מועדון הטבות בארה״ב

neimarks

New member
מועדון הטבות בארה״ב

מועד המעבר מתקרב וכישראלי טיפוסי אני מחפש מועדון הטבות משתלם בארה״ב.
בין אם זה כרטיס אשראי כדוגמת לאומי קארד או חברות במועדון AAA
מהו לדעתכם כרטיס ההטבות המקיף והמשתלם ביותר?

liviur

New member
האם יש לך קרדיט סקור? וכמה אתה נוסע / טס?

בגדול - ההטבות של AMEX Platinum אם אתה טס הרבה - מחזירות את עצמן (500 דולר לשנה , אבל 200 דולר באובר , 200 דולר בקרדיט , אינטרנט חינם בהרבה מקומות , Lounge access מעולה , ביטוחי קניה , אין הוצאות על עמלות המרה , Global entry בחינם , שירות Consierge מעולה הילטון Gold ועוד המון דברים)
&nbsp
מצד שני - אם אתה עובר לפה בלי קרדיט סקור - זה לא ממש רלוונטי נכון?
&nbsp
מה אתה מצפה לקבל ?
&nbsp
ליביו

neimarks

New member
אני מחפש משהו עממי יותר

לאשתי יש קרדיט סקור טוב אך לא מעולה (מעל 700) מאחר והיא co signer עם אמא שלה. אני מחפש משהו עממי ומשפחתי יותר כדוגמת הנחות במסעדות אתרי בילוי ביטוחים וכיו״ב. אם יש גישות ללאונג׳ים מה טוב. שירות קונסיירג׳ למשל מיותר.

Boston Guy

New member
אני לא מכיר את ההטבות שהכרטיסים הישראליים שהזכרת נותנים

אבל אם מדובר בהטבות מהסוג שאתה כותב - "הנחות במסעדות אתרי בילוי ביטוחים וכיו״ב" - אני לא חושב שמה שכרטיס אשראי אמריקאי "עממי" מציע מקביל להטבות כאלה.

מועדון AAA נראה יותר מתאים להגדרה הזו. מצד שני - למרות שיש לי כרטיס AAA כבר המון שנים, אני לא ממש מרגיש שההנחות שיוצא לי לנצל מצדיקות את המחיר השנתי של הכרטיס. אני משלם את המחיר בגלל "שרותי הדרך" שהם נותנים לנהגים - חילוץ, גרירה וכיוצ"ב. זה נותן לי שקט נפשי כשאני בנסיעות, כי אני יודע שאישתי (ועכשיו גם ביתי) יכולות להרים אליהם טלפון ולקבל עזרה באם הן נתקעות עם פנצ'ר, או נגמר המצבר וצריך JUMP START, או שכחו למלא דלק ונתקעו... ויצא לנו כבר להשתמש בשרות הזה כמה וכמה פעמים.

בעניין ההנחות - אני מוצא שכשאני עושה מחקר שווקים - אני לרוב מוצא שאפשר למצוא את אותו מחיר או מחיר טוב יותר דרך ערוץ אחר.

neimarks

New member
זה הרושם שקיבלתי מסקר מצומצם...

שאין משהו שמדבר יותר לפשוטי העם אלא רוב כרטיסי ההטבות מיועדים לאנשי עסקים הנמצאים הרבה בנסיעות.
אז אם לבחון קטגוריה זו, בנוסף לאמקס שהומלץ לעיל, מה עוד מומלץ?

Kender00

New member
ארה״ב היא מדינה גדולה עם אוכלוסיה גדולה ומגוונת

וחלק מזה יש גם הרבה שחקנים והרבה נישות ולא קיימות בישראל בגלל הגודל...
אז אין כרטיס הטבות כפי שאתה מכיר מישראל, וזה גם די לא מתאים לפה (שוב הגלל הגודל והשונות)
&nbsp
יש מספר אלטרנטיבות אבל זה תלוי מה אתה מחפש ולחלקם מה הסטורית האשראי (אם יש)
יש שני סוגים (מכמה חברות) של כרטיסי אשראי, לרוב זה מחולק להטבות Cash Back או Travel
וזה תלוי מה אתה מחפש, כמובן בגלל שזה כרטיסי אשראי אז יש הגבלות כגון היסטוריה אשראי (ועוד מגבלות כגון 2/5 של chase ועוד)
חלקם באים עם עלות שנתית וחלקם חינם
&nbsp
יש את Price Club שהידוע בינהם הוא Costco אשר מספק הטבות או אפשרות לקנות דברים בהנחה (שזה כולל גם כרטיסים לפארקים וסרטים ועוד)
&nbsp
לחלק ממקומות העבודה יש מועדון הנחות/צרכנות אם זה מנוהל ע״י החברה או על ידי ספק חיצוני (לא תמיד זה יותר זול מאפשרויות אחרות)
&nbsp
לגבי הנחות בלינה אז כמובן יש את AAA אבל כפי ש Boston Guy ציין לרוב ניתן לקבל את אותה הנחה או יותר בדרכים אחרות, גם לי יש את החברות שם ואני לא זוכר שהרווחתי הנחה שלא יכלתי לקבל במקום אחר...
&nbsp
כמובן יש מספיק מועדני חברות לגופי מסחר (כגון גאפ אבל לרוב זה מחייב כרטיס אשראי ושוב חזרנו להיסטורית אשראי)
&nbsp
יש הרבה אתרים שמתמחים בלהסביר איך למקסם הטבות לתחומים מסויימים כגון ל Travel
אבל שוב רוב ההטבות מצריכות כרטיסי אשראי...

