מוניקה סקס - הגירסה ה"אקוסטית"

Hug Whore Inc

New member
מוניקה סקס - הגירסה ה"אקוסטית"

כששמעתי שיש הופעה אקוסטית של מוניקה, ועוד בירושלים, הרגשתי מחוייבת ללכת. בצוללות מההתחלה שמו ברקע מוזיקה סטייל בוב דילן, ואני כבר חשבתי לי לתומי שלזה צריך לצפות... אחרי מופע הפתיחה הנחמד למדי של פוצ', עלו כמה אנשים שסידרו על הבמה שני כיסאות בר גבוהים, בעוד ברקע התנגן עוד שיר של דילן... כשעלו עלו והתיישבו על כיסאות הבר בנונשלנטיות מדהימה, לקחו גיטרות אקוסטיות וניגנו את אותם שירים שכולנו מכירים, רק קצת אחרת. העניין הוא, שרק קצת אחרת, העיבודים רובם, לא היו שונים במיוחד מהעיבודים שכולנו מכירים, וכמו שאחר כך היה ברור לגמרי, מוניקה סקס לא לגמרי הפנימו את מלוא המילה אקוסטי. אומנם הגיטרות באמת היו אקוסטיות, אבל התופים היו חזקים כתמיד, ואת הדיסטורשן הם ממש לא שכחו. בהופעה אקוסטית בדרך כלל, האמנים לא מצפים מהקהל לשתף פעולה יותר מדי, מוניקה כנראה לא לגמרי הפנימו את הרעיון, הם ניסו באלגנטיות מרובה לגרום לקהל לשתף פעולה ולצווח מדי פעם, ורק כשאמרו בפירוש, "מה לעזאזל קרה לכם ירושלמים?" הקהל הבין שמוניקה, כנראה שבכל זאת מצפים לתגובה. הצטרף אליהם הפעם בסיסט, שאני לא זוכרת איך קוראים לו, אבל אם כמה שהקונטרבס שלו התאים בעיבוד אחד או שניים, בשאר הבס פשוט לא היה מתאים, מה גם שלא ממש שמעו אותו... הסיפורים בין השירים יותר זכורים לי משירים שהם ניגנו, מסיפור על כרם והשכן של עמיר לב, לחיקויים והמהות של "פליצות" (ככה שחר אבן צור אמר, באמת.) את חלק מהשירים הם ניגנו בצורה אקוסטית למדי, שהתאימה בול לאווירה שהייתה בצוללת, להופעת ישיבה עם המון עשן מסביב, חלק מהם היו ההפך, רק בסופה של ההופעה אנשים התחילו לקפצץ... בשורה התחתונה, הופעה נחמדה למדי, נהנתי מאוד, רק אם יצא לכם לשמוע אותה, אל תבואו להופעה אקוסטית, תבואו להופעה של עיבודים חדשים ועיבודים שמנסים להיות חדשים, מה שכן, זה יהיה ערב נהדר... אולי זו לא הייתה הופעה של מוניקה בגירסה האקוסטית, אבל זו בהחלט הייתה מוניקה בגירסה הבוגרת יותר. שורה תחתונה: כיסאות בר וגיטרות אקוסטיות זה ההתחלה להופעה אקוסטית נהדרת, אבל לא הסוף.

horse girl1

New member
../images/Emo48.gifוסיכומון שלי גם...

אחת ההופעות המשעשעות, מוניקה באקוסטית זה בהחלט משהו חדש לאוזן. ולשמוע את העיבודים החדשים לסאן חוזה ו-180 זה משעשע בפרט. שאר השירים כמובן עברו גם שינויים אבל פחות מורגשים. הנגן הרביעי שהצטרף שניגן על קונטרבס ובס ששמו לא זכור לי השתלב לו יפה. בקיצור הופעה מומלצת, שבהחלט מעבירה את שעות הערב של יום שישי בצורה כיפית. ואם אי פעם מוניקה יפרשו מעולם הרוק, הם יכולים ע"י פיתוח קל לעלות מופע סטאנדאפ.

