מוסלמם ביפן, איפה הם? הם פה?

mishel s

New member
מוסלמם ביפן, איפה הם? הם פה?

לפי הכתבה הזאת ,אין מוסלמים ביפן.
אני חושב שקצת הגזימו, יש כמה מוסלמים פה ושם.
כנראה לא תושבי קבע. אבל באמת מעניין אם מה שכתוב פה באמת נכון...
למדתי כבר לא להאמין לכתבות אינטרנט על יפן.
אבל מצד שני זה נכון שלא רואים הרבה איסלם ביפן.

http://www.israelilifeusa.com/in_the_world/3096

הכתבה הזאת מסתובבת כבר הרבה זמן

והיא שטות מוחלטת.

יש מוסלמים ביפן, והרבה. מלמדים ערבית באוניברסטאות ביפן. הקוראן תורגם (אני בטוח שיותר מפעם אחת) ונלמד בחוגים שעוסקים בדת. יש גם מסגדים ביפן - לא המון אבל אני חושב שיותר מבתי כנסת. בקשר לאזרחות - כמו שאני בטוח שאתה יודע, היפנים לא מעניקים אזרחות בקלות לאף אחד, ואני בטוח שמוסלמים לא מופלים לטובה או לרעה בסוגיה הזאת.
בפעם הבאה שאתה מסתובב במרכז עיר גדולה, שים לב לדוכני השווארמה (טוב, kebab) ולזה שרבים מהם מוכרים אוכל חלאל רשמית - זה אומנם בעיקר בשביל אוכלוסיית תיירים המוסלמים שמספרם גדל בשנים האחרונות, אבל לא רק. האוניברסיטה שלמדתי בה לפני כמה שנים פתחה אזור מיוחד בקפטריה למזון חלאל בשביל סטודנטים זרים מוסלמים, לדוגמא (למרות שגם היפנים התלהבו מהמבחר החדש).

mishel s

New member
כן, תארתי לעצמי שזה משהו כזה

ולמרות מה שכתוב שם, גם בשיבוייה ראיתי מוסלמים, עם כל הלבוש הערבי המוכר, כמו איזה שני שחים שמהלכים בשיבוייה.

johnny d

New member
זה כי אם תגיע

לבית ספר, מקום עבודה, או אוניברסיטה עם לבוש דתי כלשהו, בין אם זה רעלה, כיפה, או מסננת אז לא ממש יקבלו את זה יפה.
גם אם תנסה להתפלל בקבוצה ברחוב אתה כנראה צפוי להיעצר ללא קשר לדת שלך...
ביפן דרך אגב, לשוטרים אין רובים, במידה ויש עימות מול צד שמחזיק בכלי נשק שכאלו מזמינים צבא...
אני מחבב את הגישה הזו.

herouth

New member
אכן כתבה מטומטמת

לפני כמה שנים ראיתי כתבה על המחסור בכוח אדם לעבודות מסויימות ביפן - בעיקר עבודות סיעוד וכדומה, ועל איך שמייבאים עובדים זרים לעבודות האלה, ועל הקשיים של העובדים להתמודד עם השפה היפנית והקנג׳י שנדרשים לצורך העניין. דיברו בכתבה עם אחיות שעוברות הכשרה ומקוות לעבור את המבחן ביפנית. היו שם נשים מאינדונזיה, שבהחלט הסתובבו עם חיג׳אב במקום העבודה. דיברו על זה שהיתה עם זה בעיה בהתחלה כי לא הכירו את זה אבל בסוף הן הסתדרו ומותר להן ללכת עם החיג׳אב, רק בצבעים מסויימים וכו׳.
&nbsp
היתה כתבה נוספת על מוסלמים ועל מסגד שהם הקימו לעצמם במרתף של איזשהו בית בטוקיו, ועל הקשיים בלהיות מיעוט שם. אבל הם מיעוט כי באמת, יפן היא לא מדינת הגירה כמו ארצות אירופה. הרי אפילו קוריאנים שהגיעו לשם לפני דורות לא נקלטו שם. מדיניות ההגירה של יפן די דומה לזו של ישראל (למעט חוק השבות, כמובן, ויש דיבורים להחיל משהו כזה גם ביפן), כשבעצם הדרך היחידה להיקלט היא באמצעות נישואין או הטמעה אינדיבידואלית של שנים ואין סובלנות לגלים של הגירה ולקבוצות של מהגרים.

Mondsee

New member
יש אין סוף כתבות

ב- NHK על מפעלים יפנים שמכשירים קווים מיוחדים לחלאל, על מסעדות שמוכרות חלאל וכו וכו'. זה מיועד בעיקר לתיירות וליצוא אבל כמו שאמרו לך יש מוסלמים ביפן והם בטח לא מופלים ביחס לזרים אחרים.

אכן זו שטות מוחלטת

אולי היא הייתה נכונה במידה מסוימת לפני שנים.
&nbsp
ראיתי כתבה לאחרונה שיפן דווקא הולכת להשקיע עשרות או מאות מיליוני ין בהכשרת מסעדות ואתרי תיירות למוסלמים, כי התיירות המוסלמית למדינה נמצאת בשיאה, ומגיעה לאיזה 4 מיליוני תיירים בשנה או משהו בסגנון.

jonbaum

New member
פעם היו מלא איראנים ביפן

אבל עשו לעצמם שם רע שבעיקר עסקו בפשע. הם השתלטו על השוק של כרטיסי טלפון מזוייפים. יכול להיות שגירשו אותם מאז, אין לי מושג.

mishel s

New member
אפשר להגיד אותו דבר על ישראלים...

רק לא בתחום של כרטיסי טלפון אלא תחומים אחרים.
ועדיין יש כמה ישראלים היום ביפן :)

jonbaum

New member
בהחלט. ואני כמעט כתבתי את זה בהודעה הקודמת

אם לא כרטיסי טלפון אז תמונות, תכשיטים וכו'.

EmilyNeko

New member
היה (יש) כיתה שלמה של מוסלמים

בבית ספר ליפנית שלי, הייתה כיתה שלמה של מוסלמים מערב הסעודית.
(כניראה שעדיין יש חח)
אחד מהם אפילו שאל אותי בשיעור מתימטיקה אם צריך להביא מחשבון כי הוא שכח אותו בבית. והוא היה בשוק שהם לא משתמשים במחשבון (מסכן חח קיבל שוק כמוני.. רק שהוא סיים אוניברסיטה כמתימטיקאי במדינה שלו חח)
והיו כמה ברברים בטיול בהוקאידו >< לעומת הישראלים יותר טוב, אבל זה לא הרגיש לי נעים בהוקאידו! מזל שזה היה רק כמה שעות איתם וזהו חחח אז יש הרבה מוסלמים ביפן, יותר מישראלים זה בטוח.

mishel s

New member
המוסלמים שהיו אצלך בכיתה ליפנית

סביר להניח שלא היו תושבי קבע ביפן
והכתבה מדברת על תושבי קבע, לא על כאלו שבאים לשלושה חודשים ללמוד יפנית ולחזור.
אבל כן כמו שאמרו, ברור שיש גם מוסלמים ביפן.

EmilyNeko

New member
ממש לא ל3 חודשים

הם באו לשנה כמוני ואז לאוניברסיטה. לא סתם אמרתי שהם לומדו גם מיקצועית ריאלים חוץ מיפנית.

למעלה