מומלץ לקרוא

העצלנית

New member
מומלץ לקרוא

``רק מתי שאחרון העצים יכרת רק מתי שאחרון הנחלים יזדהם רק מתי שאחרון הדגים יעלם רק אז נבין שבכסף אי אפשר לקנות אוכל`` נבואה אינדיאנית נקודה למחשבה

שפיקנאט

New member
לצערי הרב

לצערי הרב, הרב באמת, נבואה זו אינה רלוונטית לעולם של מדע וביוטכנולוגיה... כיום ניתן לייצר מזון בחממות ובמעבדות ללא בע``ח וללא שטחי גידול, אמנם לא מדובר במזון גורמה (אולי בעתיד) ולא מדובר בפתרון אהוד, אך לפחות לא נגווע ברעב...

העצלנית

New member
עדיין צריך את כל

העצים והמים האלה. אין חיים בלדהם לא הכל הטכנולוגיה פותרת

*_*

New member
או שאולי

כבר בזמן שכל העצים והמים יזדהמו וימותו כבר תהיה לנו טכנולוגיה כדי להתפשט לכל היקום וליישב כוכבי לכת רחוקים ולא ניכחד לעולם.

העצלנית

New member
הבעיה היא

שהעולם שלנו נהרס עכשיו ברגע זה אנחנו הורסים יותר מהר מאשר מספיקים לפתח את הטכנולוגיה הזאת.

love my guitar

New member
כמדומני, מישהו פה שאל למה הכותרות..

אז אני הייתי אומרת (והסליחה עם הנבואה האינדיאנית) שאז היינו מבינים שכסף - לא קונה הכל. מוריה.

העצלנית

New member
זה בדיוק העניין

לקחו את זה לאחד הצרכים הבסיסים של האדם והסבירו עליו. ואכן הדבר הזה הסביר בצורה קיצוניצ את משעמעות הרס כדור הארץ

love my guitar

New member
כמדומני, מישהו פה שאל למה הכותרות..

אז אני הייתי אומרת (והסליחה עם הנבואה האינדיאנית) שאז היינו מבינים שכסף - לא קונה הכל. מוריה.

Tangled_Heart

New member
כן...

עד כמה שההודעה של עצלנית כואבת ובחלקה נכונה....אנחנו לא תלויים רק במה שציינת, בעולם מפותח כשלנו ישנן עוד אשרויות....

שחף77

New member
מלחמה או שלום?

כשאחרון העצים יכרת, כשאחרון הנחלים יזדהם וכשאחרון הדגים יעלם אז תהיה מלחמה!!! כי לאנשים לא יהיה יותר לאן לצאת להתאורר,לאגור כוחות חדשים לא יהיה להם יותר טבע הם יהיו עצבנים יותר ויוציאו את הכעסים אחד על השני. הם ``יאכלו`` האחד את השני, לא יהיה לאן לברוח כי זה יקרה בכל מקום בעולם!!! רק מי שבאמת יודע מה זה טבע יודע להעריך אותו ולשמור עליו, מי שלוקח אותו כמובן מאליו הוא זה המקרב אותו לשואה שלא היתה כדוגמא מצטערת שסטיתי בסופו של דבר מהנושא אבל אני חושבת שזה לא פחות חשוב...

העצלנית

New member
ומה איתו?

שני דברים בקשר לזה א- האם זה מוסרי בכלל? ב- האם זה יפתור את הבעיה? האם לא נצטרך מים נקיים ועצים ומשאבי טבע? האדם צריל אותם חייב אותם כדי לשרוד כמה שאנחנו חושבים שהתפתחנו עדיין זה לא מספיק כדי לשרוד בלי המשאבים הטבעיים בעולמנו

הסבר.

בין מוסר לבין תועלתנות קיים הבדל גדול וקונפליקט גדול. האדם הוא יצור אופורטוניסטי והמוסר משמש ככסות. תא``י.

העצלנית

New member
מה זה אופורטניסטי?

נא לא לשכוח שלמרות הכל ילדים בכיתה ט` לא יודעים הכלללל.

על אופורטוניזם ומוסר

מוסר זו המצאה תרבותי. אנחנו נולדים עם היכולת לחוש אשמה והתרבות שבה אנחנו גדלים מלמדת אותנו לגבי מה אנחנו ``צריכים`` להרגיש אשמה. ואהאדם הוא אכן יצור אופורטוניסטי. הכי אופורטוניסטי מבין כל בעלי החיים שעל פני כדור הארץ הזה. ואופורטוניזם זה יותר מסתגלתנות: אופורטוניזם הינו מושג שבא מלעז: מהמילה - opportunity כלומר - אופורטוניזם היא היכולת לנצל הזדמנויות כאשר הן צצות. ואין כמו האדם לנצל הזדמנויות.. על חשבון כולם... על חשבון כדור הארץ גם. לכן נולד ה``מוסר``...

למעלה