"מוסיקה ללב היא חודרת"

maayankr

New member
"מוסיקה ללב היא חודרת"

צלילים מה הם עושים לילדינו/לנו ? האם יש ילדים שלא אוהבים לשמוע מוסיקה? או לא מסוגלים? מוסיקה היא תרופה? האם חשוב שילד התחבר למוסיקה ? לקנות לו איזשהו כלי נגינה? שתפו דעתכם בנושא איך אתם התחברתם למוסיקה בתור ילדים? ילדיכם? חוויות מיוחדות .. אוהבת :)

דגנית

New member
היום... עטפתי טוב טוב את

הקערות הטיבטיות.. אך לפני כן חיוך גדול וקולות הישר לנשמה... הרעד הזה שנוגע באוויר ובכל תא ותא בגוף.. מוזיקה זה הכל והכלום העכשיו והנצח

איך אפשר בלי מוסיקה?../images/Emo79.gif

חוש השמיעה מתפתח עוד בהיותינו עובר וכבר אז אנחנו שומעים קולות וצלילים שונים
אני מאמינה שניתן לרפא עם מוסיקה!!!
אוהד,הבן הבכור שלי לומד לנגן על גיטרה. לפני כחצי שנה היתה לנו תקרית מוזרה בבניין עם כלב רוטווילר (בקצרה...קשרו לנו כלב על ידית הדלת ולא יכולנו לפתוח אותה בבוקר....) במהלך כל ההתדיינות עם שוטרים שהזמנו ווטרינר עירוני והמתח שהיה באוויר ונביחות הכלב... אוהד לקח את הגיטרה התיישב בסלון והחל לנגן
....
כשהייתי קטנה היבטתי לשמיים התכולים ושמעתי מנגינות שהגיעו הרחק הרחק מכאן....

אני Tamara

New member
לא תאמינו אבל חשבתי לפתוח גם

הודעה בנושא בעקבות מה שחוויתי אתמול. הלכתי לשמוע קונצרט והפעם ישבתי באורקסטרה, שורה שמינית שזה ממש קרוב לתזמורת. התזמורת פה היא מאד גדולה עם המון כלי נגינה כך שהמוסיקה ממש עוטפת את האולם.... במהלך הקונצרט קרה לי כמה פעמים שהרגשתי אנרגיה נכנסת לי דרך צ'קרת הכתר וגם באזורים אחרים בראש, בדיוק כמו שאני מרגישה בזמן טיפולי רייקי.... (זה פעם ראשונה שזה קורה לי בקונצרט) ואז הבנתי בעצם שלצלילי המוסיקה יש תדרים אנרגטים... לא סתם אנשים נמשכים לקונצרטים. לא סתם אנשים מרגישים חוויות של טוהר ונקיון או של עילוי בזמן האזנה לנגינה. ואגב מוסיקה ווקאלית היא מבחינתי השיא. כנראה שהקול האנושי מפיק תדרים אנרגטיים הכי ארוכים או עצמתיים. שאלתי את החברה שבאה אתי מה היא הרגישה...(היא גם בענייני אנרגיות). היא אמרה שתמיד שהיא נמצאת בקונצרטים היא מרגישה משהו עוטף את כל הגוף בדיוק אותה תחושה שיש לה כשמקבלת טיפול רייקי....פעם ראשונה שגם היא קשרה בין השניים. ואין לי ספק שכל הקהל מקבל את אותה אנרגיה, רק פשוט לא מודע לה באספקט הזה....

דגנית

New member
מדהים.. מוזיקה היא תדר..

היא מרעידה את התאים, את הוויברציות.. והיא יוצרת תהודה פנימית.. עכשיו.. קחי קערה טיבטית.. ותנגני בה.. תראי מה תרגישי.. פשוט מדהים. לי האנרגיה הזו גורמת לחייך.. להרגיש את החיבור האלוהי.

