מועד עיקור חתולה

sharonei1

New member
מועד עיקור חתולה

הגורה שלי בשבוע הבא בת 5 חודשים
הווטרינרית המליצה לעקר אותה בתחילת ספטמבר
האם זה המועד הכי טוב ? או שיש טווח זמנים מישהי אחרת אמרה לי בין 5 חודשים ל 8 חודשים זה גם בסדר ?
האם יש הכנות מיוחדות או טיפול שונה שאני צריך לעשות בבית לאחר מכן ?

Yukita

Active member
מנהל
מועדים מומלצים

משתנים מוטרינר לוטרינר ועל פי נסיבות החיים. אם זו חתולה שיוצאת החוצה, 5 חודשים זה מאוחר כי הריון אפשרי כבר בגיל שבין 3-4 חודשים. בדרך כלל בגיל בזה מעקרים, וזכרים מסרסים בין 7-9 חודשים (צריך לשים לב אם מתחילות התנהגויות כמו סימון כי עדיף לתפוס לפני).
&nbsp
מבחינת הכנות, אין הכנות מיוחדות. לפני כל ניתוח שהוא מומלץ לבצע בדיקת דם לבדיקת מדדי הבריאות ולהקטנת סיכונים מהניתוח. כמעט בכל הניתוחים הסיכון הוא בעיקרבחומרי ההרדמה (וזה, אגב, נכון גם לבני אדם). וטרינר טוב יהיה מודע לכך ויהיה זהיר.
&nbsp
בהתאוששות, בדרך כלל לא צריך לעשות הרבה, רק לתת לחתולה לנוח. מים ואוכל צריכים להיות זמינים, אבל לא לדחוף לה אותם: השפעות הטשטוש צריכות להתפוגג לגמרי כדי שהתיאבון יחזור לרגיל. בדרך כלל תוך מספר שעות הכל כבר כרגיל. אם תוך 24 שעות לא חוזרים לאכול ולשתות או שאזור הניתוח לא נראה כצפוי, יש להתייעץ עם הוטרינר.

sharonei1

New member
תשובות

זו חתולת בית יוצאת רק לחדר מדרגות וחוזרת , אז מומלץ כבר לעקר ?
היא כבר עברה הרדמה בעבר לצורך צילומים ועברה בשלום את התהליך
האם כדאי מועד עיקור שבו הבית יחסית ריק ושקט ואין אורחים שיכולים להפריע לה כמו ילדים ?

dimitrygo

Active member
מנהל
ממליץ לעקר אותה כפי שהוטרינרית ממליצה אבל שיהיה לא לפני

החגים. כלומר שלאחר העיקור יהיו 2-3 ימי עבודה ליתר בטחון.

Yukita

Active member
מנהל
נקודה טובה

באמת שכחתי מזה! וספטמבר מלא חגים.

sharonei1

New member
כמה זמן לוקח העיקור ?

לקחת יום חופש אם זה לוקח כמה שעות ?
או שזה שעה - שעתיים ואז חוזרים הביתה ?

Yukita

Active member
מנהל
העיקור עצמו לוקח זמן קצר מאוד

אבל וטרינר טוב לא ממהר לשחרר הביתה, אלא ירצה לוודא יציאה מלאה מהטשטוש. הוטרינר שלנו מעקר בבוקר אבל משחרר אלינו רק אחה"צ, כשהמטופל כבר ער לגמרי או רק קצת "שיכור". היתרון כמובן הוא האפשרות להתערב מיד אם משהו אינו נראה כשורה.

רוןרי

New member
ממליצה לך מאוד לוודא

שהוטרינר יעשה בדיקות דם לפני הרדמה כללית. לא להתפשר על זה בשום פנים ואופן. הוטרינר שהיה שלנו לא עשה בדיקת דם לפני הרדמה כללית לצורך ניתוח שבר ( רק בדיעבד הודה בכך) והחתול שלנו נפטר באינדוקציה לניתוח.

למעלה