מונחים רפואיים

yoyosan

New member
מונחים רפואיים

דימום רטרופריטונאלי פנאומופריטונאום תסמונת מדור -מבקש הסבר בעברית על כל אחד מהדברים הנל תודה

shimonbl

New member
תשובות

1. דימום תוך בטני בין חלל הבטן לקרום הצפק (קרום העוטף את איברי הבטן) 2 . אוורת הצפק - הצטברות של אויר או גז בקרום הצפק לרוב כתוצאה מניקוב הקיבה או המעיים. 3. תסמונת מדור (כנראה הכוונה לתסמונת המדור הסגור )- דימום המצטבר בתוך חלל קטן לרוב בחלל תוך שרירי וכתוצאה מכך לרוב גורם ללחץ על עצבים וכלי דם השימוש הנפוץ ביותר במונח זה מתייחס לרוב לדימום באיזור פנים הירך. מקווה שהייתי לעזר

yoyosan

New member
שאלה

תסמונת מדור זה לא משהו שקשור לשוק ולא לירך?

shimonbl

New member
לאו דווקא

תסמונת המדור הסגור משוייכת לרוב לדימום באיזור הירך אך ניתן להשתמש בה בכל התייחסות לדימום בחלל סגור הגורם ללחץ על איברים פנימיים לרוב שלתהליך במקומות אחרים מתייחסים לזה כאל " תהליך תופס מקום "

yoyosan

New member
עוד שאלה

האם אתה בטוח ש -דימום רטרופריטונאלי ופנאומופריטונאום שניהם קשורים לבטן?? אין מצב זה קשור לגפיים או לצוואר (הדימום לפחות)

amitp

New member
לא

אם תסביר מה מקור השאלה כנראה שנוכל לעזור יותר.

nikonit

New member
יש עוד אפשרות

יכול להיות שאתה מתכוון ל"תסמונת המדור הקדמי". זאת פתולוגיה שרירית של השוק, שבמהלכה נוצר לחץ במדור הקדמי (אחד מארבעת המדורים) של שרירי השוק, בד"כ עקב תהליך בצקתי פנימי. הקישור הוא לתוצאה הראשונה באנגלית שהגעתי אליה בגוגל, לא מתחייבת לגבי האיכות. בקישור הבא יש הסבר בעברית, נראה לי לא ממש ברור (צריך לרדת למטה, אחרי פציעות בכף הרגל ובקרסול מגיעים לפגיעות שוקיים). ולקינוח - איורים רלוונטיים (גם באדיבות גוגל). יום טוב

nikonit

New member
טעות, טעיתי, טועים... אפשר ../images/Emo128.gif../images/Emo35.gif

ובינתיים - בבקשה להתעלם מההסבר שכתבתי שם.ומכיוון שבזה אני דווקא טובה - עוד קישור, יותר מעמיק הפעם.

yoyosan

New member
מקור השאלה

מדובר במינוחים רפואים המופיעים בתחקיר צבאי שנערך לאחר פציעת כמה חייילים מנפילת פצמר דימום רטרופריטונאלי-לאחד שהחיילים שנהרג היה את זה..הבחור נפגע בעיקר בראש ובצוואר מרסיסים ככה לגבי הבטן זה לא מסתדר לי פנאומופריטונאום-היה לחייל אחר שנפגע מרסיסים בגפיים התחתונות תסמונת מדור-היה לחייל נוסף שנפגע בשוקיים מהדף ורסיסים

D r o r R

New member
אני לא בקיא בפרטים של האירוע,

וגם לא בפגיעות מפצמ"רים, אבל הפגיעה בבטן יכולה להיגרם מההדף.

yoyosan

New member
אוקי

כנראה שזה נכון אם אין לזה פירוש אחר...יכול להיות

yoyosan

New member
מנצלש עוד שאלה

אם קיבלתי דם אני אוכל לתרום בעתיד?

למעלה