מוסד הנישואין. מה משמעותו באמת?

lior_r

New member
מוסד הנישואין. מה משמעותו באמת?

שלום לכולם, אני בן 25. אני עומד להציע נישואין לחברתי המקסימה בת ה 25 גם כן. מזה כשלוש שנים אנחנו יחד ולמדתי להכיר אותה ממש טוב. יש לנו את האהבה הכי גדולה שיכולתי לדמיין. קניתי טבעת יהלום ואני מתכנן הצעה רומנטית ומפתיעה מאד מזה חודש, אך דווקא בתקופה הזו הייתה ירידה מסויימת ביחסים בינינו. ופתאום נתקפתי חשש. אני שואל את עצמי מה המשמעות של הנישואין?האם הנישואין זה סה"כ חוזה? האם אני צפוי להיכנס למסלול של אולם-די ג'יי-סידור פרחים-ריב עם החמות-ילדים-טיטולים-וכדומה? אני באמת אוהב אותה. היא מאד רוצה להתחתן כבר. אני אשמח להערותיכם על השאלות שהתעוררו.

אז ככה -

קודם כל אהבתי את הציטוט של יונה וולך (הוא יותר נחמד בחמישיה הקאמרית....). א- מזל טוב !!
ב- אני מניח שצעד כזה בהחלט מלחיץ ועלול לגרום למחשבות לרוץ חופשי כאילו הם בהכנה לטריאתלון... אני אומנם לא נשוי, אבל לדעתי נישואין הם בהחלט סוג של חוזה. חוזה שאומר - היי, אנחנו אנשים רציניים שרוצים לקחת את היחסים שלנו צעד אחד קדימה - ביחוד מבחינת משמעות. וניכר על פי דבריך שהיא זו ש"לוחצת" יותר בכיוון - וזה בסדר גמור וטבעי לגמרי. טוב לכם ביחד ? אתם מאושרים ? אתם אוהבים ? בינינו - אז אין הבדל - יהיה לכם טוב גם אחרי - כמה שאפשר... יהיה לכם רק הסכם מסויים שאומר שזה לא משהו זמני. תקרא לזה סוג של הצהרת כוונות
מה גם - שממש אין לך מה לדאוג לגבי הארגון של האירוע. התפקיד של הגבר נגמר שניה אחרי שהוא מציע נישואין - מאותו רגע הוא הופל להיות דמות שולית - שלא יהיו לך טעויות - אתה "תוזמן" לחתונה ותתיצב שם במועד ובשעה שכלתך תקבע לך
אני יודע שכרגע כל הנשים יתנפלו עליי - אבל תשאל כל גבר נשוי... ושוב - מזל טוב
ותמצא דרך מקורית להציע.....

../images/Emo124.gifמדוד לי בוא הנה מהר../images/Emo46.gif

מה זה המשפט הזה " התפקיד של הגבר ניגמר אחרי החתונה"???????? תתן הסבר צריכה להבין את זה.

מה נסגר עם הציווי הזה ? ../images/Emo13.gif

מאוד פשוט : שניה לאחר הצעת הנישואין - מוסט הזכר הצידה ומאותו רגע אין לו שום יד ורגל בתכנון החתונה. הדי-ג'יי, הקייטרינג, האולם, השמלה וחליפת החתן - הכל בהחלטת הכלה. תפקידו של החתן הוא לזוז הצידה ולא להפריע יותר מדיי. אפילו המוזמנים מהצד שלו נקבעים ע"י אימא שלו, אימא של הכלה והכלה. מקסימום שולחים אותו כדי לארגן רב... זהו. מה היה לא ברור ? זה לא שהוא לא רוצה... הכלה פשוט יודעת שכדי שלא יגרם נזק עדיף שהוא לא יתערב בהחלטות החשובות...

shaniza

New member
תיקון קטן

הכלה לוקחת אותו איתה לראות אולם, די ג'י וצלם אבל זה רק כדי שהוא ירגיש כאילו הוא חלק מהעניין בסופו של דבר היא זו שמחליטה, כמובן.

magenta73

New member
מה המשמעות של מוסד הנישואין?

