מוסך בניו יורק/ניו ג'רזי ו/או הסביבה

מוסך בניו יורק/ניו ג'רזי ו/או הסביבה

אני בודקת בשביל אבא שלי (בעל דרכון אירופאי) שרוצה להעתיק את העסק שלו לארה"ב. מדובר במוסך פחחות וצבע (עם רישיון בינ"ל של פחח וצבע). הוא מגיע עם סכום כסף נכבד שיכול להחזק אותו את אמא ואת העסק בכיף לכמה שנים ראשונות. אני יודעת שפחחות וכל עסקי הבודי שופ בארה"ב "עושים כסף טוב", השאלה אם ידוע שיש מקום לעוד עסק כזה באיזור ניו ג'רזי/ניו יורק? אני לא יודעת אפילו מה בידיוק לשאול, אני כנראה מחפשת סוג של אישור לשכנע את אבא שלי לעבור לפה. אנימקווה שאני לא עושה טעות, בעקרון העסק בארץ לא משגשג (בלשון המעטה) ואמא מורה (ואנחנו יודעים כמה כסף מורה מרוויחה בארץ...) ואחי, אני בעלי ובקרוב התינקות גרים פה, אז מה שנשאר זה רק לוודא שפה החיים שלהם יהיו יותר טובים. קפוצ'ינו?? מישהו??
 

Cappuccino

New member
כמו כל דבר בצה"ל

השאלה שלך מתחלקת לשלושה חלקים. 1. ניירת הגירתית. שני מסלולים אפשריים, הראשון על בסיס השקעה בעסק חדש והשני על בסיס העתקת עסק/העברת מנהל מחברה ישראלית לחברת בת/אחות אמריקאית. לצורך כך חובה לשכור עו"ד הגירה מנוסה בתת תחום זה. כשנגיע לגשר, תגידי ואשמח להפנות למומחה המתאים. 2. ההיבט העיסקי. על פניו, זה אכן נראה עסק טוב אך אין לי ידע אישי מספיק בנושא בכלל ובניו יורק/ג'רסי בפרט. אם לא יכנס מישהו שיכול לתרום, אנסה לבדוק או לפחות למצוא מקורות לבדיקה. 3. ההיבט האישי משפחתי. זה נורא תלוי בסגנון חייהם ובאישיות שלהם אך אין ספק שמצב כלכלי טוב, יכול לעזור כאן במקרה כזה לפתרון בעיות רבות הכרוכות במעבר בגילם.
 
קודם כל תודה - אתה תמיד עוזר

לגבי הניירת - אני מניחה שהכיוון הוא אכן על בסיס השקעה (אחרי שימכור את העסק בית רכבים וכו' בארץ - לא תהיה בעיה להשקיע את הסכומים שקראתי פה בפורום שדורשים ממשקיעים מאירופה) לגבי ההיבט העיסקי, אני אשמח לשמוע ממישהו שיותר מבין בתחום (ענו לי כמה דברים שאני רוצה לבדוק אותם ב"עוברים לארה"ב" נשמע פחות מבטיח ממה שחשבתי, אבל עדיין יותר טוב ממה שקורה בארץ) לגבי ההיבט האישי משפחתי - איך אני אגיד את זה : ת'כלס אין להם בשביל מה להשאר בארץ. כולנו פה, נמאס להם מהמדינה, יש להם פה מעגל חברתי לא קטן, נכדה ראשונה אוטוטו בדרך.... אם יצא לך להכנס לפשפש בעוברים לארה"ב אני אשמח לשמוע את דעתך על מה שכתבו בוסטון גאי ונווונדר. תודה
 

Cappuccino

New member
בבקשה אבל

לגביי הניירת, אם את מתכוונת לE-2 שהיא ויזת משקיע ב"עסק קטן", היא כלל לא מתאימה לסוג עסק כזה, מה גם שאני לא יודע על איזה מדינה ארופית את מדברת, שהרי לא כל מדינות אירופה חתומות על האמנה המאפשרת E-2. מאוחר יותר, אשתדל לראות מה כתבו לך ואם יהיה לי מה להגיב -אגיב. הכי חשוב, מה אבא אומר על הרעיון, בן כמה הוא?
 
