מוסיקה עכשווית ופופ מיוגוסלביה

טליה ג

New member
מתגעגעים לשמוע מוסיקה?../images/Emo79.gif

מזמן לא נתתי המלצות לשירים, ואני חושבת שהגיע הזמן
היום אני רוצה להמליץ בחום על השיר "Predaleko" של הזמרת הקרואטית Ivana Banfic. מי שאהב את "Marija Magdalena" של דוריס גרגוביץ', נראה לי שיאהב גם את השיר הזה. האזנה נעימה

טליה ג

New member
תודה למגיבים, וכמה דברים../images/Emo13.gif

אני לא מבינה מה הרתיעה הזאת מפופ. בארצות יוגוסלביה כבר שנים יוצרים מוסיקת פופ, מערבית כביכול, שמאוד מצליחה שם, ואני לא רואה כל פסול בכך. למרות הכל היא נשמעת שונה לגמרי ממוסיקת הפופ האמריקאית או הבריטית, שאנו רגילים לשמוע, והכי חשוב: היא מושרת בשפת האם! לכם זה אולי נשמע מובן מאליו, אבל למי שלא יודע, ברוב מדינות מערב וצפון אירופה(גרמניה, הולנד, מדינות סקנדינביה) רוב מוסיקת הפופ המקומית המיועדת לקהל המקומי היא באנגלית! על השפות המקומיות הם טוענים שהן מכוערות ולא מתאימות למוסיקת פופ!!! כך שבאמת אין מה להתלונן על יוגוסלביה ושות'! חוצמזה, מה אתם תאמרו אם יבוא תייר לארץ ויאמר שהמוסיקה של הראל סקעת, קרן פלס או סאבלימינל לא מקובלת עליו, כי היא לא נשמעת אותנטית ישראלית???? ל-Kopfschmerzen: אם תסתכל בעמודים קודמים כאן בפורום או בקישורים בקטגוריית מוסיקה, תראה שנתתי המלצות גם לשירים עם אלמנטים פולקלוריסטיים בולטים. כדי להכיר סצינת מוסיקה של מדינה/ות מסויימת/ות צריך להכיר מגוון של סגנונות מוסיקליים ולא להסתפק בפולקלור בלבד. גם המוסיקה הישראלית היא לא רק "הבה נגילה" או "הבאנו שלום עליכם", אלא גם הדג נחש, רוני סופרסטאר או שרית חדד!

Gn18

New member
אני חושב שאת צודקת

במדינה שלנו (ישראל, למי שלא הבין) יש כל כך הרבה עדות ותרבויות. עם זה אתיופים, רוסים, ספרדי, פרסים עירקים וכוד הרבה... כל אחד שומע את הסגנון המוסיקה שלו כגון: מזרחית, ים תיכונית, אטנית, פופ, רוק, ראפ, שירי ארץ ישראל, להקות צה"ל וכו'... אני לא חושב שיש מדינות שיש להם כל כך הרבה סגנונות מוסיקה שונים כמו שיש בארץ. לכן זה כל אחד והסגנון שלו. עם טליה אוהבת פופ עכשיו או פופ יוגוסלבי, זכותה ובכבוד!

faridi

New member
אם הפופ הזה קשור ליוגוסלביה...

הרי שפה זה המקום. וכמובן אפשר מוסיקת פולקלור. אני למשל מחפש מוסיקה יהודית דתית/חזנות מיוגוסלביה.

למעלה