מוס שוקולד- מאוד רוצה להכין

dalia42

New member
מוס שוקולד- מאוד רוצה להכין

מוס שוקולד יש ברשותי 300 גר' מטבעות שוקולד 70 אחוזי מוצקי קקאו וזה מאוד מאוד מר.
אשמח לקבל מתכון מוצלח
תודה
 

CallMeCavanaugh

New member
אין לי פה גישה למאקו

אבל חפשי מתכון של מוס שוקולד שמופיע שם, הכנתי אותו בשבוע שעבר ויצא מצויין. תצטרכי לעשות קצת חלוקה של הכמויות, כי המתכון הוא לחצי קילו שוקולד.
 

bali

New member
מנהל
יש שתי אפשרויות בסיסיות

מוס על בסיס ביצים וחמאה, ומוס על בסיס שמנת מתוקה.

יש לך העדפה לאחד משניהם? יכול להיות חלבי? (אם פרווה אז עדיף להכין את המוס על בסיס ביצים ולהחליף חמאה במרגרינה, פחות יורגש הפרווה מאשר עם שמנת צמחית).
 

y o y o i t

New member
בשביל מה צריך את החמאה במוס שוקולד?

יש את מוצקי הקקאו שמייצבים את המוס ממילא...בין אם משתמשים בשמנת או בביצים...
 

bali

New member
מנהל
בשביל הטעם ובשביל שהשוקולד

יהיה קצת יותר נוזלי ויהיה קל לערבב אותו עם שאר החומרים.

ככה המתכון שלי, זה מה שאני אוהבת ועושה.

במוס על בסיס שמנת מתוקה לא צריך גם חמאה.
 

y o y o i t

New member
בשביל הטעם - הגיוני. אבל

אז אין טעם להמיר במרגרינה בגרסה הפרווה....
ובשביל שיהיה נוזלי? שוקולד נמס הוא די נוזלי...
 

bali

New member
מנהל
אני לא מבינה על מה הויכוח פה

כל אחד עושה מה שמתאים לו/לה, לא?
המתכון שאני אוהבת מכיל גם חמאה וכשאין ברירה מרגרינה, את לא רוצה לשים, לא חייבת :)
 

bali

New member
מנהל
סבבה
מצטערת אם הייתי חסרת סבלנות.

האמת שאף פעם לא ניסיתי להכין את המוס שלי בלי החמאה. ברור לי שמבחינת יציבות אפשר גם בלי, במיוחד אם משתמשים בשוקולד עם אחוזי מוצקי קקאו גבוהים, אבל כמות החמאה לא גדולה במתכון שלי, וככה התרגלתי
אפשר להשמיט אותה, ולא נראה לי שהמוס לא יצא טוב.
 

ניריתי 1

New member
רוצה לשמוע רעיון מוס מהפכני ??


לרות אוליבר יש מתכון מנצח !!! למוס שוקולד על בסיס מים ! כלומר המתכון מורכב משוקולד ומים בלבד.
הפטנט בדרך ההכנה כמובן.
עדיין לא ניסיתי... אבל מי שניסה נשבע שיוצא מוס שוקולד מדהים !

אין לי קישור לתת (זה מופיע בעל השולחן באחד הגיליונות האחרונים, היה גיליון שוקולד והמתכון הזה נבחר
למתכון החודש !)
 

נופשת

New member
זה לא של רות אוליבר בכלל

ברח לי השם של ממציא הטריק הזה
באמת מעולה, אבל באמת לא שלה.
 

ניריתי 1

New member
אולי אפילו צויין המקור והיכן היא למדה את זה

אני לא זוכרת ...
אבל בעל השולחן המתכון והקרדיט נתונים לרות אוליבר.
 

נופשת

New member
לא צויין, היו על זה כבר מהומות

היא לרוב לא מציינת ולא נותנת קרדיט.
אותי כאספנית מתכונים זה קצת מכעיס, אני לא מפתחת מתכונים ולא מתיימרת להיות כזו. אבל אני אספנית מצויינת.
פתאום נזכרתי, שכשנפרדתי מהמטבח שעבדתי בו, עשיתי להם ספר עם מיטב המתכונים שאהבו הילדים והצוות, קראתי לו "מיומנה של ציידת מתכונים"
הקיצר, קצת יותר צניעות וקצת פחות אגו תמיד עדיף:)
 

ניריתי 1

New member
הבנתי. טוב אני לא בעינייני מהומות


בהחלט צריך לתת קרדיט.

אני (עדיין) לא מכירה את רות אוליבר אישית (אכיר אותה בקורס קונדיטוריה שאני מתחילה בתחילת יוני, היא אחת מצוות המורים)... יכולה רק להעיד, מניסיוני, שהיא מתכונאים מאוד מוכשרת. כל עוגה שלה שניסיתי זה ל י ג ה בפני עצמה. לגבי קרדיטים, אין לי שמץ מושג מה הולך שם.

צניעות ויושרה זה א' ב' תמיד !
 

bali

New member
מנהל
אין ספק שנושא הקרדיטים מאד חשוב


וכשגונבים קרדיט זה מרתיח...

עצוב ש"על השולחן" לא מקפידים על זה.
 

revavonet

New member
אני הכנתי את המוס של הסטון ולא ממליצה עליו

לכל אחד.
המגבלה העיקרית היא מהירות עבודה, ומעט מיומנות.
ברגע ששמים את המוס מעל קערת הקרח ומתחילים להקציף, המוס נקרש מאוד מהר.
אם מקציפים טיפונת מעל למה שצריך המוס נהיה מעט גרגירי, ואז צריך להחזיר לחום, להמיס ואז לקרח ולהקציף שוב.
בנוסף, אם השוקולד הוא לא באיכות מעולה ממש, המוס יוצא די סתמי, ואם הוא לא באחוזים הנכונים עלול להתקבל מוס בעייתי (אם בכלל).
מי שלא ממש מחשיב את עצמו ל"הסטון" עדיף לו להתעסק עם מוס שוקולד אחר, אלא אם כן בא לו לנסות ולא אכפת לו אם לא יצליח.
אני תמיד חושבת שלנסות דברים חדשי זה חשוב, אבל לא כשממש רוצים שמשהו יצליח.
שבת שלום
 

ניריתי 1

New member
הסיבה שלא ניסיתי למרות סקרנותי...

אני לא מכינה מוס שוקולד סתם ככה לעצמי. מכינה לאורחים... כשמתארחת ומביאה קינוח ... וברור שיותר טעים עם שמנת / חמאה מאשר עם מים ! אז לא ראיתי סיבה ...

אולי אנסה אם אורחים יגיעו בהפתעה, וכל מה שיהיה לי בבית, לאלתר ממנו קינוח זריז, זה שוקולד ומים
 
למעלה