מוניתי למנהל QA - טיפים + עזרה

cyaron

New member
מוניתי למנהל QA - טיפים + עזרה

היי, לאחרונה מוניתי להיות מנהל QA בחברה שלי (חברה תוכנה-אלקרוניקה בת 40 איש). רקע אישי: לפני כ 4-5 שנים עסקתי בבדיקות תוכנה (במשך שנה שנתיים) ואילו בשנים האחרונות התעסקתי בפיתוח. לפני כשנה יצאתי לקורס של QTP, פיתחתי ויצרתי עבור הצוות בו עבדתי, בדיקות שנועדו לבדוק פיתוחים של עצמי (בחברה לא היה צוות QA). בעקבות מיזוג עם חברה נוספת הוחלט להקים צוות QA (יש בו כיום חוץ ממני עובד ותיק וסטודנט) ולהעמיד אותי בראש. בחברה אין נהלי QA מסודרים וכמעט אין שום מסמכים. כלומר לי יש אתגר מעניין מאוד להקים הכל בחברה. בדקתי לגבי קורסים וראיתי שישנם קורסים ב סלע ובגון ברייס, הקורס של סלע נראה לי יותר מקצועי עם מדריך שמגיע מחו"ל בשם REX Black האם מישהוא עשה את הקורס ? האם יש מקום לימוד שנחשב לטוב ביותר בתחום (בארץ או בעולם) ? קורסים אחרים שיש לכם להמליץ לי ? (אולי אף בחו"ל אם יש צורך) ? טיפים לדרך, תודה, ירון

ido100

Member
מברוק על המינוי

בעיקרון יצא לי בעבר לעבור על הסילבוס של הקורס של ג'ון ברייס/סיון והוא בחלט מקיף ביותר. יצא לי בעבר להעביר השתלמות QA של שבוע לעובדים חדשים וכ"ו והקורסים של ג'ון ברייס דיי חפפו לחומר שהעברנו אצלנו. מה שחשוב לבדוק זה הקניית מתודולוגיות עבודה, שימוש בנהלי QA בין לאומיים (כי בעתיד ידרשו מכם לעמוד בתקינה מסיומת) והכרות עם הכלים הקיימים בשוק - TD,CQ,WR, QTP, ROBOT וכ"ו. לצערי אין היום ספרי QA טובים שאני מכיר בעברית אבל אני ממליץ לך לחפש חומר על נושאי QA כגון: בדיקות שימושיות, בדיקות פונקציונאליות, ניהול דרישות, עומסים, בדיקות GUI.... אלו נושאים עיקריים בפעילות אבטחת איכות. כמו כן, יש מקומות שאנשי אבטחת האיכות שלהם מתעסקים גם בניהול גרסאות ולכן הכרות על VSS וCC יכולה רק להועיל. בהצלחה.

erandd

New member
המלצתי בעבר על הספר של גלין

נקרא "אבטחת איכות תוכנה" הוצאת אופוס אבל לדעתי המהדורה אזלה ולא הדפיסו אותה יותר תנסה להשיג, זה ספר מצוין

sheleg123

New member
המלצה על ספר נוסף

הספר של דניאל גלין אכן טוב מאד וניתן להשיגו יחד עם זאת ישנו הספר "ניהול איכות תוכנה" של בריאן המבלינג יוצא לאור ע"י הוד עמי (בעברית כמובן). בהחלט יכול להוות מדריך לצעדים ראשונים. אה.. ומקום נוסף - אניטרנט...
) פשוט תחפש ומצא את כל התשובות!!

למעלה