מונופול

urizv

New member
מונופול

קודם כל שלום לכולם. במשך הזמן הקצר שהפורום קיים שמתי לב שהפורום הפך לפורום מד"א וחבל כי הדבר מונע מחובשים שהם לא חובשי מד"א להכנס לפורום. מה שבעצם רציתי להעלות הוא את העובדה שבעצם היום מד"א הפך למונופול לגבי חובשים והם מנצלים את העובדה הזאת, למשל מי שרוצה ללמוד חובשות. חייב בסופו של דבר להיות מתנדב מפני שעל התעודה שמד"א מספקת יש תוקף של שלוש שנים וחידוש באופן מעשי תלוי בהתנדבות. זה בעצם המקצוע היחידי שצריך לחדש. אפילו רופא לא צריך לחדש את התעודה שלו כל שלוש שנים ולעבור בחינות. חלק שני בעצם מופנה לכל החובשים היום חובש הוא לא מקצוע מוכרולפחות בתאוריה אני יכול לפתוח בית ספר לחובשים ולהכשיר חובש ביום לתת לא תעודה כל זאת בלי לעבור על החוק. כשפניתי למשרד הבריאות אמרו לי שלחובש מותר לבצע פעולות שמותרות לכל אדם לא פחות ולא יותר, כלומר לחובש מחוץ למד"א או לצבא בעצם אסור אפילו להחדיר ערוי. ידוע לי שהיה ניסיון להעביר חוק בנושא אבל זה ירד. יש עדיין אתר אינטרנט בנושא אבל כרגע לא הצלחתי לצור קשר עם מנהליו כי האי מייל לא פעיל. ושאלה לכולם האם לא הייתם רוצים לשאת תעודת חובש של משרד הבריאות ולא רק של מד"א או של הצבא? האם כדי לנסות לדחוף את זה כדי שיכירו במקצוע הזה?

fireman

New member
לפני יומיים

הוכר ע"י משרד העבודה בישראל כי הכבאות היא מקצוע הכרה במקצוע כבאי.... תילחמו על זה, גם אתם תצליחו

מסכים...../images/Emo43.gif

הזהרתי את עינבל לא להפוך את הפורום לפורום מד"א... מסכים שכדאי שיהיו בחינות הסמכה של משרד בריאות. מסכים שהתעודה תהיה בעלת תוקף אמיתי אם היא תהיה מוכרת בחוק. איגוד החובשים (כן, יש דבר כזה) היה צריך , וגם התחייב שיעשה למען "חוק החובשים" אבל בפועל...שום דבר אוקי...קיטרנו...מה עושים מכאן ?? הרבה בריאות
אמנון מרגלית

inbale

New member
מספר דברים ../images/Emo47.gif

לגביי מהות הפורום - אכן הפורום כיום נראה כמו פורום מד"א כיוון שהפרסום נעשה ברובו בקרב אנשי מד"א. אני מקווה בקרוב לשלוח מודעה לכל חדר מיון בארץ ולהגיע לאנשים נוספים. כיוון שמלאכת הניהול נעשית על ידי בלבד ללא שותפים וכיוון שיש לי עוד כמה פורומים , ילדים עבודה וחיים הנושא יגיע לאט לאט. אני אשמח לכל סיוע מצידכם . לגביי תעודת חובשות - מדובר בנושא בעייתי . העבודה שלנו עוסקת בחיי אדם וחייב להיות פיקוח צמוד על מקבל תעודה כזאת. לא יתכן שאדם יעבור מבחן ויקבל הרשאה לכל החיים לטפל ולהציל חיי אדם כאשר בתכלס הידע שלו מוגבל. המקצוע הוא מקצוע משתנה , מתחדש וחייבים לעשות רענון. צריך גוף ממוסד בארץ שיפקח עליו וכיום מד"א היא האחראית על זה . דווקא הדרישה להיות מתנדב היא מעולה בעיני - הדבר מאפשר התנסות בשטח. אני אשמח לראות את אתר האינטנרט המדובר.

The_VIP

New member
על הדרישה להתנדב.....

הדרישה של מד"א להיות מתנדב בשביל להיות חובש זה בערך כמו הדרישה לעזות סטאז´ בשביל לעבוד ברפואה!!

urizv

New member
מספר דברים

את צודקת המקצוע שלנו דורש השתלמויות קבועות נכון. מד"א בהחלט מסוגלת להחזיק את הנושא. אבל מדוע לדרוש ממי שעבר קורס חובשים ולא הצנדב לעבור מחדש את המבחן הראשוני? האם את בתור אחות עוברת כל שלוש שנים את הבחינה של סוף בית ספר לאחיות? מקובל עלי לחדש תעודה חובש אפילו פעם בשנה כאשר התנאי הוא מעבר השתלמויות. אבל לא בחינה מחודשת ואגב חובש צבאי לא חייב.

The_VIP

New member
קודם כל אני זה אתה ולא את...דבר שני

אבל ברפואה האנשים כל הזמן עובדים עם זה כמו למשל רופאים ......הם כל יום כל הזמן עובדים עם המקצוע אז אחרי שהם חרשו את זה בסטאז´ הם עוד כל הזמן עובדים עם זה.....הם לא צריכים לעשות שוב מבחנים.... אב לחושבש שעה קורס במד"א....שלא מתנדב ולא עובד....אין לו ניסיון הוא לא חוזר על זה כל הזמן (לפחות על הדברים החשובים) אז כן צריך לעשות את הריענונים האלה .....ואפילו לי בתור מתנדב יש כל חצי שנה בערך ריענונים איתי

urizv

New member
עוד פעם

כנראה שלא הבנת אותי. אין לי שום דבר נגד רענונים, זה תמיד טוב. יש לי הנגדות למבחנים חוזרים רק לאנשים שלא מתנדבים במד"א. ולא משנה מה המקצוע שלהם כולל אם הם עובדים כחובשים בפועל.

למעלה