מוסיקה משנה חיים

צליליתה1

Well-known member
אמנם לא נהוג לחגוג כאן יום הולדת, אבל בשביל לודוויג (ואן בטהובן) ידידי לדעתי שווה לחרוג.

בטהובן נולד לפני 250 שנה, לא ברור התאריך, והוטבל בכנסיה ב 17 לדצמ.

בילדותי הושבתי בכח ליד הפסנתר, והוכרחתי לנגן מינימום שעתיים כל יום. אמא שלי רצתה, כמו הורים רבים, כולל אבא של בטהובן, שהיה זמר כושל, שאממש את החלום האבוד שלה. אבל אני, בניגוד לבטהובן, לא הייתי מוכשרת. כאילו, בסדר, מספיק מוכשרת כדי לנגן קצת, אבל ממש לא מעבר. שנאתי את הפסנתר, שנאתי את הנגינה, שנאתי להיות כלואה ליד הפסנתר ולשמוע חברים משחקים בחצר. עד שהגעתי לfur elise , שזו יצירה שכל תלמיד פסנתר מנגן. (זו יצירה קלה לנגינה, למרות שעכשיו שאני מסתכלת בתווים, לא מבינה מה כל כך קל שם)

ברגע שהצלחתי לנגן משהו שנשמע כמו מוסיקה ולא סתם תרגיל, התחלתי לנגן ואפילו קצת לחבב את הנגינה, והיום אני בוגרת קונסבטוריום גאה (לא האקדמיה בירושלים, או הקונסבטוריום בתל אביב, , סתם זה של הילדים)

הילדים שלי למדו מוסיקה רק כמה שרצו (וזה לא היה הרבה) לעומת זאת יש לי נכדים שמראים כשרון אמיתי ושמחה ללמוד.

במבט לאחור שיעורי הפסנתר לא היו לגמרי בזבוז זמן. למדתי משהו שנשאר איתי עד היום
לא, אני לא מנגנת, אבל אני מניחה שמשהו מהאהבה למוסיקה צמח שם.

הערך של בטהובן ב imdb שווה הצצה, היה פורה מאוד הבחור

בכאן קול המוסיקה, ב- bbc radio 3 ומן הסתם גם במלא תחנות רדיו אחרות אפשר לשמוע בימים אלה המון המון בטהובן.

1608191834758.png

אבח"י

Well-known member
אמנם לא נהוג לחגוג כאן יום הולדת, אבל בשביל לודוויג (ואן בטהובן) ידידי לדעתי שווה לחרוג.

בטהובן נולד לפני 250 שנה, לא ברור התאריך, והוטבל בכנסיה ב 17 לדצמ.

בילדותי הושבתי בכח ליד הפסנתר, והוכרחתי לנגן מינימום שעתיים כל יום. אמא שלי רצתה, כמו הורים רבים, כולל אבא של בטהובן, שהיה זמר כושל, שאממש את החלום האבוד שלה. אבל אני, בניגוד לבטהובן, לא הייתי מוכשרת. כאילו, בסדר, מספיק מוכשרת כדי לנגן קצת, אבל ממש לא מעבר. שנאתי את הפסנתר, שנאתי את הנגינה, שנאתי להיות כלואה ליד הפסנתר ולשמוע חברים משחקים בחצר. עד שהגעתי לfur elise , שזו יצירה שכל תלמיד פסנתר מנגן. (זו יצירה קלה לנגינה, למרות שעכשיו שאני מסתכלת בתווים, לא מבינה מה כל כך קל שם)

ברגע שהצלחתי לנגן משהו שנשמע כמו מוסיקה ולא סתם תרגיל, התחלתי לנגן ואפילו קצת לחבב את הנגינה, והיום אני בוגרת קונסבטוריום גאה (לא האקדמיה בירושלים, או הקונסבטוריום בתל אביב, , סתם זה של הילדים)

הילדים שלי למדו מוסיקה רק כמה שרצו (וזה לא היה הרבה) לעומת זאת יש לי נכדים שמראים כשרון אמיתי ושמחה ללמוד.

במבט לאחור שיעורי הפסנתר לא היו לגמרי בזבוז זמן. למדתי משהו שנשאר איתי עד היום
לא, אני לא מנגנת, אבל אני מניחה שמשהו מהאהבה למוסיקה צמח שם.