הוא מוסד סגור? :)... סתם..סתם... זאת עדיין הדרך הקונבנציולית והקונפורמית למסד קשר זוגי. אני לא בעדו, אני רואה בזה כאב ראש וכאב כיס, אבל... אם שני אנשים רוצים -בזה, והם אוהבים, אני אומרת למה לא... אתה אכן צפוי להיכנס למסלול מסויים... לאו דווקא חובה ריב עם החמות... אתה חלק משניים, שניכם תסללו. שיהיה בהצלחה ובאהבה :)

orrin

New member
תראה... תשמע...

תמיד לפני החלטה גדולה יש פיק ברכיים- אתה שואל את עצמך האם זה נכון לי? האם זה מה שיעשה לי טוב? זה שיש חששות וירידה באיכות הקשר- כפי שאמרת- זה לגיטימי ונורמלי. תחשוב למה מההתחלה רצית להתחתן, ודווקא איתה ולא אם כל אחד אחר או אחת אחרת.... בהצלחה... ומזל טוב

eyalאיל

New member
הקצפת והדובדבן שבזוגיות

אל תהסס במידה ואתה אוהב ורוצה לחלוק איתה את חייך .זה קשר יותר יציב ובונה .. נכון שיכול להיות כישלון בנישואים אז מה .העולם מתפרק יש חיים הלאה תחשוב חיובי וראה רק אור שמע לרחשי ליבך. יש אנשים ששוללים מוסד הנשואים נכון - היסתכל איפה הם ואיפה הנשואים התשובה שם .

ובכן...

קודם כל המון המון מזל טוב ושתהיו תמיד מאושרים !! ולענייננו - בתור אישה נשואה עלי להכין אותך שיש עליות וירידות והאהבה משנה פאזה במיוחד אחרי שהילדים באים - המפתח זה חברות טובה ותקשורת פתוחה אם יש את זה - אז זה זה , ובקשר לאירוע אין לך מושג כמה מהר זה יעבור ...

ליאור, שלום

בתור נשואה מעל ל 10 שנים, אני רוצה לאמר לך דבר אחד: אהבה לא מספיקה כדי להחזיק קשר נישואים. צריך כבוד הדדי, יכולת פירגון, לדעת לוותר, להקשיב ולהבליג לעיתים, ומעל לכל לזכור, שהיא לא אתה. אתם שני אנשים שונים ולכל אחד את העולם שלו. אם ביחד, כשהעולמות שלכם נפגשים, אתם מרגישים מאושרים ושלמים עם עצמכם, זה נפלא ונהדר. ואם אתה כבר חושב על הקמת משפחה, זה אכן הזמן המתאים להתחתן בו. דרך אגב, שכיח כשהצעת נישואים מרחפת, יש ריחוק מסוים, גם אם לא מובן מדוע. זה מלחיץ מעט, השינוי סטטוס. אל דאגה, זה חולף מהר. בהצלחה והמון מזל טוב

shaniza

New member
נישואין

כל אחד יגדיר לך את זה באופן אחר... המשמעות היחידה שאתה צריך זה המשמעות שלה בחיים שלך.
מייזל טוייב!

הלינקה

New member
בקשר לחמות, למרות כל הבדיחות בנושא,

עם קצת שכל, תוכל להפוך אותה לאוצר של ממש.

בתור נשואה...

רוצה להגיד לך שאחרי שמתחתנים נכנסים לשלב הרציני מתחילים לדבר על משכנתא, ילדים, התחיבויות יותר רציניות. כבר לא חושבים לאיזה בית קפה, סרט או דיסקוטק נלך אלא איך נוכל לחסוך יותר ואיך נוכל להתקדם הלאה אל הדברים הרציניים. השאלה אם אתה מספיק בוגר ומוכן נפשית להכנס לכל המחויביות האלו עכשיו? להתמודד על בית, משכנתא, הריון, הורות. זאת השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך. הנייר הוא סתם נייר הוא לא משנה את האהבה, החברות או טיב היחסים בינכם. עובדה שאנשים מתגרשים והנייר לא משאיר אותם לנצח. נכון שנישואים הם מחויבות גדולה והשאלה הנוספת שאתה צריך לשאול את עצמך האם האישה שעומדת מולך אתה רואה אותה מזדקן עימה, מגדלת את ילדך, חולקת איתך את אותו הבית במשך השנים הבאות. במידה והכל כן אחי תלך על זה ושיהיה במזל טוב. חששות תמיד יש בכל דבר וגם עליות וירידות ובגלל זה החיים מעניינים

למעלה