מועדון קרב

leeloo

New member
מועדון קרב

בטוח מישהו כבר רשם על זה, אבל אני חייבת לומר זאת שוב- זה אחד מהסרטים היותר מדהימים שראיתי! לא משנה שיש לזה מסר מיוחד במינו, הצילום, עיצוב הדמויות, המיקום, הרעיון, ועוד שני שחקנים מוכשרים במיוחד, פשוט עשו סרט אדיר! מאוד מומלץ לראות אם עוד לא ראיתם, דוגמא לא מתוך רבות לצערנו, לסרט ממש טוב שמעברי מסר מסוים ולא סתם מתמקד באפקטים!

IC4

New member
באמת סרט טוב ויפה אבל

המסר שבו לא יותר מדי מובן למה המועדון קרב הוא רק לבנים ולא לבנות? - זה רק הערה קטנה שפעם הציקה לי להרחיב יותר ניתן מהסוף להסיק שהסרט אומר ``LOVE CONQUERS ALL`` כשהוא מחזיק את הידיים של מרלה ואז שום דבר כבר לא משנה באותו רגע כי יש להם אחד את השני אבל זו רק ההשקפה שלי (ואני עוד אחד שלא אוהב סרטים רומנטיים או דוסון קריקים) אני חושב שיש לי עוד מה לאמר אבל אני לא בטוח נ.ב. הסרט מבוסס על ספר

Chot

New member
זה המסר?!

לא לא לא ממש לא. לא הייתה אהבה בין מארלה לג`ק. (טיילר, ג`ק..) מה שהסרט (לדעתי) מנסה לכוון אליו- זאת אנרכיה מוחלטת. החזרה לרגשות הפרימיטיבים, התנהגות שתלוייה באינסטינקטים, התנגדות מוחלטת למודרניזציה או למהפכה תעשייתית או מדעית. כמו כן זלזול מוחלט בבורגנות. למה לבנים ולא לבנות? כי הקרבות, והמכות, הם לא בטבע של הנקבה. אני ממש לא חושבת שכשהוא מחזיק לה תידיים ``שום דבר לא משנה``. לא נראה לי שהייתה שם אהבה גם. סרט מדהים מדהים נהדר. אדוורד נורטון הוא שחקן נהדר. מישו עוד ראה אותו בפחד ראשוני? כמה שהוא אוהב את פיצול האישיות..

פיסטוק16

New member
פחד ראשוני

בסרט המשחק של אדוארד נורטון פשוט נהדר ואכן הוא שחקן טוב

Gorilla

New member
מוכרח להגיב :)

פרשנים יקרים אמנם ראיתי את הסרט רק פעמיים בקולנוע ומאז לא יצא לי לראות אותו ואכן זהו סרט טוב ואפשר לפרש אותו במספר דרכים. אני למשל חושב שהסרט הוא דווקא גירסה מודרנית לד``ר ג`ייקל ומר הייד הנפלא (דרך אגב יש סרט מצוייר וגם גירסה עם ג`ין הקמן מומלץ) בכל מקרה הסרט מתאר אדם סכיזופרן שהגיע למצב זה בעקבות החיים הריקנים שהעולם החומרי סיפק לו ולכן כדי לנפץ את המציאות העגומה שהוא חי בה הוא הקים את מועדון הקרב, זאת לפחות הפרשנות שלי לסרט.

Gorilla

New member
chot היקרה

אני רואה בתגובה שלך חשיבה פשטנית למדי והפרשנות שלך לסרט היא בעצם גם מעין תקציר לחלק משני בסרט, אבל בניגוד אלייך אני לא רואה את הסרט רק מנקודת המבט שלך כבחורה שקל לה לראות את הגברים כפרימיטיבים שכל מה שחשוב להם הוא להילחם אחד בשני ולמרוד בחברה. כל הרעיון שעומד מאחורי הסרט למיטב הבנתי הוא להראות שקיים טוב ורע בכל אחד מאיתנו, ומה קורה כשאדם לא מסוגל לשלוט על יציריו (ולכן הפרשנות שלך מתקצרת קטע בסרט ולא מפרשת אותו). אני ממליץ לך בחום לקרוא או לראות את ד``ר ג`ייקל ומר הייד כמבוא למועדון קרב משום שהוא מבוסס על פיו רק בגירסה מודרנית. אני לא מתכוון להעליב אותך בתגובתי אך חשוב לי להסביר לך שיש דברים שניתן לקרוא בין השורות ולא צריך ל``האכיל`` את כולם בכפית.