Elfangor

New member
יהלי עשה לחברה שלי עיניים ><

אז סורי על העיכוב בכמה ימים של ההופעה אבל אני פה סופסוף בביתי החם עם כוס שוקו ומצברוח לזבל בשכל =] אז קודם כל ומעל לכל תודה רבה לפורום רוק ישראלי בתפוז שהביא לי כרטיס חינם להופעה הזאת, תזכי למצוות =] ועכשיו להופעה הלא משו אקוסטית ולא משו מתאימה לישיבה אבל הממש כייפית =] אז היו שני קטעים ששווים את המונח "אקוסטית" סאן חוזה ומאה שמונים, בגירסאות בלוז עמוקות וכיפיות כאלה. במיוחד 180 שלא יוצא לי מהראש בגירסא הזאת... רגוע, נונשלאנטי כזה... גאוני P: כל השאר היה ממש לא מתאים להגדרה "אקוסטית" אבל היה ממש כייף. כל שיר שונה מעט, ויצא מהאדישות של אותן גירסאות כל הארבע שנים האחרונות שראיתי, טיפה שינוי פה ושם וכבר רואים את המוזיקה שלהם הרבה יותר חיה. מה גם, שסופסוף הם כהרכב יותר חיים. בהופעות האחרונות היה נראה שהם באים לעשות כסף לסגור את החודש. עכשיו הם סופסוף נהנים מההופעה בעצמם! מדברים, מחייכים, מתחילים עם בנות (לא שלי!) ואפילו צוחקים. זה כבר שווה את ההופעה שלהם. אז התיישבנו בשורה הראשנה, אני ואיזה שישה-שבעה חברים, הייתי על השטיח האדום ^^ והרצנו צחוקים עד שעלה המופע.המופע הפותח היה די מאכזב, חוץ מהשיר הראשון, לא יודע, לא אהבתי (למרות שיש לי התמכרות ללהקות פותחות!!) ואז עלו חברי הלהקה לבמה יחד עם יונתן לויטל על הבאס\ קונטרה. והתחילו לתת ביצועים מאוד לא אקוסטיים לשירים הדיי מוכרים שלהם. ושוב, ביצועים לא חדשניים אבל טיפה שונים, מה שהחיה את המוזיקה שלהם ממש. הם גם שיתפו פעולה עם הקהל, כלומר, איתנו מאוד. הם התחילו לבצע את הרעב וחברה שלי עשתה "הוווו" ויהלי דרש שיביאו לו מפיות, כשאלה באו (כיאה לאיחור צוללת- שיר אחרי P:) הוא הגיש לה אותם במבט שרמנטי מדיי וידעתי שאם אני לא יעשה צעד הוא ייקח לי אותה!! (היא קיוותה ככה לפחות, אאוצ', רגשי נחיתות?) והסיפור על המלט והטיח חזר שוב, יחד עם סיפורים משעשעים אחרים... בקיצור היה ממש כייף, ממש חיי וממש מומלץ, לא למי שמחכה למוניקה רגועים, למי שמחכה למוניקה שמחים. איבדתי את הפלייליסט שלי נראה לי, לכן קיצרתי משו ואין פלייליסט גם (מפתיע :O) אז רק אומר לכם שאם הם מגיעים לסביבה שלכם אז כדאי מאוד לבוא, אל תצפו להופעה אקוסטית, תצפו להופעה כייפית וסוחפת. אני ממש נהניתי. ושוב תודה ל****, המוח הסודי שמאחורי הכרטיסים הללו. שבוע מצוין =]

מצרפת פלייליסט מקורי

כמובן שהוא עבר כמה שינויים במהלך ההופעה, אבל הנה המקורי (מדפיסה מהדף שהיה על הבמה עם סימני כפות רגליים): בעיר הזאת מילי קונפורמיסט אלנבי איש קש 180 זאב למה את הולכת לבד שנים חסומות כביש מהיר עיניים הרעב פצעים כל החבר'ה עוד פעם מספיק בנאדם גשם חזק סרן חוזה הסרט נמשך דם מכה אפורה לא מתבייש אגב, אני חדשה כאן. ואני החברה שיהלי עשה לה עיניים!

למעלה