הערך של בטהובן ב imdb שווה הצצה, היה פורה מאוד הבחור

בכאן קול המוסיקה, ב- bbc radio 3 ומן הסתם גם במלא תחנות רדיו אחרות אפשר לשמוע בימים אלה המון המון בטהובן.

צפה בקובץ המצורף 8938
לפני הכל - תודה רבה.
לא הכריחו אותי לנגן מעולם. מחוג חליליות נשרתי אחרי 2 פגישות.
מוסיקה קלאסית היתה אהבה גדולה של אבי.
אופרות למדתי לאהוב בזכות סבתי ע"ה, שלקחה אותי בכל ימי התיכון שלי לאופרות.
אבל פטור בלא כלום - אין סיכוי -

צליליתה1

Well-known member
לפני הכל - תודה רבה.
לא הכריחו אותי לנגן מעולם. מחוג חליליות נשרתי אחרי 2 פגישות.
מוסיקה קלאסית היתה אהבה גדולה של אבי.
אופרות למדתי לאהוב בזכות סבתי ע"ה, שלקחה אותי בכל ימי התיכון שלי לאופרות.
אבל פטור בלא כלום - אין סיכוי -
למרבה צערי איני אוהבת אופרה, למרות שניסיתי ללמוד לחבב.

בבית אצלנו שמעו מוסיקה קלאסית, היו הרבה תקליטים (לא זוכרת לאן נעלמו. וכמה חבל שנעלמו. כמו האוסף הלגמרי לא מבייש שלי ) להורים היה מנוי לפילהרמונית.
לא הלכו לאופרה. אחד ההורים אהב או לפחות היה פתוח לשמוע, השני לא, לא זוכרת מי כן מי לא.

קלייטון.ש

Well-known member
אני לא כל כך מסתדר עם מוסיקה קלאסית לעצמה. רק בהקשרים אחרים שבזכותם אני זוכר יצירה זו או אחרת. בכלל מוסיקה אצלי היא בעיקר תווך להעביר מילים של שיר, אם המוסיקה טובה אז יותר כיף להקשיב למילים, ושיר עם מוסיקה פחות טובה עלול לקלקל למילים. אבל המילים הן שחשובות.
ככה יוצא למשל שאת האדאג'יו המפורסם של אלבינוני פגשתי דרך שיר מעולה של להקת רנסנס.
את החמישית של בטהובן פגשתי בסרט שיגעון המוזיקה (שראיתי הרבה אחרי שכולם כבר שכחו ממנו) אבל זה לא מיוחד.
אבל את פור אליס הכרתי כבר כילד. היתה לנו שכנה עם פסנתר שניגנה את היצירה כל הזמן, ונודע לי שהיא נורא חולה וגוססת. אני גם שמעתי שזו יצירה קלה לביצוע, אולי זה כל מה שהיא ידעה לנגן.
פעם לפני כמה שנים יוטיוב אמר לי שמע, יש פה פסנתרנית ממש טובה שכולם אוהבים לשמוע אותה, היא מנגנת קלאסי אבל כדאי לך, וזו גם יצירה ששמעת כבר והגיע הזמן שתדע מי כתב, אז תלחץ פה. מאז צפיתי והקשבתי לנגינה שלה הרבה פעמים, ואני מנסה לעקוב אחרי האצבעות ולא מבין מאיפה באים הצלילים. לפעמים אני משוכנע שהיא פשוט מרמה וזו לא היא שמנגנת.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
פעם לפני כמה שנים יוטיוב אמר לי שמע, יש פה פסנתרנית ממש טובה שכולם אוהבים לשמוע אותה, היא מנגנת קלאסי אבל כדאי לך, וזו גם יצירה ששמעת כבר והגיע הזמן שתדע מי כתב, אז תלחץ פה. מאז צפיתי והקשבתי לנגינה שלה הרבה פעמים, ואני מנסה לעקוב אחרי האצבעות ולא מבין מאיפה באים הצלילים. לפעמים אני משוכנע שהיא פשוט מרמה וזו לא היא שמנגנת.

הקשבתי בקשב רב.

אין ספק שהיא מרמה.

למעלה