מוסדות לימוד

Oded Spitzer

New member
מוסדות לימוד

לאחרונה קיבלתי את ציון הפסיכומטרי שלי, והוא לא מספיק למה שקיוויתי- פסיכולוגיה באונ' העברית.
לעומת זאת- הוא כן מספיק לפסיכולוגיה באונ' חיפה, ואני מניח שלעוד מוסדות לימוד שלא בדקתי.
מצד אחד- שמעתי דברים לא טובים על אונ' חיפה, אבל כן דברים טובים על החוג לפסיכולוגיה שם.
אז מה שקיוויתי שתוכלו לומר לי, איך בעצם אני יכול לדעת איזו פקולטה טובה ואיזו לא? בתור הדיוט, על אילו קריטריונים עליי להסתכל כאשר אני בוחר מוסד לימוד?

תודה מראש :)

Oded Spitzer

New member
כמובן, אבל

אם אני רוצה להמשיך לתואר שני, ורוב האוניברסיטאות מקצות מקומות שמורים לבוגרי התואר הראשון שלה, אז אני כנראה צריך לבחון את הבחירה קצת יותר לעומק.

beltal8

New member
אני מאמין שזה בגדר שמועה..

שמעתי על מספיק שלא התקבלו לאונ' בה סיימו תואר ראשון אבל כן לאחרת.. מצד שני, 'שמעתי על מספיק' זה לא מדעי, אז אין לי תשובה טובה לתת לך. אני חושב שזה לא נכון, אבל יכול להיות שכן.

ofir_y

New member
האונ' לא מקצות מקומות לבוגרים שלה.

אם השאלה היא איזו אוניברסיטה כדאי, אז אין משמעות ויוקרה.
מה שנוח\קרוב.

Columbina

New member
המגמה בחיפה היא טובה,

מצד שני, בתואר ראשון זה פחות קריטי. מה שכן, אם מעניין אותך תחום מסויים בפסיכולוגיה, הייתי שוקלת לבדוק באיזה מוסד יש חברי סגל שעוסקים בתחום הזה. יכול להיות שזה נורא מוקדם וטבעי שעדיין לא תכיר את התחומים.

ברור שחברי סגל זוכים להכיר יותר את הבוגרים שלהם ויכולה להיות איזשהי העדפה אבל בדרך כלל משתדלים שזה לא יקרה. בכל מקרה, מה שמשפיע זה בעיקר הציונים, המלצות וכמובן הניסיון.

Optimistic Girl

New member
שאלה

אם נגיד מעניין אותי תחום של הפרעת אישיות דיסוציאטיבית
האם אני צריכה לבחור חברי סגל כבר בתואר השני שלי של התחום שמעניין אותי? <הולכת לקלינית>

כי אני כבר לומדת באו'פ ולא ממש בא לי לשנות אוניברסיטה...
מעניין אם באו'פ יש חברי סגל שהתמחו בתחום הזה...

Columbina

New member
קודם כל,

ממש אין סיבה לעבור אוניברסיטה בגלל משהו כזה.

אני ממש לא יודעת עד כמה זה רלוונטי למגמות הקליניות כי אין לי מושג איך מתנהל שם עניין התיזה. אם התחום הרלוונטי חשוב לך, לדעתי כדאי לך לחפש חומר על אנשי סגל שעשויים רלוונטיים ואפילו לדבר איתם במייל.

Optimistic Girl

New member
תודה רבה!!

למעלה