מונה המשפט.נותרו עוד _6_ ימים לעמידה בדוכן הנאשמים של נתניהו.

אביב 2019

Well-known member
את המעמד המשפיל ומביך הזה,ביבי הביא על עצמו.
נתניהו היה צריך להתפטר מזמן.ולעמוד על דוכן הנאשמים כאזרח או חבר-כנסת בלבד.
ההתעקשות הילדותית שלו להגיע כראש-ממשלה קודם כל מבזה את עצמו.וגם את
מוסד השילטון.##
תאמינו לי.המבוכה וההשפלה היא עצומה לכל אדם.מקל וחומר לראש-ממשלה בישראל.
ויותר מזה.אדם שרגיל לכבוד ושררה כל כך הרבה שנים,אדם עם אגו ענקי,
פתאום לעמוד על דוכן הנאשמים ולדבר בהכנעה לפני שופטים מחמירים.אוי.אוי.אוי.

זה כמו טעם המוות. זו תחושת הזוועה (תחושה) של נתניהו. ##

צריך לעשות לנתניהו הפוך מ"סמולר דה-השפלשיין"...כמאמר החמישיה הקמרית.
אני כאן הקטן אשתדל להגדיל ככל האפשר את ההשפלה והביזיון של נתניהו.
כי זה מה שמגיע לו.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מוסד השילטון.##

כי זה מה שמגיע לו.
זה הגיע לו מזמן ואילו השופטים והיועצים היו נאמנים לייעודם, הם היו חייבים לקבוע מזמן מזמן מזמן שהאיש הזה אינו יכול לכהן בתפקידו כל עוד לא הסתיים משפטו וזיכה אותו. במידה שלא יזוכה, ברור שלא יוכל לשוב ולכהן. אבל נראה שזו מדינת ישראל וזה גורלה: לסבול אותו וממנו עוד ועוד עשורים, כעם שעושה את הרע בעיני בונה עולמות.. והבונה מענישו בשל כך.

כוכבית מצויה

Well-known member
זה הגיע לו מזמן ואילו השופטים והיועצים היו נאמנים לייעודם, הם היו חייבים לקבוע מזמן מזמן מזמן שהאיש הזה אינו יכול לכהן בתפקידו כל עוד לא הסתיים משפטו וזיכה אותו. במידה שלא יזוכה, ברור שלא יוכל לשוב ולכהן. אבל נראה שזו מדינת ישראל וזה גורלה: לסבול אותו וממנו עוד ועוד עשורים, כעם שעושה את הרע בעיני בונה עולמות.. והבונה מענישו בשל כך.
מה שאתה אומר זה שכדי להפיל ראש ממשלה בישראל מספיק לתפור לו תיק פלילי... שלא לדבר על רמיסה ברגל גסה של חזקת החפות.

Harrington

Well-known member
מנהל
מה שאתה אומר זה שכדי להפיל ראש ממשלה בישראל מספיק לתפור לו תיק פלילי... שלא לדבר על רמיסה ברגל גסה של חזקת החפות.
עם יעקב נאמן זה עבד נהדר וכנראה שלא רק הוא היה קורבן לשיטה הזאת. אמנם לא ראש ממשלה, אבל זה בהחלט דפק לו את הקריירה ולשקם אותה לאחר שסוף סוף מסתיים ההליך המשפטי (שאורכה היא בעיה בפני עצמה במערכת המשפט הישראלית), לא תמיד פשוט כמו שזה נשמע.

Harrington

Well-known member
מנהל
נחיה ונראה את התוצאה הסופית, ככל שהוא ישרוד את כל התהליך.
זה לא בהכרח מלמד משהו. הרי הציפיה הייתה שנתניהו יקבל את ההצעות לפרוש בתמורה להקלות בכתב האישום, ואיש במערכת לא ציפה שיתעקש ללכת עם זה עד הסוף וממש לברר את הדברים בבית משפט. גם בלי קשר לכך, עצם העובדה שמדובר על אישומים בעבירות שקשה עד בלתי אפשרי לדעת מראש מה הגדרתן המדויקת, ממילא הרשעה בהליך לא בהכרח תלמד משהו על השאלה אם הייתה כאן תפירת תיק או אם מטרת התפירה הייתה להפיל את ראש הממשלה מהשלטון.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה רואה זאת כסבל. יש המברכים על כך שבנימין נתניהו הוא ראש הממשלה, בוודאי בעת הזאת. למעשה אם נבחן את זה בהיבטי הדמוקרטיה, רוב הציבור כנראה סבור כך. באסה, אבל מציאות. ה"גורל" של המדינה אם כן, לא כל כך נורא כמו שעולה מדבריך. יש להעריך את ראש הממשלה שהוא מוכן לעמוד בכל המבחנים והקשיים האלה, כדי לשרת את עמו ומולדתו. הרי אם היה מתפטר מתפקידו, גם כתב האישום כנראה היה מוצא את דרכו להיעלם מהעולם. אז אמנם יש כאן קבוצה של רל"בניקים שאוהבים לצעוק שנתניהו פועל רק למען טובתו האישית וכו', אבל בחינה אובייקטיבית של הדברים, לרבות אלו שהבאת בעצמך, מגלה תמונה הפוכה בדיוק. אדם שמקריב את טובתו האישית ואף את טובת ונוחות משפחתו, למען הכלל. אשריהו על כך.

Harrington

Well-known member
מנהל
מוסד השילטון.##

כי זה מה שמגיע לו.
זאת אמנם תמונה מביכה ומשפילה (למדינה כולה לטעמי, לא רק לראש הממשלה), אבל האם ה"מעמד" הוא גם כזה? העדות הרי מתחילה במתן עדות ראשית. זאת ההזדמנות הראשונה של הנאשם לספר את הסיפור שלו, מהזווית שלו. לראשונה לא נזדקק להדלפות (אם כי כן לדיוקים מצד המדווחים מהאולם) מהפרקליטות ונוכל לשמוע בפעם הראשונה באופן בלתי אמצעי (זולת האמור) את גרסת ראש הממשלה לאירועים בהם הוא מואשם.

לא נראה לי שזה מעמד משפיל או מביך. כמובן שהיה נחמד אלמלא היה הליך משפטי בכלל. אבל משהוא קיים, ומשבמשך הרבה שנים הפרקליטות זוכה להדליף חופשי, כל העולם מדבר ודן והאולפנים שורפים שעות על כל רסיס מידע והפרשנויות עליו, אבל אתה לא יכולת לדבר וכעת זוכה לכך, אני הייתי מתלהב מההזדמנות (ע"ע משה קצב עם 'עכשיו אני מדבר').

למעלה