מוניתה- קואופרטיב נהגות מונית אמיצות קם וצריך אתכן

מוניתה- קואופרטיב נהגות מונית אמיצות קם וצריך אתכן

היוש, רציתי שתדעו... שיש חבורה של כמה נשים אמיצות במגוון גילאים שהחליטו להקים קואופרטיב משותף לנהגות מונית.
מטרתו של הקואופרטיב היא ליצר מקום עבודה שאינו מפלה נשים, שהשכר והתנאים הוגנים והעובדות בו אינן עובדות קבלן, וכן מקום עם מרחב בטוח לנוסעות שמעדיפות לנסוע עם אישה ולא עם גבר זר.
https://www.headstart.co.il/project.aspx?id=18954

ga26

Member
על פניו מקום עבודה שלא מקבל עובדים על רקע מגדרי מפר את החוק

waspaloy

Member
נראה רעיון נחמד שיעזור לנשים אבל גם עצוב בסופו של דבר

חבל שנשים מפחדות מגברים זרים, הרבה פעמים זה מגיע לרמה של פרנויה במקום חשש מוצדק.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

גאיה1323

New member
תודה אופיר

מפעל מאוד מאוד חשוב, ביחוד שלא נדירים המקרים שבהם לקיחת טרמפים ומוניות מסתיימות בהטרדות ותקיפות. זו אינה פרנויה, אלו דברים שרוב הנשים חוו אם הן נוהגות לנסוע בדרך הזו תדיר ועל כן לדעתי המפעל הזה מאוד חשוב. פחד מבוסס חוויות הוא לגיטימי, האשמת הקורבן אינה לגיטימית, אנא לשים לב. להבא תוכלו לשאול למה מתקיפים ולא למה מפחדות.

תודה על ההבנה

הנסיון להביא את מוניתה לכמה שיותר מודעות מפגיש אותי עם הרבה שיחות והסגברה על כמה פרנואידיות נשים כשהן מפחדות לנסוע עם נהג מונית.

הקלות שבה האדם המסגביר מתעלם מידיעותיו ומהסטטיסטיקות הברורות, שגברים הם התוקפים בדרך כלל ונשים הן בדרך כלל הנתקפות,
ומנפנף בפועל ההכללה ומאשים אותי בהכללה על כל המין הגברי היא קשה ובלתי נסבלת.

אני לא אסתפק בלהתריע לגט טקסי כשמטרידים אותי. אני ארצה פשוט לא להיות מוטרדת. כי זה קשה, ולא פשוט מחליק בגרון.
זה לא טעות במנה שהגישו לי, זה פגיעה בנפש.

אולי אתם לא מכירים בנפשכם את החשש העצום שיש בנסיעה במונית עם גבר זר,
אבל לפחות תכירו בפחד שלי ושל רוב הנשים בעולם.

aaa123

Member
מסכים חלקית

אני יודע שבמקרים של תקיפה מינית לרוב גברים הם התוקפים ונשים הן הנתקפות.
אני בהחלט מבין את הרצון לא להיות מוטרדת.
אין לי בעיה להכיר בפחד שלך,ואין לי בעיה להבין רצון לא להיות מוטרדת.
&nbsp
מה שאני לא מסכים
1)אני לא מסכים עם הטענה כאילו הטרדה זה לא טעות במנה שהגישו לך אלא פגיעה בנפש(אני מתייחס להטרדה ולא לתקיפה מינית).
&nbsp
א)לא צריך את הטיעון הזה כדי להצדיק את הרעיון של מוניתה.
אם מסעדה טועה לעתים קרובות במנה שהיא מגישה הגיוני שאעדיף מסעדה אחרת ,ולפי אותו הגיון אם נהגי מוניות גברים בטעות מטרידים נשים אז הגיוני שנשים יעדיפו נהגות מוניות.
&nbsp
ב)אני לא חושב שהטרדה מינית(ולא תקיפה מינית) גורמת נזקים גדולים יותר מטעות במנה שהגישו לאדם.
&nbsp
2)אני בספק לגבי הטענה שרוב הנשים בעולם מפחדות לנסוע במונית עם נהג מונית זר.
האם נעשה סקר בנושא?

