מוס ריבת חלב?

Netaklopedia

New member
מוס ריבת חלב?

אני רוצה להכין משהו קל ומהיר (כי אין לי הרבה זמן) אבל לא שגרתי אז חשבתי להכין עוגת שכבות ביסקוויטים רק במקום ביסקווטים לשים עוגיות לוטוס ובמקום סתם קצפת פודינג, לשים מוס ריבת חלב. השאלה היא אם יש למישהו רעיון איך לעשות את זה בצורה יציבה. כלומר, יצא לי כבר להכין את זה וזה ממש ממש טעים והשיטה שלי הייתה לערבב שמנת עם ריבת חלב, לקרר ואז להקציף עם עוד חבילת שמנת. הקצף לא יצא לי יציב במיוחד ואז כשאוכלים, מאוד קשה להעביר לצלחת אישית בצורה אסתטית. יש רעיונות איך לשפר?... רצוי בלי ג'לטין..
 

bali

New member
מנהל
יש אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב

אפשר להכין קרם של אינסטנט פודינג + שמנת מתוקה + 1/2 כוס חלב שמקציפים ביחד לקרם יציב.
אפשר להוסיף כף או שתיים של ריבת חלב כדי לחזק את הטעם והמתיקות של הקרם.
הפודינג ייצב את הקרם, רצוי לתת לעוגה לעמוד במקרר ללילה שלם לפני שפורסים אותה.
 

Netaklopedia

New member
מצויין!

באמת פותר לי את הבעיה. ומקווה להכין את העוגה מחר כדי שבאמת יהיה לה זמן לשבת. ממליצה בין שכבה לשכבה לשים מצע בודד של לוטוס או מצע דו שכבתי? ויש רעיונות נוספים לשיפור? (קלים - זו סך הכל עוגה למשמרת לילה)
 

bali

New member
מנהל
מצע בודד לשכבה יספיק

אחרת זה יהיה נורא מתוק.

אם יש לך קוקוס קלוי או איפה להשיג כזה, חנויות טבע או חנויות מתמחות (לא הקוקוס הטחון הרגיל) זה יוסיף לטעם ולמרקם ולקישוט מלמעלה.
 

bali

New member
מנהל
ואפשר גם סתם לגרד קצת שוקולד מלמעלה לקישוט

(במקום קוקוס קלוי אם אין לך)
 

bali

New member
מנהל
בשמחה רבה


 

חנהפ

Active member
אפשר להכין גנאש

מנטיפי שוקולד בטעם BUTTER SCOTCH יש כאלה בגרובשטיין
ולקפל אותו לקצפת
 

Netaklopedia

New member
מושקע לי מידי

זו עוגה שאני רוצה יותר בשביל להנעים משמרת לכמה חברה שעושים איתי לילה.. לא הולכת לחפש מצרכים נדירים או יקרים בשביל זה. אבל טוב לדעת שיש - אולי כשגם רושם יהיה באמת חשוב:)
 
למעלה