Chot

New member
לא דיברתי על

ההקבלה שלך לסיפור ``האדונים הייד וג`קל``. דיברתי דווקא על החלק השני של ההודעה שלך. ההתיחסות שלך כלפי הפרשנות שלי היא צינית לחלוטין. אני מחשיבה למסר הזה הרבה יותר עומק ממה שאתה מתאר בהודעה שלך. ואני לא במצב להתחיל להסביר את זה כי אם אני אנסה יצא לי ממש רע. בכל אופן- עם הנסיון של יוצרי הסרט לחפור לעומק נפש האדם, (ואני בהחלט מסכימה איתך שנעשה פה כזה נסיון), אני רואה בסרט נסיון להתעמק בחברה המודרנית, ולהעביר ביקורת מאוד חריפה על השתלשלות העניינים שלנו כגזע. לא נעלבתי, למרות שההתיחסות שלך ל``פרשנות`` שלי היא לא לעניין. בכל אופן- מה קראת בין השורות?

Gorilla

New member
chot אני לא הייתי ציני ;-)

הכוונה שלי הייתה כנה לחלוטין ולא צינית ומשום שאני כותב ולא מדבר איתך יכול להיות שהדברים מתורגמים אחרת ולכן רשמתי בסוף התגובה שאין בכוונתי להעליב אותך. לסיכום הדיון המשובש ביננו (דברי הוצאו מהקשרם) רציתי לומר לך שדברים שנאמרים בצורה מפורשת וכאן אני מתכוון לכך שהבסיס לקיום המועדון בסרט הוא ``שחרור`` אנרגיות פרימיטיביות של גברים, ואת קיבלת כנראה את הרושם שזהו המסר שהסרט ניסה להעביר (וזאת דעתך). אך אם תסתכלי בין השורות וזאת כוונתי תראי שזהו איננו המסר אלא אמצעי בסרט או לפחות גורם משני ולא המסר עצמו. אני שוב מתנצל אם דברי לא הובנו נכון ואני מקווה שתביני אותי הפעם, אז תקחי הכל בקלות ואל תמהרי להסיק מסקנות לגבי טון דיבור מדברים כתובים.

Chot

New member
אוקיי!

עכשיו קצת נבהלתי כי אתה מתנצל כל כך חזק! בכל אופן- זה לא בידיוק מה שאני הבנתי מהסרט. המסר שאני הצלחתי להוציא מהסרט לא נגע ר-ק לגברים, ור-ק למכות. יותר התכוונתי.. אממ.. לכך שהיוצרים רוצים למצות את הרגש הכי בסיסי שבתוכם. לאו דווקא מכות, כך דברים כמו ספה, או כרטיסי אשראי הם חסרי תועלת- כי הם לא קשורים לאותו רגש בסיסי. דווקא הרושם שאני קיבלתי מהסרט זה שהם השתמשו בפיצול האישיות כדי להעביר את המרד שלהם, ולא להפך.

Gorilla

New member
טוב שיש על מה לדבר

אני חושב שאין טעם שנמשיך בדיון שלנו כי אנחנו לא ממש מצליחים להגיע לסיכום כלשהו, אז כדי לא להסתבך יותר מדי נאמר שאת מפרשת את הסרט בדרכך ואני מפרש אותה בדרך אחרת, אבל שנינו יכולים להסכים שיש מסר חשוב לסרט. בכל מקרה אם את רוצה להרחיב את הדיון ולהבין את הפרשנות שלי טוב יותר את מוזמנת לשלוח לי E-mail ואז נוכל לדבר בטלפון במקום להמשיך את ההסברים בפורום שלא ממש הובילו למסקנות לגבי המסר של הסרט.

Chot

New member
אני חייבת לציין

שאני יותר טובה בהתנסחות בכתב מאשר בע``פ

Gorilla

New member
נקודת מוצא

chot אני מעריך את העובדה שאת מתנסחת יותר טוב בכתב ולכן אני מציע פרשנות אחרונה ולאו דווקא למועדון קרב. נקודת המוצא שלי לגבי סרטים (אני דרך אגב לא ממש מבין בקולנוע אבל אני מבין בסרטים) היא שכמו בכל סוג של יצירה או אומנות יש מקור ומודל לחיקוי. מועדון קרב משתייך לקטגוריה השנייה ואין זה סותר את העובדה שזהו סרט טוב אבל יש בו יותר מדי סממנים של חיקוי מאשר סרט מקורי ואני לא מקביל את מועדון קרב לד``ר ג`ייקל.. אלא טוען שהוא מבוסס עליו כמו שהסרט ``החוף`` מבוסס על ``בעל זבוב`` וכמו שסרטים אמריקאים רבים מבוססים על הצלחות של ספרים או סרטים אחרים. אני מסכים איתך לחלוטין לגבי מה שאמרת על כל הרעיון של מרידה ואם תחזרי ותקראי מה שכתבתי תבחיני בזה, אך זהו אינו המסר של הסרט אלא רעיון בתוכו שבא להמחיש לקהל בצורה טובה יותר את המסר. אני חושב שהרבה אנשים אוהבים לראות את הסרט מספר פעמים לא רק בזכות המשחק המעולה של פיט ונורטון אלא מפני שבכל פעם הם רואים ומבינים יותר את המסר של הסרט בגדול, חלק רואים אותו פעם אחת ולא מבינים כלום וחלק מבינים אותו מיד. מבלי להיכנס יותר מדי לפרטים אני חושב שמשום מה החלק ששבה אותך בסרט הוא לא המסר אלא הקונספט שלו כגירסה מודרנית למודל החיקוי שלו, כלומר הרעיון שעומד מאחורי הקמת מועדון הקרב הוא לא בהכרח המסר של הסרט. אני מקווה שעכשיו תצליחי להבין אותי ובכל מקרה אם לא לפחות נתתי לך נקודת מבט שונה על הסרט.

