מועדים לשמחה! מה בישלתם לחג?

מועדים לשמחה! מה בישלתם לחג?

אצלנו יהיה מרק כתום - דלעת, בטטה ועדשים. אני מתלבטת אם להשקיע בפרוסות דקיקות של בטטה מטוגנת לקישוט.
חלה יפה שנכנסה עכשיו לתנור
אג׳פסנדלי פטנט - תבשיל גיאורגי מחצילים, פלפלים, עגבניות, הרבה שום, תפ״א ועשבי תיבול. הבאתי מרוסיה תערובת תבלינים גיאורגית! והפטנט: במקום לטגן את התפ״א והחצילים, אני אופה אותם בתנור בעוד העגבניות והפלפלים מתבשלים.
קוסקוס
קציצות חומוס ברוטב בק-צ׳וי - מתכון של מתן שופן מהארץ. לא ממש רעיון טוב לנסות מתכון לא מוכר בערב החג, אבל נראה לי שיהיה בסדר.
אני מתלבטת אם צריך עוד ירק, ונוטה להחליט שלא.
סלט חסה
סלט פירות

חג שמח!

ו אולי

New member
נקרא טעים, חג שמח

חגים וזמנים לששון

לחג לא הכנתי דבר
אבל הבוקר גרדתי מתחתית מגרות הירקות כמה גזרים עייפים, זוקיני כנ"ל, בסלסלת הבצל היו כמה בצלים בינות לקליפות, מן הגינה הביא הישן לצידי חצילים ודלוריות
העמדתי סיר עם אורז ובו קוביות דלעת מטוגנות בהרבה תבלינים \ הוספתי אפונה זעירה של סנפרוסט ונתתי לזה להתבשל.
אל המרחשת היטלתי קוביות שאר הירקות עם שמן זית רוטב סויה וסילאן, פלפלת חריפה ונהיה תבשיל ריחני להוסיף עם האורז.

הבית ריק, ואקום טובעני מכלי הקיבול של הירקות והטופו.
מחר גם יום...
מחר יהיה מרק- בכל זאת גשום

ובכן למרות הגשם מרק לא נהייה

אבל במקום
תבשיל של שעועית טריה שנקטפה על הבוקר עם דלורית אחרונה קצוצות קטן אחרי עירבוב עם תבלינים ושמן זית הוספתי כוסמת ירוקה ומים.

מאפה שכבות חצילים שגם הם נקטפו על הבוקר, עם כמה עגבניות הכל בפרוסות ומעל תערובת של גבינות טבעוניות ושמנת סויה, גם מגרת הגבינות נוקתה כליל... עם הרבה עלי אזוב טריים ושמרי בירה בנדיבות

למעלה