מוסד לתשושי נפש באיזור המרכז

Guest22

New member
מוסד לתשושי נפש באיזור המרכז

שלום לכם

אמי (בת 86) שהתה במוסד לסיעודים קלים ביותר במשך כמה שנים. לאחרונה אובחנה בדמנציה על כל התופעות המחרידות שלה: מחשבות שווא, אי שקט, קצת תוקפנות מילולית. פסיכיאטרית חיצונית שהבאתי לה ביצעה את האבחנה ורשמה לה סרוקוול. התחלנו עם 12.5 מ"ג ליום ועכשיו (כעבור כחודשיים) אנו עומדים על 2 X 25 מ"ג ליום. בכל זאת היא סובלת מאי שקט, קמה ממקומה בחדר האוכל ומסתובבת, נכנסת לחדרים של אחרים ומחפשת קרובי משפחה שהלכו לעולמם לפני זמן רב. בלית ברירה, הצוות קושר אותה עם סדין לכיסא. עובדה זאת גורמת לה לעימותים קולניים עם הצוות וזה גורר, בתורו, תלונות של שאר השוהים ובני משפחותיהם. לפני השלב הזה היו לה עימותים קולניים דומים על רקע העובדה שהיא נוהגת ללעוס את האוכל ולירוק אותו על הרצפה, דבר שגם היא הביא אותה לעימות עם שאר הדיירים. יצוין שתופעה זאת התמתנה (אך לא נעלמה לגמרי) כאשר העלינו לה את המינון של הסרוקוול.

בית האבות הנוכחי הודיע שכבר אינו יכול להחזיק אותה וצריך להעביר אותה למוסד לתשושי נפש.

שאלתי לפורום היא האם יש המלצה למוסד טוב באיזור תל אביב (רצוי דרך משרד הבריאות, אבל אשמח לשמוע גם על מקומות שלא דרך משרד הבריאות). אני מחפש מוסד בתל אבליב, יפו, בת ים, חולון, אזור או ראשון לציון.

באתר של משרד הבריאות כתוב שאורך הרישיונות מעיד על טיב המוסד, כלומר: ככל שהרישיון ניתן לתקופה ארוכה יותר, כך המוסד טוב יותר. האם מניסיונכם זה נכון ?

תודה מראש

שלום לך, ליבי אתכם

אני מבינה שעברתם ואתם עוברים תקופה קשה.
אכן, צריך למצוא מקום מתאים עבורה, בו תקבל טיפול הולם וגם שאר הדיירים יקבלו את ההתנהגות שלה.
אני לא מכירה מוסדות באזור הנ"ל אך במוסד בו בעלי היה בעבר הם התגאו בכך שקיבלו אישור משרד הבריאות לשלש שנים, שזה אומר משהו על התפקוד שלהם.
אז אולי צודקים במשרד הבריאות.
בהצלחה וכל טוב, טובה

Guest22

New member
המרכז לחקר האלצהיימר בתל השומר

המליצו לי על המקום הנ"ל. מישהו שמע או יכול לחוות דעה על המקום ?

ותודה לליאורלילי על הדברים החמים.

Guest22

New member
ממתין בקוצר רוח למסר שלך

yekantalisa

New member
אז פני אלי... למרות ש -

המקום מומלץ משום שהוא מרווח מאוד, הצוות מיומן, בעיקרון משתדלים לא 'לסמם' אלא אם כן אין בררה. זהו. בהצלחה.

Guest22

New member
המוסד והדרת פני זקן בבני ברק

מישהו מכיר? יכול לחוות דעה במסר פרטי?

תודה

לוסי48

New member
רשיון

אכן...רשיון מראש עדיף על פני רשיון לשנה ....אך :
מנסיוני,אבי שהה במוסד אשר המנהל התנאה ברשיון לשנתיים.
מכיוון ששהיתי יום יום במוסד זה...ורק עליו אני יכולה להעיד.ברצוני להעיר ולהאיר....ממה שראיתי .בזמני הביקורת,המוסד וההנהלה התנהלו כמו בית ספר לפני ביקור מפקח...כמו מורה שעושה הצגה לפני ביקור אח"מים....בפועל ראיתי המון דברים שלא יעלו על הדעת כמו:צוות מטפלים די שחוק....המנהל שמעמיס ו"מקמבן " מעבר לקיבולת מותרת...בימים רגילים.היעדר רופא במחלקת תשושים ביום כיפור...ועוד כהנה וכהנה ליקויים שהפכוני לכלב שמירה... בנושאים רבים.תיארתי לעצמי שייתכן וכך המצב בעוד מקומות .פרט אולי לאלו היוקרתיים....
כך שעם כל הכבוד לרישיון מראש....לשנתיים וכו.....משרד הבריאות בודק קריטריונים מסוימים בלבד.ונערכת הצגה לא קטנה בשבוע הביקורת....שוב לא בהכללה גסה ולא הכל גרוע...אבל גם זה לא מעיד מאוד.

Guest22

New member
לכן אני מתייחס לרישיון כאל נקודת התחלה בלבד

ומבקש חוות דעת מקהל המשתמשים.

אבל אני מתאר לעצמי שמי שיש לו רישיון ל 24 חודש בוודאי עדיף על מוסד שיש לו רישיון ל 12 חודש. האם אני טועה ?

Guest22

New member
המלצה מתוך הרשימה

שלום חברים לצרה

רצ"ב רשימה של כל המוסדות לתשושי נפש באיזור המרכז, שקיבלו ממשרד הבריאות רישיון לתקופה המרבית.

אודה למי שיוכל לחוות דעה על מה שמוכר לו - בפורום או במסר פרטי.

תודה מראש

למעלה