מוס רוקפור על פירה אגסים

א י ל נ ד

New member
מוס רוקפור על פירה אגסים

לפירה אגסים חופן זרש 10-15 גרגירי פלפל שחור 250 מ"ל מים 3 כפות סוכר 150 גרם אגסים מיובשים חתוכים לקוביות בבד חיתול להניח את הזרש והפלפל ולסגור בחוט.להניח בסיר את שקיק התבלינים ביחד עם המים והסוכר ולהביא לרתיחה קלה.להוסיף את האגסים ולבשל עם נייר אפייה מחורר מעל כ 20-30 דקות או עד שהאגסים התרככו מאוד.עדיין יש נוזל בסיר לא לשפוך אותו.להיפטר משקיק התבלינים ולהעביר את האגסים עם מעט מן הנוזל לבלנדר ולטחון למחית חלקה.לסנן.להעביר את הפירה למיכל אטום עד להגשה. רליש אגסים 3/4כוס אגסים מוצקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות 3 כפות בצל סגול קצוץ כף וחצי פלפל אדום מתוק קצוץ 2 כפות סוכר 3 כפות חומץ בן יין אדום להניח את כל החומרים בסיר ולבשל עד להיעלמות הנוזלים (20-30 דקות) מוס רוקפור 100 גרם רוקפור 3/4 כוס חלב עלה ג'לטין טבול במים קרים עד לריכוך 1/4 כוס+2 כפות לערך שמנת מתוקה לפורר את הרוקפור ולתת לגבינה להגיע לטמפרטורת חדר.לחמם היטב את החלב(לא להרתיח)ולשפוך על הגבינה.לתת לתערובת כמה דקות מנוחה ואז להעבירה לבלנדר ולערבל עירבול קצר מאוד עד לאיחוד התערובת.להעביר בחזרה לסיר ולחמם שוב קלות.להכניס את הג'לטין ולאחד אותו עם התערובת.לסנן בשינואה ולקרר.להקציף את השמנת עד להקצפה קלה.השמנת אמורה להיות עדיין נוזלית.לאחדה עם התערובת כשליש כמות כל פעם. עוגיית אגוזי מלך 100 גרם אגוזי מלך 50 גרם קמח 100 גרם חמאה רכה מאוד 2 חלבונים 1/2 כפית מלח לחמם תנור ל 150 מעלות.להניח את האגוזים והקמח במעבד מזון ולטחון קלות עד לקבלת אבקה(לא לטחון מדי האגוזים עלולים להפוך שומניים ודביקים)בקערה להקציף את החמאה עד למרקם מיונזי ולאחדה עם תערובת הקמח והאגוזים.להקציף קלות את החלבונים עם המלח עד לקצף קל.לאחד מעט מתערובת החלבונים עם תערובת הקמח ולאחר מכן להוסיף את יתרת החלבונים.להניח נייר אפייה בתבנית ולשטוח את התערובת לשכבה דקיקה.לאפות 15-20 דקות או עד להזהבה קלה.לקרר.להרכבת המנה,בגביע להניח שכבה של פירה,מעליה שכבת מוס,מעל את העוגייה ולסיום כפית מהרליש.בהצלחה ובתיאבון
 

א י ל נ ד

New member
מרק קרם פלפלים צהובים

הסוד לדעתי במרק הזה טמון בקלייה של הפלפלים לפני הכנסתם למרק.אם אינכם/ן אוהבים/ות טעם מעושן או קלוי ותרו על השלב הזה. 3-4 כפות שמן זית בצל קצוץ שן שום כתושה 1 ס"מ ג`ינג`ר מגורר 5 פלפלים קלויים וקלופים עם מיצי הקלייה 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות 1 ליטר ציר ירקות מלח קורט אגוז מוסקט מגורר 1 חבילת שמנת לבישול מטגנים את הבצל,השום והג`ינג`ר.מוסיפים פלפלים,ציר ותפו"א ומבשלים כ 25 דקות על אש קטנה.טוחנים למחית חלקה.מסננים היטב,מחזירים לאש מתבלים ומוסיפים את השמנת.בהצלחה ובתיאבון
 

א י ל נ ד

New member
גספאצ'ו דלעת וזעפרן

1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בצל גדול 2 שיני שום גזר חתוך לקוביות 1/2 ליטר ציר ירקות מרוכז 15 חוטי זעפרן מושרים בציר לבן 1/2 כפית סוכר מלח ופלפל 100 מ"ל קרם פרש בסיר רחב שמים מעט שמן ומטגנים קלות את הבצל,השום,הגזר והמרווה.מוסיפים את הדלעת הציר הזעפרן והסוכר ומביאים לרתיחה ומבשלים 15-18 דקות.(הדלעת חייבת בישול מהיר אחרת היא מקבלת מרירות).מעבירים את המסה לבלנדר וטוחנים למחית חלקה.מסננים בשינואה.ממליחים ומפלפלים(הרבה).מחזירים לסיר מביאים לרתיחה נוספת תוך ערבוב מתמיד של קרקעית הסיר (דלעת נוטה להשרף בקלות) ומכניסים את הקרם פרש.מצננים.להגשה ,מומלץ קחת כוסות מרטיני קרות להניח שכבה של קרם פרש,עליה שכבה מהמרק ולעטר בטיפות שמן בזיליקום ובמעט פיסטוק קצוץ.בהצלחה ובתיאבון
 
למעלה