liviur

New member
מבחינת אתר לנסיעות וכו - The points guy

לגבי הנחות - כמו שכתבת - הרוב תלוי כרטיסי אשראי.
אני גם לא טס ונוסע מספיק כדי להצדיק את האמקס אז במקום יש לי:
1. כרטיס Cashback עם קטגוריות טובות (Discover IT)
2. כרטיס חברת תעופה - יונייטד
3. כרטיס לינה - Amex SPG
4. כרטיס לאמזון פריים (5% בלתי מוגבל בקאשבק באמזון - שזה מקור דיי גדול לקניות החשובות שלנו)
זה מכסה אותי מבחינת רוב ההטבות שאני צריך.
&nbsp
בנוסף כאמור - COSTCO זה דיי יעיל (לקניות גדולות , הנחות על דברים כמו פארקים וכרטיסים , והאמת הכרטיס אשראי שלהם לא רע)
&nbsp
AAA אני תמיד מתלבט - כי אני לא בטוח שאני אקבל את הValue של העלות של המנוי.

Kender00

New member
וכמובן יש אתרים שמחזירים Cash Back על קניות ברשת

כגון Ebates (הוא לא היחיד) וכמובן זה לא מגיע בחינם (פגיעה נוספת בפרטיות)
וזה לא רק למי שגר בארה״ב, אבל מספיק אתרי מסחר עובדים איתם...

לגבי AAA הסיבה היחידה שיש לי אותם בשביל הביטוח לרכב (במקרה שלי זה הביטוח שלהם היה לי הכי זול גם שמחשיבים את מחיר החברות הבסיסי
)

Boston Guy

New member
PRICE CLUB, עליו השלום, נקנה על ידי קוסטקו בשנת 1993

ממציא הקונספט של רשת מחסני מכירות בדיסקאונט בפורמט "מועדון" היה יהודי חם בשם שאול פרייס, שהקים כמה רשתות כאלה - האחרונה שבהן נקראה PRICE CLUB.
סאם וולטון, מייסד וולמארט, כתב בביוגרפייה שלו שהוא "גנב" רבים מהרעיונות של שאול בוולמארט - כולל את השם של הרשת (לרשת הראשונה ששאול הקים קראו FEDMART), ונתן לו את הקרדיט על הקונספט.

אחד מה"תלמידים" שהתחנך על בירכיו של שאול ב FEDMART היה ג'ים סינגאל, שלימים הקים יחד עם ג'ף ברוטמן (גם הוא MOT) את קוסטקו.
בשנת 1993 קנה התלמיד את יציר כפיו של רבו.

שאול נפטר בשנת 2009 בשיבה טובה - בן 93.

כשהגעתי לארה"ב אי אז שתחילת שנות ה 90 עוד היו מחסני מכירות של PRICE CLUB בחוף המזרחי, ובאיזשהוא מקום בבית אני חושב שמתגלגל כרטיס ה PRICE CLUB שהוצאתי אז...

Boston Guy

New member
שיכתוב ההיסטורייה - הבן מנסה לקחת את הקרדיט מהאבא...

אלא אם כן יש כאן עריכה מגמתית שנעשתה מאחורי גבו, נראה כאילו רוברט פרייס, הבן של שאול, לוקח בפודקאסט הזה לעצמו את כל הקרדיט על המצאת הקונספט של "מחסן מועדון", והמגישים של התכנית לכאורה משתפים פעולה עם ה ALTERNATE FACTS האלו בכך שהם מקפידים לא להגיד את השם "שאול"... הם כל הזמן אומרים "רוברט פרייס - אה, כן, ואבא שלו."

העניין הוא שאבא שלו הקים את הרשת הראשונה שעבדה בשיטת "מועדון חברים" - FEDMART - בשנת 1954, כשבוב היה בערך בן 10...

מה שמענין בכל העניין הוא שאת הביוגרפייה של שאול, שפורסמה ב 2012, שנתיים אחרי מותו - כתב רוברט... והסיפור שהוא מספר שם אחר לגמרי.
[URL]https://www.amazon.com/Price-Retail-Revolutionary-Social-Innovator/dp/0988680602[/URL]

הפודקאסט הזה הוקלט רק 3 שנים אחרי פירסום הספר, ואיכשהוא בשלוש השנים האלו הקרדיט עבר מחשבון האב לחשבון הבן.

לדעתי - מי שקורא לקונספט פרייס קלאב הם "זקני צפת" שפשוט זוכרים את הרשת הוותיקה ההיא.
בדיוק כמו שבישראל הרבה אנשים מבוגרים קוראים למקרר "פריג'ידר" - ולפי מה שראיתי אצל הצעירים זה "מקרר".

