מונח חדש במילון המונחים: פיקוסים

מונח חדש במילון המונחים: פיקוסים

בכלל, אתם/ן מוזמנים/ות להוסיף ולהציע תיקונים למילון המונחים - זה אפילו רצוי!! http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/termContent.asp?id=1789&t=27232&l=h&chr=פ&dicid=1523&tdNum=11

עניתי

אני מאוד מתבאסת מהפיקוסים. לא חראם על המדרכות החדשות של אחוזה? שיגזמו ללא רחמים בעונת הפירות, או יעבירו לאיזה יער.

רק 7 מגיבים לסקר?????

קבלתי עדכון למונח: הפיקוסים סופחים כמות גדולה של זיהום אוויר ומורידים את הטמפרטורה בכ- 4 מעלות צלזיוס. עודכן. קראו לכל מי שסביבכם/ן לענות לסקר!!!

ניטרוי

New member
הצבעתי ואביע את דעתי

עצים יפהפיים. לכרות ולשתול "במקום" זו השקעה גדולה ומטרד זמני לא קטן. אם הבעיה היא הפירות והלכלוך למה לא לטפל פשוט בבעיית הפירות? אם יש דרך למנוע את הפירות לדעתי עדיף. רשתות יכערו את הסביבה. אם אין השפעה רעילה למניעת פירות זה לדעתי הפתרון.

אני די מסכימה איתך

יע"ז חשוב לציין שהנסיונות בערים אחרות לפתור את בעיית הפירות נשאו הצלחה חלקית, אם בכלל.

ניטרוי

New member
זה מידע חדש

אז אם כך אולי צריך להוריד את זה כאופציה להצבעה? מכל מלמדינו השכלנו ואין חכם כבעל נסיון :)

ATAF151

New member
תנחי אותי למה להצביע

למרות שקראתי אני לא מרגיש שיש לי מספיק ידע בשביל להצביע על הפתרון האופטימלי. אז חנה, אני סומך עליך, למה את ממליצה להצביע?

אני אישית בעד הרשתות

חייתי שנים באירופה וארה"ב - שם משתמשים ברשתות לאיסוף פירות ועלים של כל מיני עצים נשירים. בניגוד לנאמר כאן - זה נראה לא רע בכלל, אפילו מתאים לסביבה האורבאנית. רק שמישהו יתחיל כבר ליישם את זה, לפלחות לניסיון!! חוששתני שטיפול בעץ עלול להביא למותו (ראה סיפורה של פאלומה). אם לא ניתן לפתור את בעיית הפירות - הפתרון האחרון היעיל הוא החלפת העצים, רק שהוא דראסטי מדי - וודאי שבשלב זה. כל זאת, כאמור, לדעתי המאוד אישית, שאינה מחייבת אף גולש/ת.

p a l o m a

New member
ברחוב קפלן פינת ביאליק -

גינה פיצפונת ובה דשא, עץ פיקוס גדול (מגיע לקומה השלישית בגובהו). על העץ ישבו עטלפים שהיו יורקים את פרי העץ על הבנין (תופעה ידועה) והבנין החדש אחרי שיפוץ התלכלך לגמרי. אחרי פניות אל העיריה, הגיע אדון אחד והזריק לעץ חומר ש"עיקר" את העץ, אין יותר פרי, ואין יותר עטלפים... ותודה.. . א ב ל ... העץ נובל אט אט אט... כבר איזה שלוש שנים גוסס, והמראה מכוער למדי. כתבתי כמה פעמים דרך אתר העיריה ולא קיבלתי כל התיחסות. אולי כאן זה יעזור???? מה אנחנו מבקשים? מבקשים להחליף את העץ, כי המראה עלוב ומדכא... כן כן.. מישו יכול לעזור מ כ א ן ?... לידו שתול דקל קוקוס שגם בקושי חי.... וליד שניהם סיגלון נפלא.... אז אולי אפשר במקום שני העצים המסכנים והגוססים אפשר לשתול עוד סיגלון ויבוא לציון גואל???... ושנה טובה ל כ ו ל ם....ומתוקה...

p a l o m a

New member
הטיפול היה יעיל אמנם, אגב לא

נאמר לנו שהעץ פשוט ידעך. שמחנו שנפטרנו מהצרה של הלכלוך מהעטלפים, אבל עכשיו יש לנו תזכורת יומיומית לכיעור של העץ, זקוף ומת... זוכרים את ההצגה "העצים מתים זקופים"? אז זהו... נו, יש מצב שמזיזי הענינים בעיריה יקראו את הנאמר פה"???? PLS יום טוב

למעלה