מוסרי או לא מוסרי להרוג ילד שעומד

טל205

New member
מוסרי או לא מוסרי להרוג ילד שעומד

ליד מחבל? אז ככה,אותי למדו שבמלחמה הורגים את כל הצד השני! נשים ילדים וטף. לכן דעתי נחה כשאני שומע על עוד ילד ערבי המתגורר בעזה שמת. מה דעתכם?

עגייב

New member
גם דעתו של סדאם נחה

אחרי שטבח באויביו...דעתך יכולה לנוח ודעתנו לא משנה את העובדה שילדים וחפים מפשע שילמו וישלמו בחייהם.

מה אתה אומר?!

כבר חודשים שלמים אנשים בשדרות מקבלים נכות פיזית ונפשית... וצה"ל נכנס לשטחים רק לפני ימים ספורים (וחבל מאוד שכך).... וחמאס לא מעניין אותו... אפילו שצה"ל לא בשטחים הוא יורה קסאמים.... לא מתביישים?! ועכשיו הם משלמים על זה... טובעים בדם שלהם....

תבואו (הערביבטענות לאירגון שאתם מעריצים כל כך

אין לכם בעיה שהחמאס רוצח ילדים נשים וזקנים יהודים אתם קוראים למחבלים לוחמי חופש אבל יש לכם בעיה שצהל הורג ילדים נשים וזקנים שמשמשים חומה אנושית ואחרי זה אתם בוכים על גזענות

אתה מדבר שטויות חסרות בסיס

אתם אלו שמשליטים טרור על כל עוטף עזה...פוגעים במכוון בחפים מפשע בהם נשים וטף, אנחנו מצידינו מנסים כמה שיותר לבודד את הפגיעה במחבלים אבל קורה שבדרך נפגעים גם ילדים.

כנ"ל

להם לא מזיז שילד איבד את רגלו בשדרות וקיבל נכות לכל חייו בגלל קסאם אחד.... אם זה תלוי בי... הייתי מציב לפני כיתת מנסרים 10 ילדים מעזה ומנסר לכל אחד מהם רגל אחת... שיבינו איך הילד בשדרות סובל.... לא מזיז לי את השערות בביצה השמאלית אפילו שנהרג מישהו בעזה...

זה עיניין שבכלל לא קשור למוסר כזה או אחר

אם המחבל מסכן אותך חובתך לעשות את כל מה שאתה צריך לעשות כדי למנוע ממנו לסכן אותך תוך סיכון מינימלי מבתחינתך. אם אתה מסוגל לנטרל אותו בלי לפגוע באזרחים - הכי טוב. אם זה בלתי אפשרי והוא כאמור מהווה עבורך סיכון אתה עדיין מנטרל אותו, כן גם אם יש אזרחים לידו כי שוב, הוא מסכן אותך. מי הפנאט ההזוי וחולני שלימד אותך שבמלחמה הורגים את כל הצד השני, מרזל? כי זה פשוט גועל נפש, אף ילד לא צריך לההרג במלחמה הזו, לא יהודי וכן כן, גם לא פלשתיני, הילדים הפלשתינים שנהרגו הם קורבנות של המחבלים הפלשתינים, כי מאיתנו זה פשוט "לא הוגן" לבקש לא לירות על המחבלים - הם מסכנים אותנו. במלחמה אתה שואף להרוג רק את מי שמהווה את מי שמהווה עבורך סיכון, שואף - כי זה לא תמיד אפשרי, כאשר האיום למשל משתמש באזרחים כמגן אנושי, זה בלתי אפשרי וכל הרג של איום ילווה בהרג גם של מי שהיה לידו - אזרחים. המנעות מהרג שלו ולא משנה למה, מסכנת אותך ועלולה להרוג בך.

טל205

New member
לאחרונה

אני די שמאלני בדעותי.. אפילו העזתי לכתוב שבעזה עוברים שואה.. לפעמים אתה מקצין כדי לשמוע את תגובת הצד השני.

THE WIZARD 55

New member
דעתי לא נחה כשאני שומעת כשילדים נהרגים

הלב מתכווץ. אם מדברים על מוסר, אז לא מוסרי להרוג בכלל. אבל בשעת מלחמה, המוסר שלי הוא להגן על ילדיי. בכל דרך.

טל205

New member
הפכת את העניין לרגשי!

אפחד לא מתמוגג מנחת לראות ילדים מתים! גם לא מבוגרים! כולנו מעשה ידיו של אלוהים ואין לנו לשמוח על אדם חף מפשע שנהרג, אך אילו אני הייתי מאויים ע``י איש חמאס או חיזבאאלה שמחזיק ביד אחד טיל אר.פי.גי. וביד שניה תינוק,לא הייתי מהסס לשלוח עליו טיל ולהשמיד אותו.כך גם אילו הייתי הורס בניין שלם והורג 300איש! צריך ללמוד דוגמא מהאמריקאים! מלחמה זה מלחמה על כל המשתמע מכך וזה לא מוסרי להשאיר מחבלים שכוונתם לרצוח ילדים,נשים וטף.

ינשוף4

New member
זאת אמורה להיות בדיחה? או פרובוקציה?

והתגובות שלך לתגובת עניניות- מביאות למחשבה שהאפשרות האחרונה היא הנכונה. כנראה שהתוצאה הראויה - שהשרשור יימחק.

למעלה