מועד אופטימלילטיול מאורגן ליפן

מיכה ד

New member
מועד אופטימלילטיול מאורגן ליפן

האם בפריחת הדובדבן בתחילת אפריל ששאר העצים בשלכת
האם במאי שהכל ירוק ופורח
האם בסתיותשובה מנומקת אודה

Tenguy

New member
התשובה היא לטוס פעמיים...
ממש קשה להעדיף, אבל אנסה ...

לא הייתי בחודש מאי , אלא 3 פעמים בסתיו ופעם אחת באביב :

בעד האביב (תחילת אפריל) :
1) פריחת הדובדבן מהממת בשפע הפריחה בכל מקום .... מי שהתרשם בארץ מפריחת שאר עצי הורדניים (שקדיה, שזיף, אפרסק, משמש... וגם הדובדבן) הם עצים קטנים ולא מרשימים, הנטועים בדרך כלל בשורות במטעים בצפון הארץ - יקבל הלם מגודלם העצום של עצי הדובדבן ובמיקומם לאורך השדרות, תעלות המים, בתים פרטיים, פארקים, מקדשים ולאורך חומות של טירות .... פשוט מלאכת מחשבת של גינון.
2) כל המקדשים בה פתוחים בקיוטו בלילה עם תאורות של פריחת הדובדבן וממש כיף לטייל בכל איזור היגאשיאמה עד מאוחר בלילה עם כל היפנים, שעושים פיקניקים המוניים יומם ולילה תחת פריחות הדובדבן כמו במרויאמה קואן.
3) יש מופעים ייחודיים כמו ה"מיאקו אודורי" בקיוטו שמתרחשים רק באביב.

מינוס - אפשר לפספס את הפריחה, כך שרצוי לא להקדים ולהגיע יותר משבוע לפני אפריל אפילו אם חול המועד פסח נול במארס.

בעד הסתיו (סוף אוקטובר - תחילת נובמבר) :
1) השלכת מהממת ביפן כי היא משולבת בגלל גוונים זה לצד זה - אדום, צהוב, אוכר וזהב, כתום, חום וסגול בכל מקום .... שוב יש להתפעל מן היפנים על אופן המיקום על העצים לאורך השדרות, תעלות המים, בבתים פרטיים, בפארקים, במקדשים ולאורך חומות של טירות .... כבר אמרתי על מלאכת המחשבת של הגינון היפני? יש מקומות שההליכה ביער בשלכת זה כמו ללכת בתוך ספר אגדות, ופה אי אפשר שלא להמליץ על מסלול ההליכה ביער של Okunoin Temple בקויה סאן.
2) כל המקדשים פותחים לתצוגה של יום-יומיים את האוצרות הלאומיים שלהם לציבור הרחב, במסגרת "איוורור המקדשים". זאת הזדמנות לראות חפצי אמנות נדירים ומקומות כמו גני תה, שכל השנה הם נסתרים וחבויים מעין זרים.
3) יש מופעים ייחודיים כמו ה"קוראמה הי מטצורי" ו-"ג'ידאי מטצורי" (October 22) בקיוטו שמתרחשים רק בסתיו.

Tenguy

New member
תוספת לגבי הסתיו

מינוס - לא להגיע בתחילת אוקטובר, כמו השנה ש"תקופת החגים" מסתיימת לפני אמצע אוקטובר - כי אז גם רואים מעט שלכת (אם בכלל) וגם חוטפים עוד מגשמי הקיץ

מיכה ד

New member
מודה לך על התשובה

אני מתכנן טיול אחד בלבד ליפן כי יש לי עוד כמה מקומות לראות ולכן הדילמה קשה

jonbaum

New member
הדרך היחיד לחוות את כל העונות

היא לשהות שם שנה!
כל עוד לא מדובר בקיץ, לכל עונה ביפן יש את הכיף שלה.
מאי תקופה נהדרת. הרבה יותר חמים תקופת הדובדבנים, ובמקומם פורחות אזליות Azaleas בכל מקום.
גם הסתיו כמובן (נובמבר) תקופה נהדרת, אבל המקומות המפורסמים עמוסים לעייפה.
מאז שעזבתי את יפן (גרתי שם 6 שנים) הייתי שם שלוש פעמים, כל פעם שבוע באמצע פברואר. זאת לא עונה מתאימה לכל אחד, אבל אני דווקא אוהב את החורף ביפן (לפחות בטוקיו, לא ב"ארץ השלג" בחוץ הים היפני). נכון שקר, אבל קור יבש עם שמש. חוץ מזה, זאת עונה שמתאימה לי כי הטיסות מאוד זולות ואני נוסע לשם להפגש עם חברים ועם אנשים ששולחים לי עבודה (אני מתרגם) ובפברואר אף אחד לא בחופש.
לעומת זאת, הקיץ בלתי נסבל. ביוני חם, לח בטירוף ויורד לא מעט גשם. ביולי אוגוסט יורד מעט מאוד גשם, אבל הטמפרטורה היא כמו באילת אבל עם מליון אחוז לחות, ואפילו באמצע הלילה הטמפ' בקלות יכולה להגיע ל-35 מעלות

milly12

New member
אבל גם בקיץ יש אירועים מיוחדים

בתחילת אוגוסט כל האזור של צפון טוהוקו מלא בפסטיבלים. הגדולים הם באקיטה, אאומורי וסנדאי אבל יש נוספים קטנים יותר.
יש גם מלא ארועים של זיקוקים. נכון זה לא ייחודי רק ליפן אבל יש מספיק אירועים עם מעל 10,000 זיקוקים וזו גם חוויה.
חוץ מזה, הקיץ היא תקופה נהדרת לטייל בהוקאידו שהכל פורח.

רזאי

New member
אני הכי אוהבת את החורף.

כל מה שהסבירו לך על העונות האחרות, נכון ומקסים.
בראשון לינואר יש פסטיבלים לכבוד תחילת השנה. הרבה מקדשים שלא פתוחים במהלך השנה לאנשים מבחוץ, נפתחים לתיירים. יש טיולים מסודרים בעקבות אלי המזל, ובכלל זו תקופה מיוחדת מאוד. גם כל קישוטי הכריסמס מאוד מרשימים, אם באים ליותר משבוע שווה להגיע יום לפני הכריסמס ולעזוב במהלך ינואר. זאת גם עונה יבשה, כך שקל לטייל.

Tenguy

New member
באמת הייתי רוצה להיות גם בעונת החגים הזאת ביפן

למעלה