הרעיון היה של אבא מלכתחילה

העסק בארץ לא עובד, חברות הביטוח "אוכלות" את העסקים הפרטיים, אני בעלי ובקרוב הנכדה הראשונה וגם אחי נמצאים פה ולא מתכוונים לחזור, לא נשארה משפחה קרובה מידי בארץ והאופציה היחידה שלו להמשיך בארץ היא להיות שכיר, אבל מי ייקח בן 60 כשיש צעירים יותר (גם לא מאמינים בשכירים אצלנו במשפחה). לאבא דרכון בולגרי ולפי מה שענו לי פה לפני כמה חודשים, בולגריה חתומה על ויזת משקיע בסדר גודל של 100,000$ אם אני לא טועה (תקן אותי). אבא רוצה למכור הכל בארץ ולבוא לפה עם הכסף ולעשות משהו שווה (אגב, לאו דוקא חייב להיות מוסך) העיקר שיצליח ויהיה חוקי (במילים שלו חיחי). שניהם בריאים וצעירים אבא עובד פיזית בלי בעיה בכלל ויכול עוד 10 שנים אפילו, למרות שהמטרה שלו היא לא לעבוד פיזית אא יותר לנהל את העובדים "השחורים", כמובן שאם צריך ל"התלכלך" יעשה זאת בכיף. אמא מורה לחינוך מיוחד, תרצה להמשיך לעסוק בזה גם פה (חולה על ילדים). מבחינת סגנון חיים שלהם - הם לא "בזבזניים" מידי, אני מאמינה שיוכלו לחיות על הוצאות של כ 5000 לחודש (כולל שכ"ד, רכב, והשאר). אני אשמח לראות תגובה שלך. תודה שבוע טוב
 

Cappuccino

New member
אמנם בולגריה "בעסק"

אך עסק מסוג זה, כלל אינו מתאים, כמו שכתבתי קודם, לויזת E-2. לעומת זאת, אם הוא יכול ומעוניין להשקיע ולנהל בפועל עסק מסוג אחר, יש המון המון אפשרויות אחרות.
 
אני אשמח לשמוע

גם מה כן מתאים לעסק כזה. וגם מה האפשרויות אחרות. הוא מגיע לפה עוד 3 שבועות, ואניהייתי רוצה כמה שיותר מידע למסור לו (הוא מגיע לזמן קצר יחסית). תודה
 

Cappuccino

New member
בבקשה

ככלל, ויזה E-2 מתאימה אך ורק להשקעה הכרוכה בסיכון כלומר, צריך להראות שבמידה והעסק לא יצליח, רוב ההשקעה תרד לטימיון. זו הסיבה שרכישת מוסך לדוגמא, לא תתאים משום שרוב ההשקעה תהיה במבנה או ציוד הניתנים למכירה חוזרת, במקרה של כשלון העסק. זה אמור להיות המפתח בבחירת סוג העסק. אנסה בהמשך להשיג דוגמאות, בינתיים נסי קצת לגגל "Businesses for sale" ותמצאי המון רעיונות ואתרים המתמחים בזה. בשלב יותר מתקדם יהיה צורך להתיעץ עם עו"ד הגירה המנוסה בתת תחום זה. אל תהססי להמשיך ולשאול כמה שצריך. אלווה אתכם יד ביד עד שהמטרה תושג.
 

moshel33

New member
דוגמא להשקעה עם סיכון

אני מנסה לחשוב נניח על השקעה במוצרי מזון..שאוטוטו פג תוקפם ... או נניח תרופות (בית מרקחת..שיש בעיה להחזיר את התרופות וכמובן ההשקעה בשיפוץ) ? בל נשכח שגם השקעה בשיפוץ המקום וחתימת חוזה מחייב לשנה , זו גם השקעה שנאכלת וזה לבד יכול להגיע ל-30K או יותר.. אז זה לא נחשב סיכון? אני שואל.
 

Cappuccino

New member
לדעתי, הכיוון שלך נכון

כמובן שלפני ביצוע המהלך יש להתיעץ עם עו"ד הגירה, מומחה לתת תחום זה.
 
למעלה