חולוני

New member
דווקא אני מכיר בנות שאהבו את הסרט

לא יודע מה איתך, אבל דווקא הרבה בנות אהבו את הסרט. אולי אפשר להבין את זה בכך שבנות לא ממש מתחברות למכות לאנרכיה. אבל אלו לא סתם מכות, אלו מכות מתוך פילוספיה וראיית עולם שונה. ויש במכות האלו ביקורת חברתית נגד החברה האמריקאית. והמכות זה לא העיקר.

Chot

New member
מממ..

אני בת, ואני מאוד אהבתי את הסרט.. ואני מאוד מתחברת ל``מכות האנרכיה``. אני לא בטוחה אם על זה הגבת, אני מנחשהת שהגבת על התשובה שלי ל``למה אין בנות במועדון קרב?`` אז אני עניתי, שמכות זה לא בטבע של הנקבה. זה לא אומר שחלילה לא נהנה מהסרט, נראה אותו שוב ושוב לבד או בתוך פורומים (דבר כזה כמעט קרה אם די וי די היה קצת יותר ממושמע..!), אני פשוט אומרת, שבנות לא יכולות להפיק מהאקט האלים עצמו יותר הנאה- כי ככה הן נבראו וזהו! מה אתה לא רואה ערוץ 8 מידי פעם? מי רב עם מי בסוואנה? אני מסכימה איתך לגבי הביקורת החברתית, אם תרצה לעיין בדיון שלי ושל גרורילה, זה משתמע חזק מאוד מתוכו.

fluppster

New member
אני אהבתי מאוד את הסרט

אבל לא הסכמתי עם המסר שלו. באמת, סרט מדהים, אולי בין המדהימים ביותר שראיתי (אני עדיין נאמנה ל"מאטריקס"), אבל מה לעשות- אני ילדה חומרנית. אני לא מאמינה בקטע של לחזור לתקופה שבה לא היה חשוב לאף אחד מהספה הכי חדשה או מהטלויזיה הכי גדולה(אם היתה כזאת תקופה...). אני אוהבת כסף, ואני אוהבת חפצים. ככה אני.

חולוני

New member
פייט קלאב הוא הסרט הכי טוב

שנוצר אי פעם. זה סרט פשט מדהים. עלילה גאונית, משחק יוצא מן הכלל גם של אדוארד נורטון ( שד``א אין לו סרט גרוע אחד ! כל הסרטים שלו פשוט נפלאים..במיוחד אמריקה X ) וגם של בראד פיט בתור טיילר דירדן. ויזואליות מרשימה. בימוי יוצא מן הכלל של דיוויד פינצ`ר. והוא כבר הפך לסרט פולחן. ועוד ידברו עליו המן בעתיד וילמדו על הסרט הזה קולנוע כמו שאני לומד היום על בלייד ראנר. הסיפור המסחרי של פייט קלאב דומה מאוד לבלייד ראנר. למי שעוד לא יודע, פייט קלאב נכשל בקופות למרות הביקורות המשבחות. זה ממש דומה לסיפור של סלייד ראנר שכאשר יצא גם הוא נכשל הקופות, ורק כעבור כמה שנים הוא הפך לסרט פולחן שמלמדים עליו היום קולנוע כפריצת דרך קולנועית. אני רואה את אותו דבר לפייט קלאב, כבר עכשיו אני מכיר מלא אנשים שהם פריקים של הסרט. וגם אני אחד מהם. כבר מאז שראיתי אותו בפעם הראשונה בקולנוע, ואני מודה שזה הסרט הראשון שממש עשה לי את זה. הוא גרם לי לחשוב עליו חודשים לאחר שראיתי אותו, אופילו הלכתי אליו פעם שניה בקולנוע מרוב שכל כך רציתי לראות אותו שוב. והצפייה השניה אפילו עוד יותר מהנה מהראשונה. כי בפעם הראשונה לא ממש מבינים הכל, ורק בפעם השניה והשלישית מבינים את הפואנטה של הסרט. סרט גאוני. כמובן שכאשר הוא יצא לוידאו, אצתי רצתי להקליט אותו ( למי איכפת שזה לא חוקי ?! ) והוא יושב אצלי עד היום בעדיפות ראשונה לצפייה בוידיאו, ואני צופה בו לפחות פעם בשבועיים. וכל פעם אני נהנה מחדש לצפןת בסרט הגאוני הזה, שמגיע לו הרבה יותר מ 5 כוכבים. ללא ספק, הסרט הכי טוב בכל הזמנים. :)

למעלה