מועד ביוץ וביוץ

דפי55

New member
מועד ביוץ וביוץ

בת 42, בטיפולי פוריות, יש לנו ילד אחד בן 8 שנהרה בהריון טבעי בזמנו. בשנים האחרונות (2-3 שנים), מאז שאני עוקבת בבדיקות דם וא"ס, גיליתי שהביוץ שלי מתרחש באזור היום ה 24-32 ולא ביום ה 14 למחזור, אבל בחודשים האחרונים שמתי לב, שביום ה 14, הגוף שלי ממש זועק הורמונלית: עצבים, חוסר שקט, חוסר מנוחה, ממש בא לי לתלוש אותי מעצמי. להתגרש, לברוח, למות..... וזאת למרות שמעקב זקיקים ובדיקת פרוגסטרון ו E2 מראה שיש עוד זמן עד הביוץ. אשמח לרעיונות כיצד לטפל בזה. תודה מראש. מיואשת, ביום ה 14 למחזור.

RanLoel

New member
טיפולי פוריות

שלום דפי, חבל. בדיוק לפני שבוע התארחה אצלנו בפורום מומחית לגניקןגיה והריון. פיספוס. עצתי לך, גשי עם תוצאות הבדיקות המערביות למטפל המתמחה בתחום, הוא יוכל לעזור לך. צייני מהיכן את בארץ והמטפלים העוסקים בתחום יפנו אליך במסרים הפרטיים. בהצלחה, רן

ינוקא1

New member
היי.

התשובה שלי איננה תשובה מלומדת במיוחד , אבל אני חושב שזה הכיוון שכדאי ללכת בו - כי אני אוהב דברים פשוטים. אני מציע לא להסתבך יותר מידי עם כל המספרים , ולא להתיחס רק למחזור ולביוץ כאילו שאם זה יהיה בסדר אז יש הריון. אני מציע להסתכל על כל הגוף במבט כולל- זה אומר להתיחס גם לפן הרגשי (=מצב רוח) , וגם לבריאות הכללית של הגוף. ההסתכלות על המחזור והביוץ כחלק מנותק ממי ומה שאת , היא לא הסתכלות אמיתית בעיני. לכן ההצעה שלי היא שאת תעשי עבודה עם עצמך בצורה כוללת : תרגול תנועה , למשל , זה מאוד מאוד חשוב. במיוחד תנועה של פלג הגוף התחתון - דהיינו הבטן שכל כך נהנים להסתיר ולכסות אותה בתרבות שלנו היום. אפשר דרך ריקוד ואפשר פילאטיס ואפשר כל מיני שיטות , תרגול כזה של תנועה פותח שם חסימות פיזיות ורגשיות ומסייע מאוד להיכנס להריון (אני חושב שהמנהלת של פורום רפואה משלימה בתפוז נכנסה להריון אחרי שהתחילה ללמוד קראטה . . .). כנ"ל אפשרי שיאצו או טיפול אחר במגע , אפשר דיקור ואפשר עוד הרבה דברים. אבל הרעיון המרכזי בעיני הוא שאת תתחילי להרגיש עם עצמך טוב. לא לנסות לטפל רק ב"ביוץ" או רק ב"מחזור". לטפל בעצמך ! כנ"ל להגיד מידי פעם תודה לגוף שלך זה מאוד חשוב. אם את מתיחסת לגוף ב"ביקורת" ורומזת לו שהוא "לא מספיק טוב" , אז הוא כמו ילד שמקבל כל הזמן ביקורת ואין לו מצב רוח. אבל אם את נותנת לגוף שלך אהבה ואומרת לו (וגם לאיבר הרחם עצמו !) שאת מקבלת אותו כפי שהוא ומודה לו על כל מה שהוא עשה למענך , זה כמו ילד שמקבל "פידבק" טוב ויש לו מרץ. אם יצאה לי תגובה כזו (שלא כל כך קשורה לרפואה סינית) זה סימן שאת צריכה לשמוע את הדברים הללו. אני קצת "מתקשר" ואני כותב לפי מה שאני מרגיש. כך שאלו לא סתם עצות , אלא זה משהו שאת צריכה לשמוע : לאהוב את עצמך , לאהוב את הגוף שלך , לא להתיחס לגוף שלך כמו שמתיחסים למכונה עם חלק מקולקל. להגיד תודה לכל הגוף שלך ועל מה שהוא עשה ועושה למענך ולקבל את עצמך.

דפי55

New member
תודה רבה!

אני כנראה באמת צריכה לשמוע את זה. מתחברת לגמר למה שכתבת, צריכה רק להחליט מהו קצה החוט שממנו מתחילים, אבל תחושה (ואני לא מתקשרת) נשמע לי מאוד נכון עבורי, תודה רבה!

אני תמיד קורא את עצותיו של ינוקא ותמיד

יש בהן פאן נוסף שכדאי לשמוע. יפה שאת מתחברת אליהן. באתי רק לחזק את גישתו ובכך אולי אותך. בהצלחה.

ינוקא1

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo140.gif

גם אני לא מחמיץ תגובה שלך , אבל טוב שלאחרונה אתה עסוק כנראה . . .

שלב פוליקולרי ארוך

שלום דפי, קצת באיחור אבל מקוה שיעזור. אורך מחזור מושפע בעיקר מחלקו הראשון של המחזור, דהינו, משך הזמן שלוקח לזקיק להבשיל, להבחר, להמשיך לגדול ולהבשיל עד למימדים בהם יוכל לשחרר את הביצית. חלקו השני של המחזור לרוב אינו מושפע בתהליך ונע בין 12 ל-14 ימים. אם הביוץ שלך הוא באיזור ה-24 עד 32 ימים, אני מניח שהווסת מגיעה בין יום 36 ל-46 שזה בהחלט מחזור ארוך. אגב, עד 35 ימים של מחזור ינחשבים כמחזור תקין על אף שמשימתו של המרפא הסיני תהיה לקרב אותך לכיוון 28 הימים ככל שניתן. האם בדקת רמות FSH ו-LH בסמוך ליום ה-14? יתכן שישנה בעיה בהפרשת ההורמונים הללו מיותרת המח, בעיקר FSH כך שהזקיק מתפתח לאט מהרצוי. יתכן שההורמונים מופרשים כראוי אבל השחלות לא מגיבות בצורה מספקת כך שאת ניטרפת משטף הורמונים ו"הן" בצד במנוחת צהריים... לכן, כדאי לבקש בדיקת רמות FSH ו-LH בסמוך ליום ה-14 כדי לקבל תמונה עדכנית. לגבי הראיה הסינית, יתכנו אחד או יותר מהבאים עליהם יצטרך המרפא לעבוד: הפרעה בזרימה האנרגטית במערכת הרביה פגיעה ברמת התמציות (JING) ה-YIN או הדם הפרעה אמוציונלית שיכולה להיות הגורם או התוצאה של הקודמים. המלצתי אליך היא לנסות בכל דרך אפשרית להגיע לרגיעה ונינוחות על אף שקל לומר-קשה לעשות ולברר את אופי הדחיה בביוץ... בהצלחה, אבי. [email protected]

למעלה