מועד לקיחת משכנתא והחזר משוער

omerz55

New member
מועד לקיחת משכנתא והחזר משוער

שלום,
קנינו דירה בשווי 2.3M ומעוניינים במשכנתא של 1.150.
רצינו להבין פחות או יותר מה צפוי מבחינת החזר חודשי בהנחה שלפחות חלק מהסכום ייפרס ל-25 שנהץ אני לא בטוח כמה המחשבונים באינטרנט נכונים מבחינת ריביות.
ההכנסה שלנו נטו היא 29 אלף.

כמו כן, האם כדאי לקחת משכנתא עכשיו עם העליה בריביות או שאם נחכה 8 חודשים לקראת מועד התשלום האפשרי אצל הקבלן דוקא נרוויח?

תודה לעונים.

franckyb

New member
החזר משוער

אופן החשיבה צריך להיות הפוך, השאלה האמיתי היא כמה אתם רוצים/יכולים להחזיר, ואז לפי זה בונים תמהיל המתאים לכם..
בחישוב גס, משכנתא של 1.150, ל25 שנה פריים וקל"צ, ההחזר יגיע לבערך 6,000 ש"ח, ועל הקרן,נכון להיום תחזיר כ625,000 שח ריבית
כמובן שבבניית תמהיל נכון, ניתן לחסוך עשרות אלפי שקלים ויותר..

לגבי שאלתך השניה.. אף אחד לא באמת יודע.. נכון שהריביות כרגע עולות.. אבל מה יהיה עוד 8 חודשים? רק אתמול פורסמה ידיעה שמתבצעת בדיקה אם הבנקים תיאמו ביניהן ריביות... אז לא ניתן לדעת.

בהצלחה.

פרנק בקוש.

omerz55

New member
תודה על התשובה,

בהנחה שהמשכורת שלנו תישאר באזור ה-25-30 נטו בשנים הקרובות האם החזר של עד 7000 שקל נחשב סביר?

אנחנו לא רוצים לקבור את עצמנו בהחזר משוגע אך מצד שני גם לא להגיע למצב שנשלם 7000 שקל במשך 30 שנה. דיברת על חישוב גס של 6000 שקל לחודש? האם זה ההחזר ההתחלתי או הסופי? כי בחלק מהמשכנתאות המוצעות ההחזר עולה מעט עם השנים בגלל הצמדה למדד וכו'.

franckyb

New member
סביר מאוד

במשכורת של 25-30, החזר של 7,000 הוא סביר מאוד, זה אפילו לא שליש מההכנסה.
אין לי דרך לדעת כמובן את ההתנהלות הכספית שלכם מעל דפי הפורום, כך שאיני יכול לייעץ לכם לגבי גובה ההחזר הרצוי לכם, אבל בכללית, אני כן חושב שנכון לקחת החזר גבוה יותר אם משפחה יכולה לעמוד בו, כך שהיא תרוויח גם משכנתא יותר קצרה וגם כמובן יותר זולה.

ההחזר של 6,000 עליו דיברתי הוא החזר קבוע, כל עוד ריבית בנק ישראל לא תשתנה,
במסלול הקל"צ, אינכם חשופים לשום דבר וההחזר הוא קבוע לכל אורך התקופה.
במסלול הפריים, ההחזר יעלה ברגע שהריבית תעלה.
לצורך המחשה, 380,000 P-0.6 ל25 שנה, במידה והריבית תעלה ב1%, יעלה את ההחזר החודשי שלכם בכמעט 200 שח.

בקיצור, בתכנון נכון ויעיל, אתם יכולים לחסוך הרבה מאוד.
בהצלחה!
פרנק בקוש.

למעלה