מוסיקאים קלאסיים מנגנים רוק

giladcom

New member
מוסיקאים קלאסיים מנגנים רוק

שלום לכולם! למי שטרם מכיר ויודע, את ירושלים מציף בשנים האחרונות גל מבורך של להקות רוק ופרוג אשר מורכבות ממוסיקאים קלאסיים בהכשרתם, ולעתים גם בעיסוקם המרכזי, רובם בוגרי מחלקת הקומפוזיציה של האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. להקות אלו משלבות אלמנטים קלאסיים במוסיקה שלהם, ביניהם צורה ומבנה מורכבים (יותר מהמבנה הסטרופי המקובל של שיר פופ), הרמוניה כרומטית, משקלים א-סימטריים, בנייה מוטיבית במסגרת שיר ומסגרת אלבום, תזמורים יצירתיים ומורכבים, תפקידים קונטרפונקטיים עשירים, עיסוק בשירי משוררים וכו'. בין הלהקות הללו ניתן למנות את "בינתיים", "סוסיתא", "מים שקטים" ולהקתי אני "רווח כפול". אני לומד בימינו לתואר שני בקומפוזיציה בביה"ס "מאנס" בניו-יורק, ואני שמח לבשר שבעיני גל הלהקות הנ"ל הוא תופעה קסומה ויחודית לישראל, של מוסיקאים שמשלבים ללא בושה שירי משוררים עבריים עם השפעות של ראוול ופינק פלויד, סטרווינסקי ורדיוהד, מתי כספי וצ'יק קוריאה... מי שאוהב גם מוסיקה קלאסית וגם רוק (כמוני), ורוצה לשמוע רוק שהוא קצת יותר מאתגר מהפלייליסט הארור של גלגל"צ, מוזמן בחום להופעה כפולה של "רווח כפול" ושל "בינתיים" בצוללת בירושלים ב- 8 לאוגוסט ב-21:00. בהופעה יתארח גם יונתן קרן, מלחין וכנר בוגר ביה"ס "ג'וליארד" מניו-יורק בקומפוזיציה, אשר ביחד הקמנו השנה טריו כליזמר-מודרני עם הקלרינתן גלעד הראל הנקרא "קלזשופ", הרכב שאף הוא לוקה בהשפעות סגנוניות מכל הבא ליד... אז מי שרוצה קצת לפתוח את הראש, מוזמן לבקר בלינקים המצורפים, לשמוע קצת חומר ולקפוץ לשמוע אותנו מנסים ליצור את הסינתזה של המאה ה-21 בין קלאסי לרוק... גלעד כהן ("רווח כפול")

דרו

New member
גם רווח כפול וגם בינתיים מומלצות בחום!

רוצו. זו חוויה מדהימה. מוסיקה מצוינת, אנרגיה נפלאה והרבה קסם.

למעלה