aaa123

Member
אני חשבתי על החלק שמדבר על

"הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעוניין בהצעות האמורות." או
"התייחסויות חוזרות המופנות לאדם המתמקדות במיניותו כאשר אותו אדם הראה למטריד כי הוא אינו מעוניין בהתייחסויות האמורות."
&nbsp
האם הנסיון של נשים עם נהגי מוניות מראה על הטרדה מינית מסוג אחר?
&nbsp
מעשה מגונה אני מכליל תחת הכותרת תקיפה מינית.

aaa123

Member
יש גם עוד חלק של

הצעות או התייחסויות בעלות אופי מיני שאינן דורשות כי המוטרד יראה שהוא אינו מעוניין בהן וזאת בנסיבות של ניצול יחסי עבודה, תלות ומרות אחרים.
&nbsp
שחשבתי עליו.
לא לגמרי ברור לי אם מצב שאדם נהג מונית נכלל במקרה הזה לפי ההגדרה אבל ברור לי שזה לא בסדר שנהג מונית יציע הצעות בעלות אופי מיני לנוסעת.

גאיה1323

New member
אין בין הנוסעת לנהג יחסי מרות

אבל זה בהחלט מצב מאוד מאוד לא נעים להיות באוטו שקשה בדרך כלל להיחלץ ממנו כיוון שהוא נוסע, עם מישהו שאת מרגישה איתו לא בנוח כי הוא מציע לך כל מיני הצעות או מעיר כל מיני הערות. העניין עם נהגי המונית לא נעים על אחת כמה וכמה כיוון שהוא יכול לערער לחלוטין את תחושת הבטחון של הנוסעת- איום יכול להיות דבר טראומטי, ובהחלט אפשר לראות הטרדה מינית במונית כאיום.
רק בשביל לעשות סדר- כל דבר הכולל מגע של התוקף את הנתקפת הוא כבר תקיפה מינית ולא הטרדה לפי ההגדרה היבשה.

ל-aaa123

לפעמים, גם תחושות משנות ולא רק החוק היבש.
בחוק היבש, שנכתב על היסטוריה גברית חסרים הרבה דברים שמכילים מוסר.
אם חברתנו תסתמך על חוק ותשכח מהו מוסר, גם בהיעדר ראיות וכולי, מצבנו רע.
&nbsp
נשים כנשים חולקות את החוויה או התודעה, אם הן רוצות להכיר ובין אם לוא, שיש איום מסביבנו.
הוא לא תמיד בראש ובשיקולים שלנו, אבל ללכת לבד בלילה בשביל אישה זה מפחיד- כי היא תפגוש גברים, גבר יפחד ללכת לבד בלילה, אם בכלל, גם מגברים אחרים. ולא מנשים.
&nbsp
על נשים קיימת התודעה הנצחית בראש שמשהו יכול לקרות ויש אנשים שיהיו נכונים להזיק לי ולגופי.
&nbsp
הטרדה מינית היא איום, והיא גם מפרה כל מרחב בטוח.
היא לא נעשית בטעות- היא נעשית בתוך תרבות מאוד ברורה שגוף של אישה הוא דבר, הוא חפץ שאינו שייך לה באמת, ומותר להגיד לה עליו דברים החל ממחמאות או תגובות שקשורות במשקל ובמראה וכלה בהצעות מיניות כאלה ואחרות.
&nbsp
כל גבר חושב שהוא היחיד שאמר את מה שאמר, ואם במקרה יצא שזו הערה שאולי לא היתה נעימה לי -
אז אחד, זו בעיה שלי, זאת אני שלא זורמת ולא סופגת את מה שבא לך, גבר, להגיד עלי.
שניים, אם כל גבר שהוא האחד והיחיד שלוקח את הסיכון ואומר לי משהו, אז אני בתור אישה חווה כמה וכמה גברים אמיצים שמרשים לעצמם להיות הבעלים של המרחב הציבורי ולהפוך אותו ללא בטוח עבורי.
להרשות לעצמם להגיד לי דברים על עצמי, מבלי להתחשב בזה שזה יכול להיות לא נעים.
&nbsp
אם לא בטוחים אם יהיה לי נעים לשמוע, עדיף לא להגיד.
&nbsp
&nbsp

