מוסריות וחוקיות בחקר המשפחתי.

avitalit

New member
מוסריות וחוקיות בחקר המשפחתי.

שלום לכולם. אני רוצה להעלות כמה נקודות לליבון ואשמח לשמוע את דעתכם . האם לי כ"אוסף" מידע אישי על אנשים ממשפחתי הקרובה והרחוקה יש זכות חוקית ומוסרית להעלות את החומר שאספתי לאתר אינטרנט או להדפיסו כספר ? איפה יכולות להיות בעיות: למשל צילמתי את אחותי (אין לי אחות ...) והעליתי נתוניה לאתר . מופיעה תמונה שלה ,מופיע תאריך לידתה , מופיע שמה ושם משפחתה . כל תינוק בר דעת ומוסמך בהצלבת מידע שיחפוץ בכך - יוכל בכמה דקות להשיג את הטלפון שלה ולהטרידה ... האם אין כאן חדירה לפרטיותה ? ... אז אולי עם אחותי הענינים יותר פשוטים אבל מה עם דודתי הזקנה שהיא בת 45 כבר 25 שנה ? היא בטח לא רוצה שתוצג תמונה שלה מהיום ( "אויש .. יצאתי מכוערת "..) ובטח ובטח לא תרצה שכל העולם ואשתו ידעו את תאריך לידתה האמיתי ... ומה עם דודי המסכן שגרוש כבר 6 פעמים ? האם אני פוגע בסיכויו להנשא בשביעית כשאני מפרסם ברבים את כל תולדות חייו ? והאם היום תוך כדי חיפוש אחרי סיפורים מהעבר אני מגלה קוריוזים שגיבוריהם אינם כבר בחיים אך אם אפרסמם הם יתגלגלו בקבריהם או שצאצאיהם ישפילו ראש ? האם מותר לי בכלל בהתלהבות של יוצר יש מאין לפרסם נתונים על אנשים מבלי לבקש את רשותם -? איפה נגמרת הלויאליות למשפחה ומתחיל "חופש הביטוי/פרסום" שלי כחוקר ? תנו דיעה ..

חייבים למתוח גבול ברור (אבל זה קשה)

על מנת לא ליצור סכסוכים ולפגום בהמשך המחקר (כי, הרי, אין לו סוף...). פרטים ותמונות - אנשים חיים לא לפרסם, אלא בהסכמתם. בכל תוכנה היום, יש פילטר אשר מוריד את התאריכים, כתובות ואולי עוד פרטים לגבי אנשים חיים. תמונות - רק בהסכמתם. בכל מקרה, מחלקם צריך לבקש תמונות, כך שנתינת התמונה - תוך ציון למה היא מיועדת - מהווה הסכמה. סיפורים לגבי אנשים שאינם עמנו עוד לדעתי - זה בסדר לפרסם את סיפור חייהם, כפי שהוא משלתב במחקר המשפחתי. בלי הכפשות מיותרות, בלי הבעות דעה קיצוניות, אך לא לפגום באמת יותר מדי. מה שאני מתכוון לעשות, הוא לבקש מצאצאים ישירים של אותם אנשים לכתוב את סיפוריהם - וכך ידי תהיה נקייה יותר. ארנון

yoavep

New member
אתר פרטי

לי יש אתר פרטי בו לכל מי שאני רוצה יש האפשרות להיכנס בעזרת סיסמא אותה אני מספק. אני בטוח שזה ניתן לפריצה אך בכל זאת יש כאן איזשהו מימד של אבטחה וכך רק בני המשפחה יכולים לראות את התמונות ואת ההיסטוריה של כל אחד. עוד לא קרה לי שאנשים ראו את התמונות שלהם באתר ונעלבו/כעסו. להיפך! הם נורא התלהבו.

למעלה