אני זוכרת שהרגשתי שהצלילים נכנסים לכל תא בגוף

כשהייתי בהופעה של פוליקר בהיכל התרבות. זה היה מדהים כאילו יכולתי לראות איך התווים בוקעים מחוברת התווים של הנגנים ומגיעים אלי באמצעות הנשימה

maayankr

New member
וואי טליה

מדהים הסיפור עם אוהד והגיטרה יש מצבי פעילות שאני פשוט לא יכולה בלי מוסיקה כמו אחרי מקלחת , ניקיון, בוקר.. :) ויש את מוסיקת הטבע כשיש שקט וציפורים מצייצות רישרושים של מים , רוח, מוסיקת עולם :) חודר עמוק לנשמה לפני חודשיים שלוש הייתי פעם ראשונה בקונצרט וזו היתה חוויה בהחלט בלתי רגילה אתה ממש במקום אחר ממש טיפול, אפילו הרבה שישבו מסביבי נרדמו ממש כמו מדיטציה כזו מומלץ :)

אני Tamara

New member
דגנית, לגבי קערות טיבטיות

באמת התעניינתי בזה אבל ראיתי מחירים גבוהים באינטרנט כאן. יש לך מושג איך בוחרים קערה. יש חיקויים או שכולן אותנטיות? יש כאלה בארץ?

אם יורשה לי....בוחרים אותן לפי הצליל...

את מקישה בהן ואם תנודות הקול נעימות לאוזנייך אז תבחרי בקערה. ובהחלט יש כאלה בארץ

דגנית

New member
איך בוחרים?

במקרה שלי.. הופכים את כל החנויות בנפאל, ולא מוצאים כלום ממשיכים לפוקרה.. ולא מוצאים כלום חוזרים אחרי חצי שנה הופכים עוד מיליון חנויות ומוצאים את השתיים.. שהרטיטו לי את הלב.. ככה פשוט! פשוט לנסות. אני לא יודעת אם יש חיקויי אבל אני די בטוחה שאם את לוקחת קערה ומכה בה, מנגנת בה והיא יוצרת לך משהו בתחושות, בגוף, בלב לי היא פשוט גורמת לחייך.. אז היא עושה את תפקידה. אגב, יש לי שתיים לפעמים אני מתחברת לאחת ולפעמים לשניה..

ToryMaster

New member
אפשר לשאול?

מה היא קערה טיבטית? איך זה נראה? מה זה עושה?

ברוכה הבאה TOTYMASTER../images/Emo24.gif

קערה טיבטית היא קערה עשויה מתכת(לא יודעת איזה סוג מתכת) ומקישים עליה באמצעות ידית עץ קטנה. את הקערה מניחים על כף היד כשהיא פתוחה לרווחה ומקישים על דפנותיה. הצליל שבוקע מהקערה יכול לשמש לטיהור אנרגטי של מקומות,חדרים וכן ניתן להשתמש לטיפול.
אני בטוחה שיהיו עוד כאן שיוכלו להוסיף מניסיונם

ToryMaster

New member
השם הוא יעל ../images/Emo9.gif

זה נשמע כמו משהו שמאוד אשמח להתנסות בו

ToryMaster

New member
אני זוכרת שמישהו הסביר לי פעם

אני לא זוכרת את שם הזמרת הזו, אבל מדובר בזמרת עם הכשרה אופראית שיצרה מוזיקה שהיא כמעט פופ, הוא הסביר לי שהתדרים שהקול שלה מגיע אליהם, יוצרים גירוי אנרגטי עמוק, ובגלל זה הצלילים האלו נוגעים בנו כל כך עמוק. מאוד אהבתי את ההסבר הזה, הוא נשמע לי מאוד נכון.

בעצם...מוסיקה נובעת גם מהדיבור שלנו

לכל אחד יש דיבור מתנגן ביחודיות שלו. הדבר הראשוני שאמא עושה לילדיה מרגע הלידה היא מדברת ברוך ובמין ניגון מרגיע. וכשמרדימים ומרגיעים ילדים ושרים שיר ערש הילד מתחבר קודם כל למנגינה

ישנה

תרפיה מעולה שנעשת בעזרת תיבות תהודה בכל מי תדרים שאותם מניחים על הגוף ומקשים עליהם עד שנמצאת התיבה/ התדר שמהדהד עם אותו איבר שעליו היא מונחת, הפלא ופלא כמה שזה מרפא כשזה מתחיל להדהד על איבר פגוע או כואב. נסו בבית: קחו קונוס או צרו אחד כזה כמו כובע של ליצן מקרטון, הניחו את הפתח הרחב על גב ילדכם ומצידו השני השמיעו כל מיני צלילים לעיתים גבוהים ולעיתים נמוכים- כשתגיעו לצליל הנכון הילד כבר יגיד לכם להמשיך עם אותו צליל. אגב מאוד מועיל לנשים הרות שסובלות מכאבי גב. ..לצליל צליל משלו ..

למעלה