מוס שוקולד מיוחד

  • פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
מוס שוקולד מיוחד

שלום לחברי הפורום המלומדים. אני מחפשת את הסוד שעומד מאחורי קינוח יוצא דופן שטעמתי פעם ב"בלק סטיר". השף עזב מזמן וכך או כך סרב למסור את סודו... אולי תוכלו לעזור. תחת הכותרת "מוס שוקולד" הוגש שם גביע גדוש ב... משהו מריר, חזק ועם זאת אוורירי, מזכיר בטעמו יותר טראפל מאשר מוס אבל במרקם מעניין... ולחלוטין לא "מצ'טקמק" כמו מוסים רבים. הטעם בהחלט העיד על חומר גלם משובח, שמתחרים לו מצאתי רק בטוישר, סין נואר ודומיהם. והמרקם היה באמת כבד ומוצק יותר משל מוס ממוצע, אבל לא כבד מדי... קיים דמיון מסויים במרקם למרקם של מלית של עוגות מבוססות מוס שהפכו להיות פופולאריות בשנים האחרונות. בקיצור, קשה לתאר, אבל מוס שוקולד רגיל זה לא היה. אם מהתיאור המכביד מנצנץ למישהו רעיון, מה היה ה"סוד" שהפריד מעדן זה מכל מוס אחר, אנא תרמו לי רעיונות וכיוונים, כי בעיקר מאז שאותו שף פרח לו, אני מתגעגעת... נ.ב. - מאחר ואני קצת מפגרת אחר הפורום במונחים, אנא הסבירו בפשטות את הטכניקות המתקדמות יותר.
 

terroir

New member
לא טעמתי את המוס בבלק סטיר

אבל אני מניח שמה שאת מתארת היה פשוט מוס שוקולד אמיתי. כזה שמוכן על בסיס שוקולד מריר מעולה (לא, סתם "שוקולד בלגי" לא מספיק טוב), חלמונים חיים מוקצפים ושמנת. בהרבה מקרים מוותרים על החלמונים במנה מחשש לזיהום או שמבשלים אותם באיזה שהוא אופן, ואז מתקבלת ואריאציה על מוס, שהיא טעימה גם כן, אבל פחות טובה. העקרון פשוט: ממיסים שוקולד מריר בכלי אחד. במיקסר אחד מקציפים שמנת מתוקה. במיקסר שני מקציפים חלמונים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה מאוד. בסוף התהליך צריך לערבב את השמנת והחלמונים יחדיו, ואז לערבב עם השוקולד המומס בזהירות רבה לתערובת אחידה, וזה המוס המבוקש. כמויות: 2 חלמונים עם 35 גרם סוכר 160 גרם שוקולד מריר איכותי ככל האפשר 300 מ"ל שמנת מתוקה אני מקווה שזה עוזר.
 
למעלה