הכי פשוט להכין גנאש מוקצף
ואפשר לתת לו טעמים שונים בעזרת תיבול של השמנת עצמה (שמנת צמחית). למשל גרידת תפוז או לימון, קפה, קינמון וכיו"ב.
אפשר ורצוי לשלב בין שכבות המוס גם משהו קראנצ'י כמו אגוזים, כדורי חיטה מצופים שוקולד מריר וכיו"ב.
מכיוון שרוצים פרווה, משתמשים בשוקולד מריר.
ל 20 מנות הייתי מכינה כמות כפולה
3 שמנת צמחית
400 גרם שוקולד מריר
מביאים לרתיחה 2 מיכלי שמנת. אם רוצים לתבל את הגנאש מוסיפים לשמנת גרידת תפוז/לימון או מקל קינמון. מפרקים את השוקולד לקוביות ומוזגים עליו את השמנת הרותחת. ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך. אם רוצים טעם קפה מוסיפים 2 מנות של אספרסו חזק. אפשר להוסיף לגנאש 2-3 כפות ליקר שאוהבים. מקררים ללילה.
למחרת מעבירים את הגנאש למיקסר ומקציפים במהירות בינונית תוך הוספת המיכל השלישי של השמנת, עד שמתקבל מוס בהיר, תפוח ויציב.
את המוס מסדרים בכוסות אישיות, אפשר לשלב בו משהו קראנצ'י.
אפשר להקפיא את המוסים עד כמה שעות לפני האכילה, ואז להעביר למקרר.
אני אחפש גם מוס פרווה על בסיס פירות, בגדול זה יהיה לשלב עם שמנת צמחית גם מחית פרי שרוצים. כדי שיהיה יציב, כדאי להוסיף קצת ג'לטין, כי מחית הפרי תדלל קצת את המוס.
מקווה שיהיו עוד רעיונות.