מוסד לילדים בעלי צרכים מיוחדים

מוסד לילדים בעלי צרכים מיוחדים

שלום, אני משנה יעוד תעשיה ליעוד המתאים לשימוש של מוסד לילדים בעלי צרכים מיוחדים. המוסד כולל שימושים של: פנימייה, בי"ס מיוחד, מנהלה, מגורים, מטבח, חדר אוכל, שירותי משרד ואחזקה, מחסנים וכו'... אני מתלבט בין: יעוד למוסדות ומבני ציבור, לבין יעוד למוסדות ומבני ציבור לחינוך. מאחר ואני מפרט את כל השימושים המותרים, האם יש עדיפות או הנחייה, אני אישית מעדיף מוסדות ומבני ציבור... בנוסף - כיצד אני מגן כנגד הפקעות לפי 188? מול אותו יעוד המצוי בבעלות פרטית ומהווה מוסד פרטי. תודה ליאור

מבנה ציבור

ליאור שלום. אין שום קשר בין הצבע החום להפקעה. מבנה המשמש לצורכי ציבור, ייצבע ככזה, גם אם הוא בבעלות פרטית. אף אחד לא יפקיע את השטח באופן אוטומטי אם לא תוצג הוראה מפורשת להפקעת תא השטח בהוראות התוכנית. לגבי סוג היעוד, אנחנו במבא"ת מעדיפים (בדיוק כמוך) כאשר אין הנחיה אחרת, את היעוד הכללי יותר "מבנים ומוסדות ציבור".

הגנה כנגד הפקעה

תודה, ושוב לגבי סעיף 188 (א) - יותר לועדה .... להפקיע יעוד לצרכי ציבור.... בעבר (טרום מבא"ת) - היה נהוג להפקיע: דרכים, שצ"פים (בניגוד לשפ"פים) ויעוד לצרכי ציבור (בניגוד לשב"צ שטח לבניני ציבור). במקרה זה - אני מעדיף להוסיר הערה, ש"תא שטח X לא יופקע..." הוראות מבא"ת בדוגמא למילוי ההוראות סעיף 4.2 - אף מציין שהשימושים הם שימושי סעיף 188. ועל כן, חוקית, נראה כי ניתן יהיה להפקיע אותם (גם ללא הוראה ספציפית בתוכנית) נכון שבהמשך הפורמט, בדוגמאות - יש דוגמא של ניסוח הפקעות לצרכי ציבור, אך אם למשל לא הוספתי הוראה להפקעת דרכים - האם אסור להפקיע ? האם לא כדאי דוקא לתת הוראה הפוכה, שיעוד כזה או אחר, בעל אופי ציבורי - לא יופקע לפי סעיף 188? ליאור

חום והפקעה

ליאור שלום, אל תחשוש. הפתגם הבדואי אומר: הגיבור מת פעם אחת, החששן מת 1000 פעמים.
באמת שאין לך ממה לחשוש. היעוד החום מציין שבשטח הזה יוקם מבנה שנותן שרותים לציבור, וכפי שכתבה לך אור - אין לזה שום קשר עם הפקעות. יש מבנים שבהם ניתנים שרותים לציבור והם מיועדים להפקעה, ויש שלא. אלה מביניהם שכן מיועדים להפקעה - יש לציין זאת במפורש. יש מספיק פסיקות של בתי המשפט בנושא זה, כדי שלא תחשוש. אם אתה חובב פסיקות - ראה פסיקה מהחודש האחרון בנושא תיאטרון ירושלים ומכון ואן ליר. בהצלחה

למעלה