התשובה היא לטוס פעמיים...
ממש קשה להעדיף, אבל אנסה ...
לא הייתי בחודש מאי , אלא 3 פעמים בסתיו ופעם אחת באביב :
בעד האביב (תחילת אפריל) :
1) פריחת הדובדבן מהממת בשפע הפריחה בכל מקום .... מי שהתרשם בארץ מפריחת שאר עצי הורדניים (שקדיה, שזיף, אפרסק, משמש... וגם הדובדבן) הם עצים קטנים ולא מרשימים, הנטועים בדרך כלל בשורות במטעים בצפון הארץ - יקבל הלם מגודלם העצום של עצי הדובדבן ובמיקומם לאורך השדרות, תעלות המים, בתים פרטיים, פארקים, מקדשים ולאורך חומות של טירות .... פשוט מלאכת מחשבת של גינון.
2) כל המקדשים בה פתוחים בקיוטו בלילה עם תאורות של פריחת הדובדבן וממש כיף לטייל בכל איזור היגאשיאמה עד מאוחר בלילה עם כל היפנים, שעושים פיקניקים המוניים יומם ולילה תחת פריחות הדובדבן כמו במרויאמה קואן.
3) יש מופעים ייחודיים כמו ה"מיאקו אודורי" בקיוטו שמתרחשים רק באביב.
מינוס - אפשר לפספס את הפריחה, כך שרצוי לא להקדים ולהגיע יותר משבוע לפני אפריל אפילו אם חול המועד פסח נול במארס.
בעד הסתיו (סוף אוקטובר - תחילת נובמבר) :
1) השלכת מהממת ביפן כי היא משולבת בגלל גוונים זה לצד זה - אדום, צהוב, אוכר וזהב, כתום, חום וסגול בכל מקום .... שוב יש להתפעל מן היפנים על אופן המיקום על העצים לאורך השדרות, תעלות המים, בבתים פרטיים, בפארקים, במקדשים ולאורך חומות של טירות .... כבר אמרתי על מלאכת המחשבת של הגינון היפני? יש מקומות שההליכה ביער בשלכת זה כמו ללכת בתוך ספר אגדות, ופה אי אפשר שלא להמליץ על מסלול ההליכה ביער של Okunoin Temple בקויה סאן.
2) כל המקדשים פותחים לתצוגה של יום-יומיים את האוצרות הלאומיים שלהם לציבור הרחב, במסגרת "איוורור המקדשים". זאת הזדמנות לראות חפצי אמנות נדירים ומקומות כמו גני תה, שכל השנה הם נסתרים וחבויים מעין זרים.
3) יש מופעים ייחודיים כמו ה"קוראמה הי מטצורי" ו-"ג'ידאי מטצורי" (October 22) בקיוטו שמתרחשים רק בסתיו.