מוסקה

מוסקה

המתכון
(ראה בשרשור קודם את המתכון לרגו)
הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אלומיניום בגודל בינוני.
חומרי גלם:
5-6 חצילים בינוניים
שמן זית
מלח גס
אופן הכנה:
מניחים נייר אפיה בתבנית, מניחים פרוסות בעובי 1 ס"מ, בוזקים מעט שמן זית ומפזרים מעל מעט מלח גס.
לתנור חם (250 מע' C) עד להשחמה קלה, להפוך, חזרה לתנור.
להוציא ולהניח שכבה בתבנית (ראה תמונה 1)
מרפדים את כל הקרקעית.
יוצרים את הרגו מעל בשכבה של כ-2-3 ס"מ. הרגו חם מהאש!
מניחים מעל עוד שכבת חצילים.

רוטב:
חומרי גלם:
1 בצל גדול קצוץ דק
2 פלפלים אדומים חתוכים דק
1 שמנת לבישול 500 מ"ל
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות (איטלקי 400 גר')
חמאה
מלח

אופן הכנה:
מטגנים את הבצל והפלפלים בחמאה עם מעט מלח להוצאת נוזלי, עד לריכוך.
מוסיפים את השמנת והעגבניות
מביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דק'.

יוצקים מהרוטב מעל השכבה העליונה של החצילים בנדיבות.
מפזרים את שארית טבעות הזיתים.
מניחים מעל שכבת פלחי עגבניות טריות דקיקות.
בוזקים מעל מעט שמן זית.
מכניסים לתנור ב-200 מע' לחצי שעה.
מוציאים ומפזרים מעל כ"א גבינה מגורדת (כ-500 גרם לתבנית).
נותנים לגבינה להינמס ומעט השחמה.
מוציאים מהתנור. ראה תמונות.

בתיאבון






 
יש עם זה לא מעט עבודה אבל שווה


שלום
מצורפות תמונות של המוסקה בצלחת.
הוספתי גם 2 תמנות למרק בצל של יום שני, לבקשת מנהלינו היקר יאיר








 
דעתי האישית

לטעמי המנה היתה צריכה לצאת מהתנות בתמונה מספר 2
תמונה מספר 3 זה כבר טו מאץ'
 
אין בעיה

שלום
מדובר ב-2 תבניות. הן יצאו מהתנור בזה אחר זה.
במציאות (לא צילום _ פוטושופ) הם כמעט זהות.
אני מניח שבטעם לא יהיה כל הבדל.
תודה בכל אופן.
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה לא מקלף את החצילים?

אני בשנים האחרונות אוהב לחתוך את החצילים דווקא לאורך ולא לרוחב.
&nbsp
בכלל, השנה החצילים ממש לא מוצלחים. לא יודע להסביר למה.
 
לא מקלף

גם במלון לא קילפו וגם מה שהוגש לי במסעדה יוונית בחו"ל היה לא מקולף.
הקליפה יוצאת רכה ולא מורגשת. מוסיף קצת צבע וחיזוק שיהיה קל להניח בתבנית.
 

yair_bar

New member
מנהל
מה זה בעצם משנה מה/איך הגישו במלון?

אתה מבשל לעצמך בבית ובטח רוצה להתפנק עם הכי טוב/טעים שאפשר.
&nbsp
דווקא בפרוסות מקולפות יהיה לך יותר נוח לעצב בתבנית בשכבה בלי "רווחים".
&nbsp
פשוט כשאני מכין דברים דומים הקליפה לפעמים מפריעה לי באכילה.
&nbsp
אם לך זה לא מורגש אז וודאי שאין סיבה לטרוח לקלף.
&nbsp
אגב, אתה קונה חצילים רגילים או בלאדי?
 
חצילים רגילים

שלום
1. אני חושב שהמתכון האוטנתי (מסעדה יוונית! או מלון 5 כוכבים) אמור להצביע על איך עושים מוסקה נכון.
2. אומרים שבירק רוב הוויטמינים בקליפה. לדעתי גם הצבע מוסיף.

סה"כ יש די הרבה התעסקות עם המתכון הזה.
הוספת כוס יין וחמאה לרגו היה שדרוג נחמד.
אז רק הגו - כ-3+ שעות על האש, להכין ואח"כ לבחוש...
יש גם כמה נגלות של פלחי החצילים בתנור.
ואח"כ להכים גם רוטב ולהרכיב את המנה.
ואחרי עוד זמן תנור + זמן תנור עם הגבינה.

שניצל
לוקח פחות זמן...
 

Maldini Girl

New member
אנחנו מגדלים בבית חצילים

יש לנו שיח מטריף שצועק "קחוווווווווווו יש לי עוד!!!!" כבר עשינו ממנו חצילים קלויים, מוסקה, והשוס היה חצילונים ממולאים בבשר כבש ואורז.
 
למעלה