מוסקבה - סיכומון

cubano1

New member
מוסקבה - סיכומון

התחושה שהמתכונת החדשה של תחרויות סבב גביע העולם גרועה רק התעצמה עם התוצאות ממוסקבה. המהלך, שעיקרו תחרות גמר שאליה עולים רק ארבעה מתעמלים מכל מכשיר, כנראה נולד מתוך הצורך להראות לקהל שואו מתומצת של התעמלות איכותית. אבל בפועל, משדה כל כך צר של ארבעה מתעמלים, התחרות נפגמת, ומתעמלים זוכים במדליות גם עם טעויות גסות. אתמול, הדבר בלט בקפיצות, כשג'ייד ברבוזה זכתה במדלית הארד על אף שנפלה בקפיצה השניה שלה http://www.youtube.com/watch?v=809na-rN6ts וזה קרה בגלל שבמקום הרביעי והאחרון היתה מתעמלת מצ'ילה שמעדה ולא הצליחה לבצע את הקפיצה שלה http://www.youtube.com/watch?v=CtlvDgV6MBo&feature=related אליזבת זייץ הגרמניה נפלה מהמתח ומעדה בקרקע, וכך נותרה מדלית ארד לכל המבצעת פחות שגיאות. אצל הגברים, גמר הקרקע היה אינדיקטיבי לאותן בעיות, כאשר הזוכה תומא בוהייל מצרפת זכה בזהב עם ציון ביצוע מרשים של 9.1 (סך 15.2), בעוד שלושת המתחרים האחרים קיבלו ציוני ביצוע בין 8.2 ל 7.7 - מה שמעיד שבוהייל זכה בזהב בגלל שכל שאר השדה ביצא גרוע ממנו באופן משמעותי. מוקדם יותר השנה בתחרות מהסבב נפלו שלוש בנות מתוך הארבע מהקורה בגמר. כמובן ששגיאות וטעויות הן חלק בלתי נפרד מהספורט, אבל עם שדה קצת יותר עמוק, גם עם כמות שגיאות הגיונית עדיין תהיה תחרות בין אלה שמבצעים תרגילים טובים. תחרויות סבב גביע העולם במתכונת הזאת יוצרות אפקט הפוך, שבו במוקדמות יש הרבה יותר מתח והפתעות, ולמעשה הרבה אוהדים לא זוכים לראות את המתעמלים האהובים עליהם בגמר. אם התוצאה היתה תחרות גמר מרתקת ומלהיבה אז אפשר היה לשלם את "המחיר". אבל בפועל התחרויות האלה נהיות משמעממות יותר, ולעתים רבות מדי זוכים מתעמלים במדליות גם על ביצועים בינוניים, שלא לומר גרועים.

Tammie

New member
אני מאוד מסכימה

בכלל למה צריך לעשות גמר כשיש בסה"כ בתחרות 12 מתמודדים? באמת פורמט קצת הזוי ומוזר.... אני מקווה שה- FIG יפיק לקחים, אולי שווה לכתוב כמה מכתבים ממורמרים...

גם אני מסכימה

מזכיר לי קצת את התחרויות בארץ, שבהן יש 2 וחצי מתעמלות בדרגות הגבוהות, ולכן כולן תמיד זוכות במשהו. אני באמת לא מבינה מה הוביל לפורמט זה של התחרויות בגביע העולם. קשה לי להאמין שהכל רק בשביל להראות תחרות מקוצרת של מיטב המתעמלות ושלא חשבו על זה קודם. מקווה שהרעיון יתוקן בקרוב

למעלה