מונית בתל-אביב

• פותח הנושא billc
  • פורסם בתאריך

billc

New member
מונית בתל-אביב

אז לקחתי היום מונית, הנהג דתי קופצני שם תחנת רדיו (סגל עצבני) בפול ווליום שומעים שם שני אנשים צורחים ומקללים אחד את השני פיתאום הוא עוצר ומתחיל לצרוח מהחלון, ממשיך ועושה רוורס חונה וממשיך לצרוח (משה, אבי, הוא מנסה את כל השמות) אני בטוטל שוק הלם והמומה, שוטר מתקרב והם מתחילים להחליף מילים(כנראה מכירים מאיזה שהוא מקום) והוא ממשיך לצעוק בסוף מגיע האדם שהוא צעק לעברו, מתברר שהוא לקח אותו ביום שישי, והבחור שכח את המפתחות במונית הבחור הודה לו מאוד, השוטר צחק והנהג התחיל לנהוג שוב לעבר היעד שלי. ניסיתי להבין מה בדיוק קרה פה
אבל איך אפשר לכעוס על אדם וולגרי ככל שיהיה שעושה מאמץ אדיר לעזור לאדם אחר. המקרה הזה הזכיר לי מהו ישראלי? חוצפן, VOACL, עצבני לא דופק חשבון לאלוהים ( או בעצם רק לאלהים) אבל יעזור לך בעת צרה. כמובן שהכללתי בצורה גסה, ועדיין כשאני מגיע לישראל, אני מרגיש שכל הזמן מסדרים אותי וחושד בכולם
עוד 5 ימים אני חוזר הביתה.... לארה"ב

תודה... תודה .. תודה....תודה..../images/Emo98.gif

היות ועוד לא יצא לי לבקר בישראל מאז עברתי להתגורר בניכר, ותמיד חשבתי לעצמי "כיצד ארגיש לבקר בישראל כתייר...." . הבאת פה דוגמא נהדרת, שמסתדרת ממש יפה עם מה שחשבתי, מקוה מאד שהביקור בארץ היה ממצה ומספק, ושתחזור בכוחות מחודשים, אגב, יש תמונות בדרך?

galgal0ne

New member
I never took a cab

In Israel... the one major experience I remember is from actuually landing at TLV, i was only 16, went home alone (flight home that is) when i came to pick up my laguage, i was pushed and shoved and yelled at.... After 3 months in the US, I missed home so much, but that minute, i wanted to get back on the plan i just got off of.​

סלסרו

New member
השאלה של כל נהג מונית בישראל:

"לשים מונה?" מה אתם עושים ? נותנים יד לקנוניא או משלמים יותר ?

../images/Emo6.gif תלוי מה שיותר משתלם...

כמו כל ישראלי טוב, אני תמיד מתענין כמה הוא מציע ללא מונה, ובהתאם להערכת המצב בשניות שנשארו לי אני לוקח החלטה אמיצה : "מה לדעתי יותר משתלם....". במידה והנהג לא היה נחמד, או אפילו "קצת" הגזים לדעתי במחיר... (הנסיעה נראתה לי "קצרה" מדי יחסית למחיר המפוצץ שלצערי הסכמתי לו מראש בלי לדעת.) אז אני מבקש קבלה ..... (כי נכון שהסכמתי לסכום בלי מונה, אבל לא הסכמתי לא לקבל קבלה..... ושהנהג באמת ינסה לסרב....)

airdene

New member
../images/Emo6.gif רק מונה. ואתם לא מתארים כמה

זה מעצבן אותם... כלפי חוץ רבים מהנגי המוניות יספרו לך איך הוקל להם שהם לא צריכים להתמקח וכו' כו' אבל אפשר לראות על פניהם ולשמוע מטון דיבורם שהם מעוצבנים שאתה כנוסע מסרב להדפק... אל תסכימו למיקוח ואל תסכימו ל'מחירון' כן, יש להם אחד כזה ולא אע"פ שהם ישבעו לכם שזהו מחירון מאושר ע"י משרד התחבורה אין חיה כזו. כשאני עולה למונית, ואני עושה זאת המון (אני לא נוהג בישראל, תוקף הרשיון הישראלי שלי פג לפני 10-12 שנים) , אני בודק שני דברים - 1. שהנהג לא מעשן ואין ריח סיגריות באויר 2. שהוא מפעיל מונה. מי שלא עומד בתנאים יכול, מבחינתי, להמשיך הלאה... לאחר שהתחלנו בנסיעה אני מסבר לנהג שיש לי שני תנאים נוספים - 1. שיכבה את הרדיו ושינמיך את הספיקרים של הקשר 2. שאין בשום פנים ואופן לעבור את המהירות המותרת לפי החוק ולבצע עבירות תנועה אחרות. חלק מהם מנסה להסביר לי שהם נהגים מנוסים וכו' וכו' וכו' אז אני מציע להם לעצור ולהוריד אותי מיד... עד היום אף אחד לא לקח את הצעתי..

newbie2

New member
זה מזכיר לי, שבניו יורק בשיא הקיץ,

המזגן ב-90% מהמוניות "מקולקל". אלא אם ביקשת להפעיל אותו לפני ציון יעד הנסיעה, שאז באורח פלא הוא עובד (כי במקרה זה כמובן אפשר לצאת בקלילות מהמונית בו במקום בלי רגשות אשם).

למעלה