מוסקה
המתכון
(ראה בשרשור קודם את המתכון לרגו)
הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אלומיניום בגודל בינוני.
חומרי גלם:
5-6 חצילים בינוניים
שמן זית
מלח גס
אופן הכנה:
מניחים נייר אפיה בתבנית, מניחים פרוסות בעובי 1 ס"מ, בוזקים מעט שמן זית ומפזרים מעל מעט מלח גס.
לתנור חם (250 מע' C) עד להשחמה קלה, להפוך, חזרה לתנור.
להוציא ולהניח שכבה בתבנית (ראה תמונה 1)
מרפדים את כל הקרקעית.
יוצרים את הרגו מעל בשכבה של כ-2-3 ס"מ. הרגו חם מהאש!
מניחים מעל עוד שכבת חצילים.
רוטב:
חומרי גלם:
1 בצל גדול קצוץ דק
2 פלפלים אדומים חתוכים דק
1 שמנת לבישול 500 מ"ל
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות (איטלקי 400 גר')
חמאה
מלח
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל והפלפלים בחמאה עם מעט מלח להוצאת נוזלי, עד לריכוך.
מוסיפים את השמנת והעגבניות
מביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דק'.
יוצקים מהרוטב מעל השכבה העליונה של החצילים בנדיבות.
מפזרים את שארית טבעות הזיתים.
מניחים מעל שכבת פלחי עגבניות טריות דקיקות.
בוזקים מעל מעט שמן זית.
מכניסים לתנור ב-200 מע' לחצי שעה.
מוציאים ומפזרים מעל כ"א גבינה מגורדת (כ-500 גרם לתבנית).
נותנים לגבינה להינמס ומעט השחמה.
מוציאים מהתנור. ראה תמונות.
בתיאבון
המתכון
(ראה בשרשור קודם את המתכון לרגו)
הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אלומיניום בגודל בינוני.
חומרי גלם:
5-6 חצילים בינוניים
שמן זית
מלח גס
אופן הכנה:
מניחים נייר אפיה בתבנית, מניחים פרוסות בעובי 1 ס"מ, בוזקים מעט שמן זית ומפזרים מעל מעט מלח גס.
לתנור חם (250 מע' C) עד להשחמה קלה, להפוך, חזרה לתנור.
להוציא ולהניח שכבה בתבנית (ראה תמונה 1)
מרפדים את כל הקרקעית.
יוצרים את הרגו מעל בשכבה של כ-2-3 ס"מ. הרגו חם מהאש!
מניחים מעל עוד שכבת חצילים.
רוטב:
חומרי גלם:
1 בצל גדול קצוץ דק
2 פלפלים אדומים חתוכים דק
1 שמנת לבישול 500 מ"ל
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות (איטלקי 400 גר')
חמאה
מלח
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל והפלפלים בחמאה עם מעט מלח להוצאת נוזלי, עד לריכוך.
מוסיפים את השמנת והעגבניות
מביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דק'.
יוצקים מהרוטב מעל השכבה העליונה של החצילים בנדיבות.
מפזרים את שארית טבעות הזיתים.
מניחים מעל שכבת פלחי עגבניות טריות דקיקות.
בוזקים מעל מעט שמן זית.
מכניסים לתנור ב-200 מע' לחצי שעה.
מוציאים ומפזרים מעל כ"א גבינה מגורדת (כ-500 גרם לתבנית).
נותנים לגבינה להינמס ומעט השחמה.
מוציאים מהתנור. ראה תמונות.
בתיאבון



