מוניקה סקס בבארבי ת"א - 11.5.07

prankenstein

New member
מוניקה סקס בבארבי ת"א - 11.5.07

מוניקה סקס מינוס אחד, פורמט השלישייה החדש, מפתיע לטובה. הייתי כבר בהופעה בכפ"ס, וכבר קטלתי אותה, כי היא הייתה אחת ההופעות הכי חלשות שהייתי בה. גם אתמול, דרך אגב, זה התחיל רע. רע מאוד. רק לאחר כמה שירים הפסקתי לגחך בין השורות ולהביט באימה לעבר הבמה. הייתה אווירת חלטורה, עם קהל לא גדול. אי אפשר לקחת להקה של ארבעה, להוציא נגן אחד (ואיתו תפקידי גיטרה הכרחיים), להעלים רבע מעוצמת הלהקה ולקוות שהכל יהיה בסדר. פשוט אי אפשר. ועובדה, לא הכל היה בסדר. בכפ"ס היה נוראי, ואתמול הקהל לא רץ לבארבי, ומי שכן בא, לא התחבר להופעה יותר מדי. לפחות לא בשלביה הראשונים. אבל, היה שיפור. משמעותי אפילו. אחרי 5 שירים רדומים וחסרי התלהבות (בלי קשר לשירים עצמם אלא בגלל הביצוע שלהם) יהלי התחיל להתחמם, הדיסטורשן של הגיטרה היחידה (...) התחיל להפציץ והלהקה חזרה לכמה רגעים לימיה הגדולים. בחירת שירים מפתיעה וטובה, כמו "מסך זהב", "רקוויאם לבלונדינית" בביצוע אמין למקור, "מלכת היופי" הנעלם ואפילו "אחר כך" שלא בוצע מעולם בהופעה, אם אני לא טועה. ו"עיניים טובות", תמיד טובות. היה גם את השיר החדש והטוב, "רוצה להיות מישהו אחר" (או Taxman באנגלית....), ואת Sum Of Something המצוין, ועוד שיר באנגלית שאני לא זיהיתי וגם הוא נשמע טוב. מישהו יודע אם זה קאבר או מקור? אז כן, המעברים בגיטרה חסרים, ובשירים כמו "דם" ו"מילי" אי אפשר לא לנגן את תפקיד הגיטרה, זה פשוט נשמע מגוחך. אסור למוניקה להמשיך לעשות צחוק מעצמם, ולחשוב שרק בגלל שהלהקה עצמה מצוינת אפשר לקטוע רבע ממנה ולהמשיך כאילו כלום לא קרה. ההופעה אתמול הייתה טובה בעיקר בגלל העוצמה שמוניקה בנתה לעצמה עם השנים, ולא בגלל אתמול בערב, ספציפית. כמו שאומרת הפרסומת, היה טוב, אבל לא מצוין. וגם אם היה מצוין, אפשר שיהיה מעולה. כנראה לאלדד היה חלק חשוב הרבה יותר ממה שחשבתי. אולי יונתן לוונטל יוכל להחליף אותו בהופעות החשמליות? נראה לי שיש לו את הכישרון הדרוש... ועוד בקשה אישית, בתור אחד שגדל עם הלהקה באוזניים. הגיע הזמן לדיסק רביעי. יש כבר מספיק חומר, והדיסק באנגלית שהם הבטיחו ממזמן נראה בשל מתמיד. יש את Sum of something, mary on the train, spine, הקאבר לBlues from a gun, הסיפור המתוק שעוד לא הופיע בדיסק, השיר החדש שמנוגן בהופעות... אז יאללה, תתחתנו, תביאו בסיסט ותתחילו להקליט. זה יעשה טוב לכולנו על הלב.

S h A b i T

New member
האמת שגם אני מהמתאכזבים.

בכל ההופעות האחרונות שהייתי בהן הם היו נראים רדומים שכאלה. הם בחרו שירים לא מתאימים לפתיחה של הופעה, המשיכו בביצועים צולעים ברובה ובכלליות היה לי קשה להתחבר אליהם והיה נראה שלהם קשה להתחבר לעצמם. נראה שכל הופעה הם מתרחקים מעצמם עוד צעד. יכול להיות שהפיתרון הוא להוציא עוד דיסק ולחזור עם אנרגיות מחודשות. האנרגיות בהופעה הן לא כמו שהיו פעם, או שאולי כן, והן פשוט כבר לא מדברות אליי. לא ברור המצב. העיקר שיקרה משהו שיעיר אותם. אבל נו בכל זאת, אי אפשר בלי מילה חיובית על מוניקה, לא משנה כמה נוראית תהיה ההופעה, אני עדיין אהנה ממנה. :)