ובקשר לסקר

אתה מוזמן לבקש מנשים, הרבה נשים. לשאול אותן איך זה ללכת ברחוב כשחושך, והאם הן מפחדות.

aaa123

Member
ללכת ברחוב כשחושך זאת סיטואציה שונה

מלנסוע במונית עם נהג מונית זר.
&nbsp
אני לא טוען שללכת ברחוב כשחושך זאת סיטואציה מסוכנת יותר עבור נשים מלנסוע לבד במונית עם גבר זר,ואין לי סטטיסטיקות בנושא אבל אני יכול להתחבר להרגשה שהיא סיטואציה מפחידה יותר עבור נשים.
&nbsp
קודם כל חונכתי לסמוך באופן יחסי על נהגי מוניות וקיבלתי אזהרות מגורמים שונים לא לנסוע בטרמפים כאשר הדבר שונה לגבי נהגי מוניות.
&nbsp
דבר שני במקרה של נסיעה עם גבר זר במונית אם יש חשש הוא בבסיס רק מהנהג כאשר אם הולכים לבד בחושך החשש הוא מהרבה גברים כאשר לא יודעים מהיכן יצוץ התוקף.
&nbsp
דבר שלישי נראה שהחלטה של נהג מונית לבצע תקיפה מינית מסכנת אותו הרבה יותר מסתם גבר זר, כי יש סכנה רצינית שיזהו אותו אחר כך בקלות או לפי החברה דרכה הנוסע הזמין את נהג המונית, או לפי מספר המונית כאשר קשה יותר לתפוס גבר שמתנפל על אישה בחושך.
&nbsp

גאיה1323

New member
ואם יזהו אותו?

מה בכך? לדעתי השנה הסטטיסטיקה עמדה על 76% של תלונות על פגיעות מיניות שנסגרו, רובם פאת חוסר ראיות או חוסר עניין לציבור. אגב חוסר ראיות זה לא באמת חוסר ראיות, ממליצה להכנס לדף "אונס שני" בפייסבוק ולראות מה נקרא חוסר ראיות.
זאת בעיקר בגלל שהפרקליטות לא מעוניינת להביא למשפט תיקים שהיא יודעת שאין להם סיכויי הצלחה גבוהים, ועם הקריטריונים הדרקוניים של ההוכחה שנדרשים מהנאשמת סיכויי ההצלחה במשפט נמוכים.
ממליצה על ספר מעולה של עירית נגבי שנקרא "סיפורי אונס בבית משפט" בשביל להכנס קצת יותר לעומק. אם תבקשו ממני בפרטי אצלם לכם קטעים רלוונטים ממנו.

aaa123

Member
גם אם את צודקת אז עדיין לדעתי רוב גדול של הציבור

לא יודע את הסטטיסטיקה הזאת.
שמעתי מאנשים דעה שלמשל אילו העוזרת שהיתה בבית היתה מגישה נגדי תלונה וטוענת שנגעתי לה בחזה אני בצרות כי איך אוכיח שלא כאשר רק אני והיא היינו בבית,וזאת מילה שלי מול מילה שלה.
אני לא חושש מתלונה על פגיעה מינית נגדי אבל אני יכול להבין שיש חשש מתלונה כזאת אפילו מצד גברים שלא פגעו מינית כלל במישהי.

גאיה1323

New member
מקווה שיום אחד החשש יהיה מוצדק לגברים שפוגעים מינית

עד הנה אין מה לדאוג מתלונות על פגיעות מיניות, כיוון שברוב גדול של המקרים לא קורה איתם כלום (בנוסף, פחות או יותר 1 מ-10 מתלוננת כי אנחנו יודעות שכנראה לא יקרה עם זה כלום ותהליך התלונה הוא קשה מאוד).

למעלה