית. יש לי ידיד ותיק שהוא מהנדס אלקטרוניקה מבריק ואנציקלופדיית IT מהלכת, לא למד יום באוניברסיטה מחייו והתעודה היחידה שלו זה תעודת זהות. לימד את עצמו לעשות דברים באינטרנט והתמזל מזלו למצוא מעסיק שהאמין בו.

קח בחשבון שאם יש לך MCSA, ואין תואר אקדמי במקצוע נדרש, אז גם לא תקבל ויזה לאוסטרליה.