מוס טונה *2
הי, על אף שאני צמחונית אני נחלצת לעזרתך לגבי מוס טונה מאחר וקיבלתי מידע מהימן לגבי איכותו של המתכון הראשון שלפניך. אני רושמת כאן 2 מתכונים ושניהם מספרה של אודטה שוורץ (``ספר הבישולים של...``). בספר הזה כל מתכון מנצח! מוס טונה #1: 2 קופסאות שימורים של דג טונה (190 גרם כל אחת לפני סינון ו145- גרם אחרי סינון) מסוננות 2 מכלי שמנת חמוצה 14 כפות מחוקות מיונז (שווה למיכל שמנת חמוצה) 3 כפות מיץ לימון טבעי 1 כף פטרוזיליה קצוצה 1 כף שמיר קצוץ 1 בצל בינוני קצוץ גס 1/8 כפית מלח שקית ג`לטין (14 גרם) מומס ב4- כפות מים רותחים תבנית מסולסלת מורטבת במים הכנה: שמים בבלנדר את כל החומרים מלבד אבקת הג`לטין המומסת ומערבלים מספר דקות עד שהתערובת חלקה. שופכים את אבקת הג`לטין המומסת ב4- כפות מים לתערובת ומערבלים עוד דקה. יוצקים לתבנית המורטבת במים ומצננים מינימום 3 שעות. הופכים על צלחת ומקשטים בירק טרי . מכסים בניילון נצמד למניעת ריחות במקרר. מוס טונה #2: (מהיר יותר מהקודם) 2 קופסאות שימורי טונה מסוננות שקית ג`לטין 14 גרם מומסת ב8- כפות מים רותחים 4 כפות מיץ לימון טרי 8 כפות מיונז 1 שמנת מתוקה 1 כף שמיר קצוץ (או פטרוזיליה, אם רוצים) הכנה: מערבלים במעבד מזון את הטונה למחית חלקה. מוסיפים את הג`לטין המומס, מיץ הלימון, שמנת מתוקה ושמיר. יוצקים את העיסה לתבנית יפה ומצננים עד שיציב. מה את אומרת? די פשוט, הא? H-)