horse girl1

New member
../images/Emo48.gifבהחלט הייתה הרגשה מוזרה

הקהל רדום, ולמעט כמה מעטים שעברו את גיל 15 כולם די צעירים, מה שגרם לי ולחברותי(סכ"ה 16) להרגיש די בוגרות כבר. מוניקה תמיד היו ויהיו דרך נפלאה להעביר הופעה והופע הטובה להתפרק בה. אבל היה חסר, שתי חברות יו אני קפצנו קצת ניסינו פוגואים הכל כדי שאנשים מסביבינו יזוזו קצת, הם היו רדומים שזה משהו, אף פעם לא קרה... גם מוניקה נראים פתאום בוגרים יותר, שניים נשואים ועוד אחד מאחורה רווק. משהו השתנה שם, נקווה שיחזור אבל למה שהיה, ונקווה שיהיה אלבום רביעי שיציל את הכל(ושחס וחלילה לא יהרוס).

בהופעה שאני הייתי דווקא היה סבבה

אני לא מעריץ ענק של מוניקה סקס, אבל יש לי את הדיסק הראשון בבית- כי זה דיסק חובה בכל בית. וההרגשה שלי, שמאז הדיסק הראשון הם בירידה. אבל יצא לי להיות ביותר מהופעה אחת (ארבע או חמש). חלק בגלל העבודה (פעם הייתי עובד בלהכין צמר גפן מתוק) וחלק בשביל הכיף. אבל יצא לי להיות בהופעה שלהם לפני חודש וקצת במעגן מיכאל. שהם היו שלישיה. והם דפקו הופעה מעולה. התחילו חזק- ולאט לאט הגבירו. השיר הראשון היה שנים חסומות- אחר כך קונפורמיסט עם המון דיסטורשן ואז איש קש. משם הם חזרו לדיסק הראשון. לא הייתה הפרדה בין הלהקה לקהל- במה של אולי 20 סנטימטרים בלי מחסומים, והיה המון קהל- מקום שמכיל 300 מלא לגמרי. ונכון היו המון ילדים (18 מינוס) אבל שהכירו את רוב השירים. ולא הייתה להם בעיה לרקוד ולקפוץ. והם אכן קפצו. וזאת באמת הייתה אחת ההופעות הטובות יותר שלהם. (שלי יצא להיות בה) בנוגע למחסור בבן אדם- הורגש אבל לא בצורה כזאת דרסטית כמו שאתם מתארים. את רקוויאום לבלונדינית הם ביצעו ב2 גיטרות וויתרו על הבס. ההרגשה הייתה של חלטורה- אבל ככה זה בדרך כלל כשהלהקה מדברת עם הקהל- ועוד שטויות. אבל חלטורה כיפית. בנוגע לדיסק הרביעי- שלא ימהרו כל כך. הדיסק הראשון היה מוצלח כל כך כי זאת הייתה להקה חדשה שחיפשה דרך. הדיסק השני והשלישי היו הרבה יותר מיועדי קהל. -פחות התנסויות חדשות. ולדעתי פחות טובים מהראשון. חוץ מזה באמצע הם התפרקו והוציאו דיסקי סולו לא רעים בכלל. הדיסק של מאיר איינשטין ופיטר רוט- לדוגמא וערומים.- דוגמא נוספת. אבל לא מבריקים. שייקחו את הזמן. יאספו חומר. ד"א כל השירים שלהם באנגלית באותה הופעה שאני הייתי היו קאבר. ואישית- שישארו בעברית כי באנגלית הם נשמעים הרבה פחות טוב. המסר הולך לאיבוד ונשאר רק להתמקד במוזיקה...

Die nacht

New member
../images/Emo48.gif"באמצע הם התפרקו "

הם לא התפרקו אפילו לא לשנייה. אחרי הדיסק השלישי היו סיבובי הופעות שאחריהם בגלל שכל אחד עובד גם לבד[יהלי ספרים+דיסק, שחר דיסק+E.P, פיטר דיסק סולו+אלפי דברים אחרים] הם לקחו קצת חופש אחד מהשני. אבל כל פעם קפצו להופעה פה הופעה שם. ועכשיו מסתמן שזה חוזר בגדול, או לפחות בקרוב, הם גם אמרו. [והדיסק השלישי הוא דווקא החביב עלי
]

למעלה