מוסר תשלומים מול לקיחת המשכנתא
שלום לכולם,
אנו נמצאים לפני רכישת נכס יד שנייה, עלות הנכס 1.6 ועתידים לקחת 75% מימון.
מועד מסירת החזקה נקבע לעוד 10 חודשים כך שאנחנו צריכים להגיע להסכמה על מוסר תשלומים עם המוכרים.
מכוון שהתשלום הראשון יהיה בגובה ההון העצמי אנו נצטרך לקחת את המשכנתא ב"תשלומים" החל מהתשלום השני על פי המוסר שייקבע בהסכם מכר.
מסתמן שנקח את תמהיל המשכנתא הבא:
33% פריים
33% קל"צ
26% משתנה 5 צמודה
8% זכאות
אני מנסה להבין כיצד לחלק את התשלומים למוכר על פי צעדי לקיחת המשכנתא.
בהנחה שמוסר התשלומים יורכב באופן הבא:
25% (הון עצמי בעת החתימה)
60% מחולקים ל2 תשלומים (צריך להחליט מועד התשלום ואופן החלוקה)
15% תשלום אחרון בעת קבלת החזקה.
כיצד לחלק את התשלומי ביניים?
הבנתי שאת הפריים כדאי לקחת בסוף, אבל במקרה שלי הערך שלו גדול מהתשלום האחרון, ניתן לקחת אותו בשני פעימות?
האם בעת לקיחת חלק מהתיק אני צריך לקחת אותו במלואו לדוגמא חובה לקחת את כל המסלול של המשתנה ביחד?
כיצד נכון לחלק את צעדי לקיחת המשכנתא אל מול תשלומים למוכר בפרק הזמן של 10 חודשים?
תודה,
שלום לכולם,
אנו נמצאים לפני רכישת נכס יד שנייה, עלות הנכס 1.6 ועתידים לקחת 75% מימון.
מועד מסירת החזקה נקבע לעוד 10 חודשים כך שאנחנו צריכים להגיע להסכמה על מוסר תשלומים עם המוכרים.
מכוון שהתשלום הראשון יהיה בגובה ההון העצמי אנו נצטרך לקחת את המשכנתא ב"תשלומים" החל מהתשלום השני על פי המוסר שייקבע בהסכם מכר.
מסתמן שנקח את תמהיל המשכנתא הבא:
33% פריים
33% קל"צ
26% משתנה 5 צמודה
8% זכאות
אני מנסה להבין כיצד לחלק את התשלומים למוכר על פי צעדי לקיחת המשכנתא.
בהנחה שמוסר התשלומים יורכב באופן הבא:
25% (הון עצמי בעת החתימה)
60% מחולקים ל2 תשלומים (צריך להחליט מועד התשלום ואופן החלוקה)
15% תשלום אחרון בעת קבלת החזקה.
כיצד לחלק את התשלומי ביניים?
הבנתי שאת הפריים כדאי לקחת בסוף, אבל במקרה שלי הערך שלו גדול מהתשלום האחרון, ניתן לקחת אותו בשני פעימות?
האם בעת לקיחת חלק מהתיק אני צריך לקחת אותו במלואו לדוגמא חובה לקחת את כל המסלול של המשתנה ביחד?
כיצד נכון לחלק את צעדי לקיחת המשכנתא אל מול תשלומים למוכר בפרק הזמן של 10 חודשים?
תודה,