Kender00

New member
דווקא פה שמעתי את זה מצעירים…

ולגבי השכתוב מאוד יכול להיות שהוא רוצה לקדם את עצמו…
זה די מוזר היו והכתבים ב podcast הזה די רצינים

Boston Guy

New member
לא חושב שיש הרבה טעם במצבך כרגע לחפור בכרטיסי "יוקרה"

יש משפחה שלמה של כרטיסי אשראי שמגדירים את עצמם ככרטיסי "יוקרה",
ומכוונים את עצמם לקהל שאתה הגדרת - אנשים שמוציאים הרבה כסף על טיסות, מלונות, מסעדות ושאר הוצאות נסיעה.
הכרטיסים הללו "מסננים" את קהל הלקוחות שלהם קודם כל על ידי דרישת תשלום דמי חבר שנתיים גבוה בצורה קיצונית - גיזרת ה 400$ לשנה ויותר.
הקריטריונים שלהם לאישור כרטיס כזה הם די קשוחים מבחינה כלכלית - הם מסתכלים לא רק בקרדיט סקור (שרצוי שיהיה הרבה צפונה מ 700) אלא גם בוותק היסטוריית האשראי של המבקש, ובגובה ההכנסה של המבקש (כן, הם שואלים, וכן - הם ידועים בכך שלפעמים הם מבקשים הוכחות בצורת תלוש משכורת או גישה ל TAX RETURN של המבקש).

גם מבנה ההטבות שכרטיסים כאלו נותנים מכוון לאנשים שנוסעים הרבה (לעבודה ולתענוג) - הם מתרכזים בהצעת הנחות על כרטיסי טיסה, כרטיסי בונוס, גישה ללאונג'ים ושרותי קיצור תורים בשדות תעופה... שעל חלק מהם אתה בעצם משלם בתוך "דמי החבר" השנתיים של הכרטיס. אבל אם אתה לא נוסע הרבה (נניח - לפחות פעם בחודש = לפחות 12 פעמים בשנה) - די סביר שלא תנצל את כל ההטבות הללו בין כה וכה.

יש כמעט לכל מנפיק כרטיסי אשראי לפחות סוג אחד של כרטיסים מהסוג הזה - The Platinum Card® של אמריקן אקספרס,
או CHASE SAPPHIRE RESERVE,
או Citi Prestige,
או Citi / AAdvantage Executive World Elite Mastercard וכיוצ"ב.

בנוסף, לכל חברת תעופה גדולה ולכל רשת מלונות גדולה יש כמה "רמות" של COBRANDED CREDIT CARDS - שמכוונים ל"נוסעים המתמידים" של אותה חברה - ושה"רמה העליונה" של הכרטיסים האלו נותנת הטבות דומות לכרטיסים שהזכרתי, עם "פוקוס" על שרותים של הרשת שאליה הכרטיס ממותג - ןעם "דמי חבר" שנתיים מפולפלים שיוותרו לך עליהם אם תוציא באותה שנה סכום עתק על שרותים של אותה רשת (למשל - 25,000$ על כרטיסי טיסה בכרטיס של יונייטד...).

הבעיה שלך היא שאם אני מבין נכון את מצבכם הנוכחי - אין לכם קרדיט סקור מספיק גבוה, וותק אשראי מספיק ארוך והוכחות הכנסה מספיק מוצקות בכדי שינפיקו לכם כרטיס מהסוג הזה.
הסבירות היא די גבוהה שנסיון לבקש כזה כרטיס יסתיים במפח נפש - וב"צלקת" של HARD INQUIERY על היסטוריית האשראי שלכם, שתוריד לכם קצת את הסקור.

הנסיך.

New member
200 ו-200 כל שנה בחזרה??

אתה בטוח?

משום מה זה נשמע לי הרבה יותר מידי טוב (רק שתי ההטבות האלה והגלובל אנטרי שווים יותר מ500 דולר)

liviur

New member
חיובי - כל שנה

כתוב את זה במפורש:
https://card.americanexpress.com/pl...MIu8DZ9d7p1wIVXlgNCh0QWAaLEAAYASAAEgKcwvD_BwE
הUber credit כתוב Annually
וגם לגבי הקרדיט באיירליין כתוב Every year.
&nbsp
למי שמשתמש בשירותים האלו וטס הרבה - זה כרטיס משתלם נקודה שמחזיר את עצמו.
יש לשים לב שזה Charge card ולא Credit card.
אבל חד וחלק - למי שטס ונוסע באובר בסכומים האלו (שבינינו - זה טיסה אחת + נסיעות אובר של 2-3 נסיעות עבודה גג) - זה כבר משתלם.

liviur

New member
על רגל אחת

אין מסגרת אשראי קבועה - אבל חובה (בתיאוריה) לשלם את כל החיובים בסוף החודש (+25 יום)
&nbsp
בנוסף זה הרבה פחות עוזר להיסטורית קרדיט מכרטיס אשראי דוגרי.
&nbsp
זה מוצר אשראי הרבה יותר דומה לכרטיס אשראי ישראלי בגדול.

למעלה