מומחית נוספת חדרה לפורום מומחה שלי

מומחית נוספת חדרה לפורום מומחה שלי

שלום לכולם. אני בוגרת פסיכולוגיה ומוסמכת במדעי הרפואה, ומנהלת פורום מומחה בנושא התנהגות בריאותית (939). פתחתי את הפורום רק לפני שבוע, והוא זוכה להצלחה גדולה (יש כבר 3 עמודים עם דיונים מפותחים). באופן רשמי, מטרת הפורום לעסוק בצד הפסיכולוגי וההתנהגותי של אורח חיים בריא. בניתי על זה שאת המידע הטכני אנשים מקבלים מפורומי התזונה, פעילות גופנית וכו'. אולם מסתבר שכאשר אנשים רואים את ההודעה על פתיחת פורום התנהגות בריאותית, יש להם הרגשה שהם יודעים מה זה, וכנראה לא קוראים את המכתב. לכן הם שואלים שאלות על אלמנטים אחרים באורח החיים הבריא. יש לציין שקיים כאן פורום תזונה של ידידי TommyTheCat, אבל מאחר שטומי אינו דיאטן באופן רשמי, הוא אינו מוגדר כפורום מומחה. אז בהיעדר פורום מומחה אחר בנושא, החלטתי להיענות לזה, ואני עונה על שאלות אלו כאשר אני יודעת. פתאום אתמול נכנסה לפורום שלי דיאטנית קלינית. היא לא כתבה לי קודם במסר או משהו. פשוט נכנסה ותיקנה בגסות גולש תמים שכתב משהו לגבי תזונה. ראו את ההודעה שלה בקישור. לסיום כתבה "רצוי שמי שכותב יציין את הרקע המקצועי שלו. אני דיאטנית קלינית מוסמכת עם תאר שני והכרה של משרד הבריאות". הבהרתי לה שבפורום מומחה, האדם היחיד המחוייב לחשוף את הכשרתו הוא המומחה, ושאין לדרוש זאת מחברים תמימים שלא התיימרו לכלום. עכשיו, היא יושבת ומתקנת אותי! מאחר שגם יש לה גישה שונה משלי (אני מייעצת לפי תזונה נטורופתית והיא לפי תזונה מערבית), היא סותרת דברים שאני אומרת, מבלי שהיא טורחת להסביר שיש כמה דרכים להסתכל על השאלה. היא מופיעה בשם מלא, ומישהו כבר פנה אליה בשאלה כ"מומחית" נוספת. אני מרגישה שאני כל הזמן צריכה להיזהר מפניה. שלא אגיד משהו שגוי בענייני תזונה ושהיא תסתור אותי *בגסות*, ותדגיש את התואר שלה בכל הזדמנות. יש לציין, שאילו היא הייתה עושה את זה *בנימוס*, לא הייתה לי שום בעיה עם זה. אילו היא הייתה פונה אליי קודם במסר כנהוג ומציגה את עצמה, אולי אפילו הייתי מציעה לה להיכנס לפורום כיועצת באופן רשמי. אני לא דיאטנית, ואני חושבת שהיה טוב אילו היה ייעוץ של דיאטנית. בינתיים אני מרגישה זרה ומאויימת בפורום שלי, למול עיניהם של הגולשים הרבים שנכנסים הודות להודעה הגורפת. מה עושים?? אשמח לקבל עצות - בעיקר ממנהלים של פורומי מומחים. בתודה מראש, עפרה

רותי ב.

New member
אני מכירה אותה,

כי היא כותבת גם באחד הפורומים שלי. פשוט תדברי איתה, תסבירי לה (או על גבי הפורום, [בשביל השקיפות מול משתתפי הפורום האחרים] או במסרים - )לגבי גישות שונות וזהו. היא על בטוח תהיה בסדר.

למעלה